Рецепт Баклажани з квасолею на зиму
З баклажанів з квасолею виходить відмінний салатик, який в зимовий час можна подавати як на святковий стіл, так і в якості доповнення до повсякденного меню.
опис приготування:
заготовки — це справа вкрай корисне, влітку витрачаєш час і сили на те, щоб закатати всілякі овочі та фрукти, зате потім всю зиму можеш насолоджуватися смачними стравами. І сьогодні я хочу розповісти вам про своє улюблене рецепті приготування баклажанів з квасолею на зиму, які завжди стоять на поличці в нашій коморі. повірте, такий варіант набагато смачніше, ніж звичайні баклажани, адже з додаванням квасолі цей салат стає досить ситним і насиченим, так що його можна використовувати як самостійну страву. А ще ви сміливо можете пригощати друзів такий заготівлею, адже на святковому столі вона стане відмінною закускою, нагадує про літо. Так що якщо ви хочете дізнатися, як зробити баклажани з квасолею на зиму, то я розповім вам про це з превеликим задоволенням.
- баклажани— 1,5 кілограма
- помідори— 1,5 кілограма
- Перець болгарський— 0,5 кілограма
- Цибуля ріпчаста— 0,5 кілограма
- квасоля— 300 грам
- оцет 9% — 3 Ст. ложки
- Масло рослинне— 150 мілілітрів
- цукор— 3 Ст. ложки
- сіль— 1 Ст. ложка
Помідори бланшируємо і видаляємо з них шкірку, потім перекручуємо через м'ясорубку.
Томатне пюре перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь варитися.
Тим часом чистимо болгарський перець і нарізаємо його соломкою.
Баклажани так само ріжемо брусками.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
Викладаємо нарізані овочі в каструлю з томатами, перемішуємо все і тушкуємо протягом півгодини.
через 30 хвилин додаємо квасоля, цукор, сіль, рослинна олія, варимо все 10 хвилин, потім вливаємо оцет.
Далі розкладаємо салат по стерилізованих банках і закочує. Ставимо дном вгору, вкутуємо банки в ковдру і залишаємо до повного охолодження, потім переносимо в прохолодне місце.
Подібні рецепти
Баклажани по-грецьки на зиму
фаршировані баклажани — дуже красива і смачна закуска. Для неї краще підбирати баклажани однакового розміру. Ви зможете насолоджуватися такою закускою протягом півроку, вона відмінно зберігається. опис приготування: Як правильно приготувати баклажани фаршировані на зиму? 1. баклажани промийте,...
Баклажани консервовані на зиму
Цей красивий і дуже простий рецепт баклажанів консервованих на зиму вам точно сподобається, — робиться швидко і просто, впораються і новачки, зате виглядає як кулінарний шедевр! Та й смачно дуже! опис приготування: як вид, баклажани консервовані на зиму в домашніх умовах робляться на подив про...
Баклажани на зиму без оцту
Рецепт дуже смачної заготовки з баклажанів на зиму. баклажани обсмажуються, а потім перекладаються часником і зеленню. Така закуска буде до місця на будь-якому застілля. опис приготування: До цієї закуски достатньо буде приготувати будь-який гарнір і смачний обід або вечерю буде готовий. Можна...
Баклажани на зиму «вогник»
Баклажани з гострим перцем і часником. Смачні та ароматні. Рецепт приготування простий. Можна подати як закуску або ж доповнити основне блюдо. опис приготування: Для консервації вибираємо зрілі овочі без пошкоджень. Баклажани обсмажуємо до появи легкої скоринки. Кількість соняшникової олії вка...
Баклажани на зиму з помідорами
Для всіх любителів смачних і корисних страв з овочів, така заготовка, як баклажани на зиму з помідорами в домашніх умовах, вже точно стане в нагоді! Візьміть на замітку, і не пошкодуєте, так смачно! опис приготування: як вид, то, як зробити баклажани на зиму з помідорами, вас більше може не ту...