Рецепт Баклажани по-східному

Рецепт Баклажани по-східному
Кількість порцій: 4 Час приготування: 40 хв.
Рецепт приготування фаршированої закуски з овочами і спеціями буде цікавий всім, хто любить фарширувати овочі. Виходить дуже смачна страва, яке можна сміливо подавати як гаряче.

опис приготування:

Цей простий рецепт баклажанів по-східному мені подобається, в першу чергу, своєю простотою і універсальністю — інгредієнти для начинки можна підбирати найрізноманітніші, які вам тільки подобаються. Та й процес приготування дуже простий — думаю, ні у кого не виникне складнощів з тим, щоб приготувати цю страву. На виході виходить дуже барвисте, колоритне, ароматне і, звичайно ж, смачна страва — баклажани по-східному. Подавати їх я рекомендую в гарячому вигляді як основне блюдо, хоча, в принципі, можна подавати блюдо і холодним.

цікаво? тоді читайте, як приготувати баклажани по-східному, і швидше топайте на кухню, братися за справу


  • баклажан— 1 штука(великий)
  • Оливкова олія— 3 Ст. ложки
  • фарш м'ясний— 250 грам
  • сіль, чорний перець— — За смаком
  • цибулина— 1 штука
  • перець червоний— 1 штука
  • часник— 3 зубчики
  • зелень свіжа— — За смаком
  • сир тертий— 100 грам
  • Сухарі паніровочні— 1/4 склянки
  • яйце— 1 штука
  • помідори— 2 штуки
Баклажани по-східному - фото крок 1 Дрібно рубаємо свіжу зелень.

Баклажани по-східному - фото крок 2 Кубиками нарезаем красный перец.

Баклажани по-східному - фото крок 3 Баклажан розрізаємо навпіл, ложечкой достаем из него всю мякоть.

Баклажани по-східному - фото крок 4 Мякоть баклажана кладем в кипящую воду и варим 5-7 хвилин до м'якості. Потім воду зливаємо, мякоть откидываем на дуршлаг. Одночасно при цьому, на небольшом количестве оливкового масла обжариваем фарш, приправленный солью и перцем. Жарить фарш нужно не до готовности, а до легкого коричневого цвета.

Баклажани по-східному - фото крок 5 На другой сковороде разогреваем еще немного оливкового масла. Выкладываем в разогретую сковороду нарезанный кубиками перец, а также мелко нарезанные лук и чеснок. Обсмажуємо на середньому вогні 4-5 хвилин до м'якості.

Баклажани по-східному - фото крок 6 як вид, готовить мякоть баклажана, фарш и овощи можно одновременнотогда блюдо вы приготовите очень быстро.

Баклажани по-східному - фото крок 7 тепер — головне. Как только все вышеописанные процедуры вы выполните, в большой миске смешайте мякоть баклажана, фарш, обсмажені овочі, нарубану зелень, панірувальні сухарі, яйце і сир. Туда же добавляем кубиками нарезанные помидоры. Перемішуємо все це справа, и получившейся смесью фаршируем наши лодочки из баклажанов.

Баклажани по-східному - фото крок 8 Викладаємо у форму для запікання, змащену маслом. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, и запекаем приблизительно 45 хвилин.

Баклажани по-східному - фото крок 9 Поки баклажани запікаються, ви можете займатися своїми справами. через 45 минут вам останется только достать баклажаны из духовки и подать к столу, поки не охололи. Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани, смажені зі свининою

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...