Рецепт Баклажани з базиліком на зиму
Настійно рекомендую приготувати баклажани з базиліком на зиму. рецепт простий, але дуже вдалий! Закуска виходить дуже смачна, робіть, не пошкодуєте!
опис приготування:
Взимку цей салат добре використовувати як гарнір або закуски, а під час посту, як самостійну страву. Готується дуже просто, а результат просто чудовий! Беріть на замітку!
- баклажани— 600 грам
- помідори— 250 грам
- базилік— 1-2 штук(гілочка)
- Рослинна олія— 50 мілілітрів
- цукор— 2 Ст. ложки
- оцет 9% — 2 Ст. ложки
- часник— 2 зубчики
- сіль— 0,5 чайних ложки(+ 1 ст.л. для бланшировки)
Баклажани наріжте кружечками, товщиною в 1 см. У мене були великі баклажани, тому я кожен кружечок розрізала ще навпіл.
Залийте баклажани водою, додайте сіль (з розрахунку на 1 літр води 1 ст.л. солі). Доведіть до кипіння і бланшувати 3 хвилини, після чого відкиньте на сито або друшляк, щоб стекла вся вода.
Перекладіть баклажани в каструльку (казанок). Додайте нарізані великими часточками помідори. Прогрійте все разом 10 хвилин.
Потім додайте олію, оцет, сіль і цукор. Доведіть до кипіння і проваріть на тихому вогні 20 хвилин.
В кінці додайте нарізаний базилік і часник.
Проваріть все разом ще 5 хвилин.
Розкладіть салат в стерилізовані банки. У мене вийшла одна півлітрова баночка і ще трохи залишилося на пробу.
Закрийте банки стерильними кришками, переверніть денцем вгору, укутайте і залиште до охолодження.
Баклажани з базиліком на зиму готові. вдалих заготовок!
Подібні рецепти
Баклажани з базиліком і медом на зиму
Пропоную ситний і смачний сніданок за 10 хвилин — яєчня з помідорами та базиліком. Помідори беріть будь-які м'ясисті, не дуже соковиті, мені подобається сорт "; сливка" для таких страв. І вибір сиру теж за вами, покладіть свій улюблений сорт. опис приготування: Отже, розповідаю, як приготувати...
Бручетта з помідорами чері і базиліком
Рецепт приготування бручетти з багета з часником, помідорами чері та базиліком. опис приготування: Бручетта - гаряча італійська закуска, представляє собою підсмажені в маслі скибочки пшеничного хліба з різноманітною начинкою. Бручетту можна подавати до чаю на сніданок або до супу з різними соу...
Баклажани фаршировані на зиму
фаршировані баклажани — дуже красива і смачна закуска. Для неї краще підбирати баклажани однакового розміру. Ви зможете насолоджуватися такою закускою протягом півроку, вона відмінно зберігається. опис приготування: Як правильно приготувати баклажани фаршировані на зиму? 1. баклажани промийте,...
Баклажани консервовані на зиму
Цей красивий і дуже простий рецепт баклажанів консервованих на зиму вам точно сподобається, — робиться швидко і просто, впораються і новачки, зате виглядає як кулінарний шедевр! Та й смачно дуже! опис приготування: як вид, баклажани консервовані на зиму в домашніх умовах робляться на подив про...
Баклажани на зиму без оцту
Рецепт дуже смачної заготовки з баклажанів на зиму. баклажани обсмажуються, а потім перекладаються часником і зеленню. Така закуска буде до місця на будь-якому застілля. опис приготування: До цієї закуски достатньо буде приготувати будь-який гарнір і смачний обід або вечерю буде готовий. Можна...