Рецепт Бродет

Рецепт Бродет
Кількість порцій: 4 Час приготування: 3 г. 0 хв.
традиційне хорватське (якщо бути точним — dalmatinskoe) блюдо бродет є чимось на зразок тушкованої риби. Греки схоже блюдо називають бурдето, італійці — Brodetto.

опис приготування:

Брудет — ця страва, що представляє собою тушковану в бульйоні рибу, дуже поширене в Хорватії. В Італії схоже блюдо називається brodetto, в Греції — bourdeto. Справа в тому, що всі три варіації цього блюда сходяться в одному — риба готується в бульйоні, але венеціанські слово & Quot; brodeto" означає "; бульйон ";. рецепти хорватської, італійської та грецької версій цієї страви дуже схожі, відмінності несуттєві.

Якщо вам доводилося подорожувати вздовж узбережжя Адріатичного моря, то можу посперечатися — ви пробували або мали можливість спробувати брудет. Блюдо фантастично смачне, і при наявності свіжих інгредієнтів його нескладно приготувати в домашніх умовах. розповідаю, як.

  • Філе білої риби— 500 грам
  • Оливкова олія— 3 Ст. ложки
  • часник— 10 зубчиків
  • Лимонний сік— 1 Ст. ложка
  • петрушка— За смаком
  • цибулина— 1 штука
  • помідори— 2 штуки
  • Томатна паста— 1 Ст. ложка
  • вино біле— 1/2 склянки
  • бульйон рибний— 2 склянки
  • сіль, перець— — За смаком
  • креветки— 400 грам
  • мідії— 400 грам
  • Помідори черрі— 10 штук
бродет - фото крок 1 Насамперед потрібно замаринувати рибу. Для цього змішайте 2 столові ложки оливкової олії, 6 зубчиків часнику, лимонний сік і подрібнену петрушку. Філе білої риби наріжте на невеликі шматки і замаринуйте в суміші, що вийшла. Маринувати потрібно в холодильнику протягом 2 годин.

бродет - фото крок 2 Коли риба буде замаринована, починаємо основне приготування. Нагрійте ложку оливкової олії в глибокій сковороді, обсмажте часник протягом 30 секунд, потім додайте шматочки цибулі і смажте до м'якості (близько 5 хвилин на середньому вогні).

бродет - фото крок 3 Додайте помідори і смажте ще 5 хвилин.

бродет - фото крок 4 Потім додайте в соус томатну пасту, біле вино і лавровий лист. Доведіть соус до кипіння, відрегулюйте на сіль і перець.

бродет - фото крок 5 Додайте мариновану рибу і достатню кількість бульйону або води, щоб повністю покрити рибу (приблизно 2 чашки). Доведіть до кипіння. дайте покипіти 1-2 хвилини.

бродет - фото крок 6 через 1-2 хвилини кип'ятіння додайте в блюдо очищені креветки і мідії, а також помідори черрі. кип'ятіть, поки не приготуються креветки і мідії (приблизно 5-6 хвилин). Намагайтеся не перемішувати вміст сковороди: хорвати, коли готують це блюдо, просто похитують сковороду вгору-вниз, як би перекочуючи вміст по сковороді. І ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою.

бродет - фото крок 7 Посипте блюдо свіжою зеленню (якщо хочете) і подавайте негайно, поки не охололо. От і все, хорватський бродет готовий!

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Пісочний пиріг з джемом

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...