Рецепт Баклажани з майонезом
Якщо ви не знаєте, як приготувати баклажани з майонезом, то в вашому меню відсутній дивно смачне і ситне блюдо! що, калорій багато — але ж час від часу можна собі дозволити?!;)
опис приготування:
Рецепт приготування баклажанів з майонезом хороший в першу чергу тим, що це блюдо можна подати самим різним чином — і у вигляді листкового овочевого торта, і як диван, і навіть в якості бутербродів. на фото — саме такий варіант подачі, на мій погляд, найефектніший.
друге гідність — доступність і порівняно невисока ціна інгредієнтів. третє — в рівній мірі підходить і для м'ясоїдів, і для шанувальників вегетаріанства.
Ну і, в кінці кінців, дуже вони смачні, ці висококалорійні баклажанчики!:) зловживати, звичайно, не варто, але якщо зрідка, да з домашнім(!) майонезом, хорошим сухим вином, в теплій компанії… Загалом, якщо дуже хочеться — можна іноді!:)
- баклажани— 2-3 штук
- помідори— 2-3 штук
- сир розсолу— 100 грам(бринза, фета і т.д.)
- Масло рослинне— 3-5 Ст. ложок
- часник— 4-6 зубчиків
- сіль— За смаком
- базилік сушений— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
- майонез— 4-5 Ст. ложок
- зелень кропу— За смаком
- багет французький— 1 штука
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
Обсмажити баклажани на добре розігрітій сковороді в мінімальній кількості масла. краще підливати його поступово, буквально по чайній ложечці: баклажани вбирають жир, як губка!
Подрібнити ножем або пропустити через прес часник.
зелень вимити, обсушити й подрібнити гострим ножем.
Змішати майонез з часником, сіллю і прянощами.
Нарізати сир шматочками.
Вимиті і обсушені помідори — тонкими скибочками.
цибуля чистий, ріжемо півкільцями і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді з 1 столовою ложкою олії до золотисто-коричневого кольору.
Ну а тепер залишається тільки "; зібрати" нашу закуску воєдино: складаємо обсмажені смужки баклажанів хрест навхрест, змащуємо майонезом, кладемо шматочок сиру і загортаємо конвертом.
На шматочок підсушеного багета кладемо трохи підсмаженої цибулі, конвертик з баклажана з майонезом і сиром, скибочку помідора і скріплюємо все це шпажкою.
охолоджуємо, розкладаємо на листі салату і подаємо на стіл!
Подібні рецепти
Чізкейк апельсиновий
Баклажани спочатку обсмажуються кружечками, а потім змащуються майонезом з додаванням часнику і улюблених трав. Дуже ароматне і ситне блюдо. опис приготування: Приготуйте на закуску баклажани смажені з часником і майонезом. Вони смачні як теплими, так і холодними. Баклажани обсмажте кружечками...
Баклажани, смажені з майонезом
Соковиті і пікантні баклажани на вашому столі — це відмінна можливість смачно перекусити. Дивимося і записуємо рецепт баклажанів, смажених з майонезом. опис приготування: Немає нічого простіше, ніж посмажити баклажани і прикрасити їх овочами. Для приготування такої закуски беремо середні по ве...
Баклажани з майонезом на зиму
Дуже смачна заготівля з баклажанів на зиму. Цікавий варіант закуски, яка стане в нагоді як для повсякденного столу, так і для святкового. опис приготування: розповім, як приготувати баклажани з майонезом на зиму. Салат не тільки смачний, але і поживний, а ще він багатий калієм, який так необхі...
Баклажани смажені з майонезом
Популярна закуска з баклажанів. Для її приготування спочатку смажать баклажани, дають їм трохи охолонути, змащують майонезом і подають в теплому або холодному вигляді. опис приготування: Підсмажте кільця баклажанів і подайте їх гіркою, змастивши смачним майонезом. Можна додати часнику, зелений...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...