Рецепт Баба romovaya

Рецепт Баба romovaya
Кількість порцій: 10-13 Час приготування: 3 г. 30 хв.
До вашої уваги — рецепт приготування баби з ромовим сиропом і цукровою помадкою. Romovaya бабуся — це традиційна великодня випічка, проте я її печу не тільки на Великдень, але і в будні дні.

опис приготування:

Ромова баба - різновид кексу з дріжджового тіста з родзинками, ромової просоченням і цукровою помадкою зверху.

Рецепт приготування ромової баби:

Приготувати дріжджове тісто. Змішати тепле молоко з 1 чайною ложкою цукру і дрібкою солі. Всипати дріжджі і розмішати, поки вони повністю не розчиняться. Додати борошно (1,5-2 склянки) і перемішати. Поставити в тепле місце на 40-60 хвилин, поки тісто не збільшиться в об'ємі в 2-2,5 рази. Розтопити і охолодити вершкове масло і маргарин розтопити. Змішати в мисці вершкове масло, маргарин і рослинне масло. Відокремити білки від жовтків, білки помістити в холодильник. Жовтки розтерти з цукром. Коли тісто збільшиться в об'ємі, додати жовтки з цукром і розмішати. Додати масляну суміш і ром (коньяк). Ретельно перемішати тісто до отримання однорідної консистенції. Збити білки в піну і акуратно додати в тісто. Додати решту просіяне борошно і замісити тісто. Викласти тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню і вимішувати 20 хвилин. Тісто має бути м'яким і еластичним і не прилипати до рук. Помістити тісто у велику миску і залишити в теплому місці на 1-1,5 годину, поки воно не збільшиться в об'ємі в кілька разів. Коли тісто підійде, замісити його руками на столі, щоб видалити бульбашки повітря. Сформувати з тіста палять і нарізати на шматочки. Скачати з шматочків тесту кульки. Викласти кульки в форми, змащені маслом. Форми повинні бути заповнені не більше, ніж на третину. Поставити форми в тепле місце, щоб тісто піднялося приблизно на 3/4 висоти. Розігріти духовку до 220-240 градусів. коли тісто підніметься, помістити форми в духовку і випікати 30-45 хвилин. Дати бабам охолонути в формі протягом 2 годин, а потім витягти на робочу поверхню. Готові баби повинні постояти від 6 до 24 годин, в залежності від розміру. приготувати сироп. Висипати цукор в каструлю, додати воду і розмішати до розчинення цукру. Довести на сильному вогні до кипіння, зняти піну. охолодити до 40 градусів, додати ром (коньяк) і перемішати. Проколоти кожну бабу знизу дерев'яною паличкою до середини і опустити в теплий сироп на 10-12 секунд. перевернути баби (проколом вгору) і дати просочитися. Тим часом приготувати помадку. Зварити цукровий сироп, додати лимонну кислоту і швидко охолодити сироп. Збити віночком або міксером, поки не вийде густа маса. Підігріти помадку до 40-45 градусів, постійно помішуючи. Розмішати з ромом або коньяком. Занурити кожну бабу вузьким кінцем в теплу помадку.


  • вершкового масла— 100 грам
  • маргарину— 50 грам
  • рослинної олії— 50 грам
  • яйця— 3 штуки
  • цукру— 0,5-0,75 склянки
  • солі— 1 щіпка
  • Коньяку або рому— 1 Ст. ложка
  • борошна— 0,7-1 кілограма
  • дріжджів— 40-50 грам
  • Молока— 1-1,5 склянки
  • цукру— 4 Ст. ложки(коньячный сироп)
  • води— 6 Ст. ложок(коньячный сироп)
  • коньяку— 1,5-2 Ст. ложки(коньячный сироп)
  • цукру— 250 грам(цукрова помадка)
  • води— 150 мілілітрів(цукрова помадка)
  • Розчину лимонної кислоти— 1/4 чайних ложки(цукрова помадка)
Ромова баба - різновид кексу з дріжджового тіста з родзинками, ромової просоченням і цукровою помадкою зверху.

Рецепт приготування ромової баби:

Приготувати дріжджове тісто. Змішати тепле молоко з 1 чайною ложкою цукру і дрібкою солі. Всипати дріжджі і розмішати, поки вони повністю не розчиняться. Додати борошно (1,5-2 склянки) і перемішати. Поставити в тепле місце на 40-60 хвилин, поки тісто не збільшиться в об'ємі в 2-2,5 рази. Розтопити і охолодити вершкове масло і маргарин розтопити. Змішати в мисці вершкове масло, маргарин і рослинне масло. Відокремити білки від жовтків, білки помістити в холодильник. Жовтки розтерти з цукром. Коли тісто збільшиться в об'ємі, додати жовтки з цукром і розмішати. Додати масляну суміш і ром (коньяк). Ретельно перемішати тісто до отримання однорідної консистенції. Збити білки в піну і акуратно додати в тісто. Додати решту просіяне борошно і замісити тісто. Викласти тісто на злегка посипану борошном робочу поверхню і вимішувати 20 хвилин. Тісто має бути м'яким і еластичним і не прилипати до рук. Помістити тісто у велику миску і залишити в теплому місці на 1-1,5 годину, поки воно не збільшиться в об'ємі в кілька разів. Коли тісто підійде, замісити його руками на столі, щоб видалити бульбашки повітря. Сформувати з тіста палять і нарізати на шматочки. Скачати з шматочків тесту кульки. Викласти кульки в форми, змащені маслом. Форми повинні бути заповнені не більше, ніж на третину. Поставити форми в тепле місце, щоб тісто піднялося приблизно на 3/4 висоти. Розігріти духовку до 220-240 градусів. коли тісто підніметься, помістити форми в духовку і випікати 30-45 хвилин. Дати бабам охолонути в формі протягом 2 годин, а потім витягти на робочу поверхню. Готові баби повинні постояти від 6 до 24 годин, в залежності від розміру. приготувати сироп. Висипати цукор в каструлю, додати воду і розмішати до розчинення цукру. Довести на сильному вогні до кипіння, зняти піну. охолодити до 40 градусів, додати ром (коньяк) і перемішати. Проколоти кожну бабу знизу дерев'яною паличкою до середини і опустити в теплий сироп на 10-12 секунд. перевернути баби (проколом вгору) і дати просочитися. Тим часом приготувати помадку. Зварити цукровий сироп, додати лимонну кислоту і швидко охолодити сироп. Збити віночком або міксером, поки не вийде густа маса. Підігріти помадку до 40-45 градусів, постійно помішуючи. Розмішати з ромом або коньяком. Занурити кожну бабу вузьким кінцем в теплу помадку.


Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Свинина, запечена з картоплею

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...