Рецепт Бродет
традиційне хорватське (якщо бути точним — dalmatinskoe) блюдо бродет є чимось на зразок тушкованої риби. Греки схоже блюдо називають бурдето, італійці — Brodetto.
опис приготування:
Брудет — ця страва, що представляє собою тушковану в бульйоні рибу, дуже поширене в Хорватії. В Італії схоже блюдо називається brodetto, в Греції — bourdeto. Справа в тому, що всі три варіації цього блюда сходяться в одному — риба готується в бульйоні, але венеціанські слово & Quot; brodeto" означає "; бульйон ";. рецепти хорватської, італійської та грецької версій цієї страви дуже схожі, відмінності несуттєві.
Якщо вам доводилося подорожувати вздовж узбережжя Адріатичного моря, то можу посперечатися — ви пробували або мали можливість спробувати брудет. Блюдо фантастично смачне, і при наявності свіжих інгредієнтів його нескладно приготувати в домашніх умовах. розповідаю, як.
- Філе білої риби— 500 грам
- Оливкова олія— 3 Ст. ложки
- часник— 10 зубчиків
- Лимонний сік— 1 Ст. ложка
- петрушка— За смаком
- цибулина— 1 штука
- помідори— 2 штуки
- Томатна паста— 1 Ст. ложка
- вино біле— 1/2 склянки
- бульйон рибний— 2 склянки
- сіль, перець— — За смаком
- креветки— 400 грам
- мідії— 400 грам
- Помідори черрі— 10 штук
Коли риба буде замаринована, починаємо основне приготування. Нагрійте ложку оливкової олії в глибокій сковороді, обсмажте часник протягом 30 секунд, потім додайте шматочки цибулі і смажте до м'якості (близько 5 хвилин на середньому вогні).
Додайте помідори і смажте ще 5 хвилин.
Потім додайте в соус томатну пасту, біле вино і лавровий лист. Доведіть соус до кипіння, відрегулюйте на сіль і перець.
Додайте мариновану рибу і достатню кількість бульйону або води, щоб повністю покрити рибу (приблизно 2 чашки). Доведіть до кипіння. дайте покипіти 1-2 хвилини.
через 1-2 хвилини кип'ятіння додайте в блюдо очищені креветки і мідії, а також помідори черрі. кип'ятіть, поки не приготуються креветки і мідії (приблизно 5-6 хвилин). Намагайтеся не перемішувати вміст сковороди: хорвати, коли готують це блюдо, просто похитують сковороду вгору-вниз, як би перекочуючи вміст по сковороді. І ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою.
Посипте блюдо свіжою зеленню (якщо хочете) і подавайте негайно, поки не охололо. От і все, хорватський бродет готовий!
Подібні рецепти
Бісквіт на лимонад з газом
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...