Рецепт Борщ білоруський

Рецепт Борщ білоруський
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Білоруський борщ - один з численних варіантів цього смачного, червоного і ситного супу. Ви хочете дізнатися, як його приготувати? Тоді я вам розповім в подробицях, як це зробити.

опис приготування:

Основні відмінності білоруського борщу від українського: відсутність капусти, буряк відварюється в мундирах окремо, для густоти борщу додається пасеровані борошно. Отже, приступимо!

  • ребра яловичі— 400 грам
  • яловичини— 350 грам(м'якоть)
  • вода— 3 L
  • буряк— 3 штуки
  • картопля— 4 штуки
  • морква— 1 штука
  • корінь петрушки— 1 штука
  • цибуля— 1 штука
  • томат-пюре— 100 грам
  • smalec— 40 грам
  • борошно пшеничне— 1 Ст. ложка
  • цукор— — За смаком
  • оцет— 1 Ст. ложка(3%-й )
  • крем— 50 грам(для подачі)
  • лавровий лист— 1 штука
  • перець чорний мелений, сіль— — За смаком
борщ білоруський - фото крок 1 1. Білоруський борщ - один з численних варіантів цього смачного, червоного і ситного супу. Ви хочете дізнатися, як приготувати білоруський борщ? Тоді я вам розповім в подробицях, як це зробити.

борщ білоруський - фото крок 2 2. Окремо поставте відварюватися буряк. буряк вимийте, залийте водою, доведіть до кипіння, на повільному вогні варите до готовності. Потім залийте холодною водою, остудіть і очистіть.

борщ білоруський - фото крок 3 3. Картопля, морква, корінь петрушки і цибулю вимийте, очистіть. Борошно пассеруйте на сухій гарячій сковороді до появи горіхового запаху.

борщ білоруський - фото крок 4 4. Картопля наріжте шматочками, відправте в киплячий бульйон.

борщ білоруський - фото крок 5 5. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю і корінь петрушки подрібніть. На сковороді розтопіть смалець або подрібнене сало, пассеруйте подрібнені коріння до золотистої скоринки. Влийте томатне пюре, доведіть до кипіння, готуйте ще 5 хвилин. Додайте цукор за смаком.

борщ білоруський - фото крок 6 6. У бульйон додайте пасеровані борошно, піджарку, сіль, перець і буряк, нарізану соломкою. Влийте оцет за смаком. варіть ще 10 хвилин, дайте настоятися.

борщ білоруський - фото крок 7 6. Подавайте з шматочками м'яса, свіжою зеленню і сметаною. Смачного!

Подібні рецепти

Борщ з борщівника

Білоруський кисіль

Рецепт приготування борщу з борщівника, буряка, картоплі, зеленої цибулі і бурякового відвару. опис приготування: Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому кв...

Борщ з індички

Борщ з індички

Індичка не дарма вважається самим дієтичним і корисним м'ясом. Тому його рекомендують для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні готуємо борщ з індичкою. ароматне, смачне і корисне перша страва. опис приготування: борщ — одне з найчастіших страв на нашому обідньому столі. Рецептів його при...

Борщ на бобах

Борщ на бобах

Борщ на бобах — це борщ спеціально призначений для тих, хто дотримується дієти, воліє пісну або вегетаріанську їжу. Однак смак такого борщу абсолютно не поступається класичним! опис приготування: Борщ на бобах — це борщ абсолютно пісний і вегетаріанський. Тут немає м'яса, але в той же час він ...

Борщ з кислої капусти (в мультиварці)

Борщ з кислої капусти (в мультиварці)

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати борщ з кислої капусти. Буде дуже смачно і економно. Приступаємо до приготування! опис приготування: Ця страва чудово підійде на обід і вечерю, адже воно дуже ситне і поживне. Борщ з кислої капусти обов'язково стане вашим фаворитом, тому ...

Борщ з курки

Борщ з курки

Секрет приготування борщу полягає в підготовці овочів, а м'ясо можна використовувати будь-який. уявляю рецепт, як приготувати борщ з курки. Він такий же смачний, поживний, як і класичний. опис приготування: Борщ обов'язково подавати зі сметаною і чорним хлібом. А ще краще - з салом і часником ...