Рецепт Баклажани по-одеськи
Баклажани по-одеськи приготує дуже просто, а по популярності подібний рецепт поступається тільки знаменитої ікрі. Закуску цю їсти можна вже на наступний день. Дуже добре підходить для будь-якого випадку.
опис приготування:
Як приготувати баклажани по-одеськи?
1. баклажани промийте, поріжте на зручні для закуски шматочки, посоліть і залиште на хвилин 20-півгодини. Таким чином позбудемося від зайвої рідини.
2. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки і наріжте довільно (будемо пропускати його через м'ясорубку).
3. Чилі промийте, зріжте плодоніжки. Якщо не любите дуже гостреньке, позбудьтеся від насіння.
4. часник очистіть.
5. Пропустіть приготовані овочі — болгарський перець, часник і чилі — через м'ясорубку (можна збити до однорідної маси в блендері). Додайте в отриману кашку оцет і перемішайте.
6. У сковороді нагрійте рослинну олію і на середньому вогні обсмажте шматочки баклажанів. Вони повинні стати м'якими. Потім викладіть їх на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб в серветки вбрався зайвий жир.
7. Потім в підготовлений посуд з кришкою викладаємо баклажани, умочати їх або заливаючи кожен шар перечно-томатним соусом.
8. Посуд з баклажанами закриваємо і ставимо в холодильник.
Баклажани по-одеськи будуть готові наступного дня.
Смачного!
- баклажани— 2,3-2,5 кілограма
- Болгарський перець— 1 кілограм
- часник— 7-9 зубчиків(70-80 г)
- Чилі— 1-2 зубчиків(70-80 г)
- Оцет 9-проц. — 120 мілілітрів
- сіль— — За смаком
- Масло рослинне— 8 Ст. ложок
1. баклажани промийте, поріжте на зручні для закуски шматочки, посоліть і залиште на хвилин 20-півгодини. Таким чином позбудемося від зайвої рідини.
2. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки і наріжте довільно (будемо пропускати його через м'ясорубку).
3. Чилі промийте, зріжте плодоніжки. Якщо не любите дуже гостреньке, позбудьтеся від насіння.
4. часник очистіть.
5. Пропустіть приготовані овочі — болгарський перець, часник і чилі — через м'ясорубку (можна збити до однорідної маси в блендері). Додайте в отриману кашку оцет і перемішайте.
6. У сковороді нагрійте рослинну олію і на середньому вогні обсмажте шматочки баклажанів. Вони повинні стати м'якими. Потім викладіть їх на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб в серветки вбрався зайвий жир.
7. Потім в підготовлений посуд з кришкою викладаємо баклажани, умочати їх або заливаючи кожен шар перечно-томатним соусом.
8. Посуд з баклажанами закриваємо і ставимо в холодильник.
Баклажани по-одеськи будуть готові наступного дня.
Смачного!
Подібні рецепти
Баклажани (рулетики)
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...