Рецепт Баклажани по-італійськи

Рецепт Баклажани по-італійськи
Кількість порцій: 6 Час приготування: 55 хв.
Баклажани по-італійськи — дуже смачна страва, винайдене італійцями. Головна особливість баклажанів по-італійськи — вони запечені в духовці. блюдо вегетаріанське, дуже смачне і корисне.

опис приготування:

Подорожуючи по Італії, я записала купу рецептів. Багато нових страв хотілося навчитися готувати самій. Довго намагалася зрозуміти рецепт баклажанів по-італійськи, який спробувала в одному маленькому ресторанчику. У господаря ресторанчика намагалася дізнатися, що надає такий неповторний смак цим загадковим баклажанів по-італійськи. Нарешті він показав маленьку баночку з каперсами і довго жестикулював, показуючи як солить, podlivaet, посипає. Загалом моє блюдо вийшло по яскравим спогадами про пантомімі під назвою "; баклажани по-італійськи ";.

Спробуйте приготувати цю страву, воно не може не вийти смачним, головне далеко не йдіть від духовки, коли поставите запікати баклажани по-італійськи. Все повинно бути злегка запечене, але не доведене до стану вугіллячок. Запасіться хорошим томатним соусом, ніжним і легким — без нього теж нікуди. успіхів!

  • баклажани— 3 штуки
  • помідори— 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • оливки зелені— 8-10 штук
  • каперсами— 40 грам
  • Масло оливкове— 50 мілілітрів(15 гр полити баклажани, 35 obzharku грамів цибулі)
  • Сир пармезан— 40 грам
  • сир моцарела— 120-150 грам
  • ароматичні трави (сухі)  — 1 щіпка
  • сіль— 1 За смаком
  • часник— 4 зубчики
  • Чорний перець— 1 За смаком
  • оцет бальзамічний— 25-30 мілілітрів
  • цукор— 1 Ст. ложка
Баклажани по-італійськи - фото крок 1 Баклажани порізати уздовж,вимочити в воді 10-15 хвилин, обсушити. Викласти на деко, скропити олією і запікати в духовці 30 хвилин при 180 градусах.

Баклажани по-італійськи - фото крок 2 На маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю, оливки,каперсами. через 5 хвилин додати спеції, оцет,сухі трави, цукор. Потомити ще кілька хвилин. Раджу спеції додавати обережно,
пробуючи на смак.

Баклажани по-італійськи - фото крок 3 Помідори порізати кружальцями.

Баклажани по-італійськи - фото крок 4 Моцареллу нарізати кружечками.

Баклажани по-італійськи - фото крок 5 На баклажани укласти помідори, цибуля з овочами, mocarellu, зверху посипати пармезаном. Запікати в духовці 10-12 хвилин. Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани запечені

Кислі щі з квашеної капусти

проста, корисна і смачна річна закуска з баклажанів. розповім, як приготувати баклажани запечені. Їх можна подавати самостійно або використовувати для приготування салатів та інших страв. опис приготування: Запечені баклажани - це не тільки смачне, але і корисне блюдо, оскільки для їх приготув...

Баклажани з грибами, запечені в духовці

Баклажани з грибами, запечені в духовці

Баклажани з грибами, запечені в духовці — смачна страва, яке можна приготувати до приходу несподіваних гостей. Запікаються баклажани не тільки з грибами, але і з помідорами під сирною скоринкою. опис приготування: Ця страва одне з моїх улюблених, адже готується воно дуже просто, а результат за...

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани добре поєднуються з печерицями, а вже тушковані в сметані - справжня смакота! Блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре або спагетті. ситно, смачно і дуже просто! рекомендую! опис приготування: Докладніше, як приготувати баклажани з грибами, я розповім нижче. Печериці можна замін...

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами — це дуже смачна закуска до будь-якого столу! Традиційна страва грузинської кухні. опис приготування: Смажені баклажани з волоськими горіхами — це чи не найпопулярніша закуска на грузинських столах. готується вона, що доводить цей рецепт, до божевілля просто, пр...

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Ділюся рецептом дуже смачної заготовки на зиму з баклажанів з волоськими горіхами. Процес приготування нескладний, а виходить закуска гідна святкового столу. опис приготування: Якщо любите гостре, то в начинку можна додати стручок гострого перцю. Із зелені підійде кінза, петрушка або кріп. А в...