Рецепт Борщ с галушками
Пропоную приготувати на обід смачна страва — борщ с галушками. Якщо в будинку не виявилося хліба — саме час освоїти новий рецепт!
опис приготування:
звичайний борщ — це так просто і так буденно…розповім вам, як зробити борщ з галушками. Це воістину знахідка, особливо, коли в хаті ні шматочка хліба. Це смачно, ситно і повірте — зовсім нескладно. Галушки можна подавати як окремо від борщу, так і в тарілці з борщем. І не забудьте про сметану — який же борщ без неї. Цей рецепт борщу з галушками з фото допоможе вам приготувати смачний борщ і ваші домочадці будуть дуже задоволені. Бажаю удачі!
- М'ясо курки— 500-750 грам
- Картопля— 5-6 штук
- Буряк— 1 штука(1 велика, або 2 маленьких)
- морква— 1-2 штук
- Цибуля— 1-2 штук
- капуста— 200-250 грам
- Томатна паста— 1 Ст. ложка
- цукор— 1/2 Ст. ложки
- оцет 9% — 1 Ст. ложка
- борошно— 100 грам
- яйце— 1 штука
- сіль— 1 Ст. ложка(2 щіпки — для галушок, інше за смаком для борщу)
- Перець чорний мелений— 2-3 Щепоток
- зелень свіжа— 30 грам
- вода— 2,5 L(для бульйону)
- Сало— 100 грам
буряк очищаємо, нарізаємо соломкою. Обсмажуємо на рослинному маслі хвилин 10, додаємо трохи води і оцет, і тушкуємо під кришкою хвилин 30.
Шаткуємо капусту і, трохи посоливши, добре віджимаємо.
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками.
Чистимо цибулю та моркву. цибулю нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці.
Сало нарізаємо маленькими кубиками і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
На сковороду до сала додаємо нарізану цибулю, через 1-2 хвилини морква і смажимо хвилин 5. Потім додаємо томатну пасту і через 1-2 хвилини у нас готова заправка до борщу.
Як тільки курка зварилася, починаємо закладати овочі в такій черговості — капуста, картопля, буряк і під кінець — заправка. Між закладкою овочів витримуємо інтервал в 5 хвилин. додаємо сіль, цукор і перець. Варимо борщ до готовності картоплі. Потім додаємо свіжу зелень.
Поки вариться борщ, делаем галушки. Щоб не втрачати час, ставимо на плиту грітися каструлю з водою, в якій ми будемо варити галушки. Тісто у нас буде заварне. Не лякайтесь — робити його нескладно. Для цього закип'ятити приблизно 100 г води, додамо щіпку солі і 1,5 столових ложки борошна з гіркою. Добре вимішуємо ложкою і охолоджуємо. Потім додаємо яйце і решту борошна і замішуємо тісто. Воно не повинно бути крутим.
Тепер ложкою набираємо невелику кількість тіста і викладаємо в каструлю з киплячою водою. Варимо до готовності. приблизно хвилини 3-4 після того, як галушки спливуть.
Подібні рецепти
Український борщ з галушками
Рецепт приготування борщу з борщівника, буряка, картоплі, зеленої цибулі і бурякового відвару. опис приготування: Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому кв...
Борщ з індички
Індичка не дарма вважається самим дієтичним і корисним м'ясом. Тому його рекомендують для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні готуємо борщ з індичкою. ароматне, смачне і корисне перша страва. опис приготування: борщ — одне з найчастіших страв на нашому обідньому столі. Рецептів його при...
Борщ на бобах
Борщ на бобах — це борщ спеціально призначений для тих, хто дотримується дієти, воліє пісну або вегетаріанську їжу. Однак смак такого борщу абсолютно не поступається класичним! опис приготування: Борщ на бобах — це борщ абсолютно пісний і вегетаріанський. Тут немає м'яса, але в той же час він ...
Борщ з кислої капусти (в мультиварці)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати борщ з кислої капусти. Буде дуже смачно і економно. Приступаємо до приготування! опис приготування: Ця страва чудово підійде на обід і вечерю, адже воно дуже ситне і поживне. Борщ з кислої капусти обов'язково стане вашим фаворитом, тому ...
Борщ з курки
Секрет приготування борщу полягає в підготовці овочів, а м'ясо можна використовувати будь-який. уявляю рецепт, як приготувати борщ з курки. Він такий же смачний, поживний, як і класичний. опис приготування: Борщ обов'язково подавати зі сметаною і чорним хлібом. А ще краще - з салом і часником ...