Рецепт Бабусині рогалики
Скільки тепла і затишку в одному назві цього рецепта! & Quot; Бабусині рогалики" — це надзвичайно смачна випічка, така, як у бабусі!
опис приготування:
Рецепт приготування рогаликів дуже простий, дотримуйтесь рецептурі і покроковим рекомендаціям і готуйте із задоволенням!
- Борошно пшеничне— 250 грам
- молоко— 125 мілілітрів
- Вершкове масло— 20 грам
- Масло рослинне— 15 грам
- Дріжджі моментальні розчинні— 3 грами
- Цукровий пісок— 40 грам
- Ванільний цукор— 8 грам
- сіль— 2 щіпки
- Цукрова пудра (для посыпки) — 15 грам
- яблучний джем— 100 грам
- яйце— 1 штука
У тепле молоко всипте дріжджі і дайте настоятися 5 хвилин.
В цей час просійте борошно.
Всипте в молоко з дріжджами 1 чайну ложку цукру і 5 чайних ложок борошна, розмішайте і залишіть на 15 хвилин.
Опара буде готова через 15 хвилин.
Влийте в опару рослинне масло, стільком людям яйце і додайте в опару половину яйця (половину залиште для змащування перед випічкою), всипте сіль, ванільний цукор і перемішайте.
Всипте половину борошна і додайте розм'якшене вершкове масло, розмішайте.
Додайте залишилася борошно і замісити тісто.
Заміс тесту продовжуйте на столі, допомагайте собі скребком, так як спочатку тісто буде злегка приставати до столу, потім воно стане еластичним і дуже м'яким, вимішувати треба хвилин 7.
Перекладіть тісто в миску, накрийте плівкою і залиште в теплі на 1,5 годину.
Тісто має суттєво збільшитися в обсязі.
Розділіть тісто на рівні частини, з 8 або 10, скачайте в кульки, накрийте плівкою і залиште на 10 хвилин.
Розкачайте тісто в корж, на край коржі викладіть ложку яблучного джему.
Загорніть край тесту і злегка притисніть пальцями, потім різаком або ножем зробіть 6-7 розрізів.
Оберніть надрізаної частиною тіста рогалик і подверніте його півмісяцем.
Готові рогалики викладіть на лист для випічки, змастіть залишилася половинкою яйця, в яку можна додати столову ложку молока, випікайте при температурі 180 градусів 15 хвилин.
Дайте рогалики охолонути до кімнатної температури.
При бажанні присипте цукровою пудрою.
Наливайте чай-каву і кличте всіх до столу. Рогалики надзвичайно смачні, як і має бути у бабусі!
Подібні рецепти
Бабусині млинці
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...