Рецепт Баклажани по-одеськи

Рецепт Баклажани по-одеськи
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.
Баклажани по-одеськи приготує дуже просто, а по популярності подібний рецепт поступається тільки знаменитої ікрі. Закуску цю їсти можна вже на наступний день. Дуже добре підходить для будь-якого випадку.

опис приготування:

Як приготувати баклажани по-одеськи?

1. баклажани промийте, поріжте на зручні для закуски шматочки, посоліть і залиште на хвилин 20-півгодини. Таким чином позбудемося від зайвої рідини.

2. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки і наріжте довільно (будемо пропускати його через м'ясорубку).

3. Чилі промийте, зріжте плодоніжки. Якщо не любите дуже гостреньке, позбудьтеся від насіння.

4. часник очистіть.

5. Пропустіть приготовані овочі — болгарський перець, часник і чилі — через м'ясорубку (можна збити до однорідної маси в блендері). Додайте в отриману кашку оцет і перемішайте.

6. У сковороді нагрійте рослинну олію і на середньому вогні обсмажте шматочки баклажанів. Вони повинні стати м'якими. Потім викладіть їх на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб в серветки вбрався зайвий жир.

7. Потім в підготовлений посуд з кришкою викладаємо баклажани, умочати їх або заливаючи кожен шар перечно-томатним соусом.

8. Посуд з баклажанами закриваємо і ставимо в холодильник.

Баклажани по-одеськи будуть готові наступного дня.

Смачного!

  • баклажани— 2,3-2,5 кілограма
  • Болгарський перець— 1 кілограм
  • часник— 7-9 зубчиків(70-80 г)
  • Чилі— 1-2 зубчиків(70-80 г)
  • Оцет 9-проц.  — 120 мілілітрів
  • сіль— — За смаком
  • Масло рослинне— 8 Ст. ложок
Як приготувати баклажани по-одеськи?

1. баклажани промийте, поріжте на зручні для закуски шматочки, посоліть і залиште на хвилин 20-півгодини. Таким чином позбудемося від зайвої рідини.

2. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки і наріжте довільно (будемо пропускати його через м'ясорубку).

3. Чилі промийте, зріжте плодоніжки. Якщо не любите дуже гостреньке, позбудьтеся від насіння.

4. часник очистіть.

5. Пропустіть приготовані овочі — болгарський перець, часник і чилі — через м'ясорубку (можна збити до однорідної маси в блендері). Додайте в отриману кашку оцет і перемішайте.

6. У сковороді нагрійте рослинну олію і на середньому вогні обсмажте шматочки баклажанів. Вони повинні стати м'якими. Потім викладіть їх на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб в серветки вбрався зайвий жир.

7. Потім в підготовлений посуд з кришкою викладаємо баклажани, умочати їх або заливаючи кожен шар перечно-томатним соусом.

8. Посуд з баклажанами закриваємо і ставимо в холодильник.

Баклажани по-одеськи будуть готові наступного дня.

Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани запечені

Тушковані баклажани під соусом

проста, корисна і смачна річна закуска з баклажанів. розповім, як приготувати баклажани запечені. Їх можна подавати самостійно або використовувати для приготування салатів та інших страв. опис приготування: Запечені баклажани - це не тільки смачне, але і корисне блюдо, оскільки для їх приготув...

Баклажани з грибами, запечені в духовці

Баклажани з грибами, запечені в духовці

Баклажани з грибами, запечені в духовці — смачна страва, яке можна приготувати до приходу несподіваних гостей. Запікаються баклажани не тільки з грибами, але і з помідорами під сирною скоринкою. опис приготування: Ця страва одне з моїх улюблених, адже готується воно дуже просто, а результат за...

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани добре поєднуються з печерицями, а вже тушковані в сметані - справжня смакота! Блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре або спагетті. ситно, смачно і дуже просто! рекомендую! опис приготування: Докладніше, як приготувати баклажани з грибами, я розповім нижче. Печериці можна замін...

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами — це дуже смачна закуска до будь-якого столу! Традиційна страва грузинської кухні. опис приготування: Смажені баклажани з волоськими горіхами — це чи не найпопулярніша закуска на грузинських столах. готується вона, що доводить цей рецепт, до божевілля просто, пр...

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Ділюся рецептом дуже смачної заготовки на зиму з баклажанів з волоськими горіхами. Процес приготування нескладний, а виходить закуска гідна святкового столу. опис приготування: Якщо любите гостре, то в начинку можна додати стручок гострого перцю. Із зелені підійде кінза, петрушка або кріп. А в...