Рецепт Баклажани по-одеськи

Рецепт Баклажани по-одеськи
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.
Баклажани по-одеськи приготує дуже просто, а по популярності подібний рецепт поступається тільки знаменитої ікрі. Закуску цю їсти можна вже на наступний день. Дуже добре підходить для будь-якого випадку.

опис приготування:

Як приготувати баклажани по-одеськи?

1. баклажани промийте, поріжте на зручні для закуски шматочки, посоліть і залиште на хвилин 20-півгодини. Таким чином позбудемося від зайвої рідини.

2. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки і наріжте довільно (будемо пропускати його через м'ясорубку).

3. Чилі промийте, зріжте плодоніжки. Якщо не любите дуже гостреньке, позбудьтеся від насіння.

4. часник очистіть.

5. Пропустіть приготовані овочі — болгарський перець, часник і чилі — через м'ясорубку (можна збити до однорідної маси в блендері). Додайте в отриману кашку оцет і перемішайте.

6. У сковороді нагрійте рослинну олію і на середньому вогні обсмажте шматочки баклажанів. Вони повинні стати м'якими. Потім викладіть їх на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб в серветки вбрався зайвий жир.

7. Потім в підготовлений посуд з кришкою викладаємо баклажани, умочати їх або заливаючи кожен шар перечно-томатним соусом.

8. Посуд з баклажанами закриваємо і ставимо в холодильник.

Баклажани по-одеськи будуть готові наступного дня.

Смачного!

  • баклажани— 2,3-2,5 кілограма
  • Болгарський перець— 1 кілограм
  • часник— 7-9 зубчиків(70-80 г)
  • Чилі— 1-2 зубчиків(70-80 г)
  • Оцет 9-проц.  — 120 мілілітрів
  • сіль— — За смаком
  • Масло рослинне— 8 Ст. ложок
Як приготувати баклажани по-одеськи?

1. баклажани промийте, поріжте на зручні для закуски шматочки, посоліть і залиште на хвилин 20-півгодини. Таким чином позбудемося від зайвої рідини.

2. Болгарський перець промийте, виріжте насіння і плодоніжки і наріжте довільно (будемо пропускати його через м'ясорубку).

3. Чилі промийте, зріжте плодоніжки. Якщо не любите дуже гостреньке, позбудьтеся від насіння.

4. часник очистіть.

5. Пропустіть приготовані овочі — болгарський перець, часник і чилі — через м'ясорубку (можна збити до однорідної маси в блендері). Додайте в отриману кашку оцет і перемішайте.

6. У сковороді нагрійте рослинну олію і на середньому вогні обсмажте шматочки баклажанів. Вони повинні стати м'якими. Потім викладіть їх на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб в серветки вбрався зайвий жир.

7. Потім в підготовлений посуд з кришкою викладаємо баклажани, умочати їх або заливаючи кожен шар перечно-томатним соусом.

8. Посуд з баклажанами закриваємо і ставимо в холодильник.

Баклажани по-одеськи будуть готові наступного дня.

Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Печериці зі свининою в духовці

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...