Рецепт Апельсиновий джем

Рецепт Апельсиновий джем
Кількість порцій: 6-7 Час приготування: 1 г. 10 хв.
Апельсиновий джем неймовірно смачні ласощі. Рецепт англійської заготовки — апельсинового джему неймовірно простий. Переконайтеся в цьому самі!

опис приготування:

Перш ніж приступати до варіння апельсинового джему, з належним трепетом поставтеся до покупки апельсинів і лимонів, з яких будете варити апельсиновий джем. Найкраще вибирати фрукти середньої костистості. добре, якщо в кожному фрукті буде по парочці кісточок. Теж саме з йде лимонами. Не вибирайте занадто костисті фрукти, джем тоді може вийти гірким.

Бажаю удачі!


  • апельсини— 1,5 кілограма
  • лимон— 2 штуки
  • цукор— 3 склянки
  • Лимонний сік— 1/3 склянки(2-3 лимона)
  • вода— 3 склянки
апельсиновий джем - фото крок 1 Апельсини и лимоны хорошо помоем и просушим. Банки простерилизуем.

апельсиновий джем - фото крок 2 Для варки джема необходимо взять эмалированную кастрюлю.

апельсиновий джем - фото крок 3 Апельсини разделываем так: ножом снимаем цедру. В плода апельсина снимаем пленку и кости. М'якоть нарізаємо невеликими шматочками.

апельсиновий джем - фото крок 4 Цедру режем соломкой.

апельсиновий джем - фото крок 5 Два лимона нарезаем сразу с кожицей. Мембрану и косточки лимона присоединить к мембране апельсинов.

апельсиновий джем - фото крок 6 Затем в кастрюлю выкладываем кусочки апельсинов, лимонів, апельсинову цедру. С оставшихся лимон натираем цедру и выдавливаем сок в кастрюлю. Добавляем три стакана воды. Из марли, сложенно в 3 шару, завязываем мешок с косточками и мембранами апельсинов и лимонов и кладем в кастрюлю. Доводим будущий джем до кипения и варим полчаса на медленном огне, постійно помішуючи і знімаючи піну.

апельсиновий джем - фото крок 7 Мешочек достать, віджати. Затем в кастрюлю добавить сахар, збільшити вогонь і довести до кипіння. Следует постоянно помешивать джем. Далі варимо ще 10 минут и разливаем по банкам.

апельсиновий джем - фото крок 8 Стерилизуем банки около 7 минут с неплотно закрытой крышкой, а затем крышки плотно закрываем.

Подібні рецепти

Апельсиновий кисіль

Коржі смажені (на кефірі)

Божественно смачний і корисний апельсиновий кисіль славиться не тільки своїм смаком, але і корисними властивостями. звичайно, якщо кисіль не хімічний, а натуральний, приготований в домашніх умовах! опис приготування: Покроковий рецепт приготування апельсинового киселю : крок 1: Гарненько моєму...

Апельсиновий крем

Апельсиновий крем

апельсиновий крем — споконвічно англійська добавка до різних пригощань або ж самостійне ласощі, традиційно використовується при чаюванні. Дуже простий рецепт апельсинового крему — зустрічайте! опис приготування: апельсиновий крем — відмінне доповнення до будь-якого десерту. По суті справи, апе...

Апельсиновий пудинг

Апельсиновий пудинг

Класичний англійський десерт — апельсиновий пудинг завжди радує своїм ніжним смаком і легкістю приготування. Однак, для пудингу потрібна спеціальна форма. опис приготування: Апельсиновий пудинг готується практично півтори години, але воно того варто! Пудинг виходить дуже красивого кольору зовн...

Апельсиновий коктейль смузі

Апельсиновий коктейль смузі

Освіжаючий річний коктейль з апельсинового шербету і крему. опис приготування: Змішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера до однорідної густої маси. розлити в 6 склянок. Подавати відразу ж. апельсиновий шербет— 750 мілілітрів deyrilend крем— 400 мілілітрів ванільний йогурт— 250 мілілітрі...

Апельсиновий салат

Апельсиновий салат

Рецепт приготування фруктового салату. опис приготування: Викласти часточки апельсина на холодній страві. Дрібно нарізати цибулю і покришити його на апельсини. Натерти анчоуси і часник. Додати масло, Лимонний сік і гірчицю. гарненько перемішати. Приправити сіллю і перцем за смаком. Посипати по...