Рецепт Рибний слід коропа

Рецепт Рибний слід коропа
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Такий чудовий делікатес, як балик з риби — це досить популярна страва з багатовіковою історією. У цьому рецепті я хочу поділитися одним із способів, як приготувати балик з коропа будинку.

опис приготування:

1. Обробляє коропа. Для цього в першу чергу потрібно очистити його від луски, потім випатрати, відрізати голову і хвостовий плавник.

2. Для соління коропа готуємо суміш з солі і спецій, добре перемішуємо і розтираємо нею тушку як всередині, так і зовні. Цукор використовуємо для натирання рибини тільки зсередини.

3. Тепер потрібно звернути коропа в харчову плівку або звичайний целофан, для зручності перев'язавши згорток щільною ниткою, і на три дні покласти його в прохолодне місце, найкраще - на полицю в холодильнику з найнижчою температурою (біля морозилки або в відсік для овочів).

4. По завершенню 3 днів дістаньте згорток з холодильника, промийте під прохолодною проточною водою і підсушіть паперовою серветкою.

5. Тепер можна відправити балик на зберігання в холодильник до найближчого свята, якщо звичайно ви не піддастеся спокусі покуштувати такі ласощі — в такому випадку до знаменного дня від нього навряд чи щось залишиться!

До речі, зберігати такий баличок краще щільно загорнутим в кілька шарів пергаментного паперу.


  • короп— 1,75-2 кілограма
  • сіль— 0,5 кілограма
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • спеції— 30 грам(суміш для риби, по бажанню — молотый острый красный перец)
1. Обробляє коропа. Для цього в першу чергу потрібно очистити його від луски, потім випатрати, відрізати голову і хвостовий плавник.

2. Для соління коропа готуємо суміш з солі і спецій, добре перемішуємо і розтираємо нею тушку як всередині, так і зовні. Цукор використовуємо для натирання рибини тільки зсередини.

3. Тепер потрібно звернути коропа в харчову плівку або звичайний целофан, для зручності перев'язавши згорток щільною ниткою, і на три дні покласти його в прохолодне місце, найкраще - на полицю в холодильнику з найнижчою температурою (біля морозилки або в відсік для овочів).

4. По завершенню 3 днів дістаньте згорток з холодильника, промийте під прохолодною проточною водою і підсушіть паперовою серветкою.

5. Тепер можна відправити балик на зберігання в холодильник до найближчого свята, якщо звичайно ви не піддастеся спокусі покуштувати такі ласощі — в такому випадку до знаменного дня від нього навряд чи щось залишиться!

До речі, зберігати такий баличок краще щільно загорнутим в кілька шарів пергаментного паперу.


Подібні рецепти

Ароматний рибний паштет

Компот з вишні без закачування

Рецепт ароматного рибного паштету з пряними травами. опис приготування: Філе тріски або іншої білої риби, нарізаємо. Додаємо дрібно нарізану цибулю. Заливаємо нашу заготовку білим вином і поставимо на 30 хвилин в холодильник. По закінченню часу рибу потрібно віджати і подрібнити до стану паш...

Рибний суп

Рибний суп

Хочу познайомити вас з ще одним рецептом з казахської кухні - балик сорпа. це простий, але дуже смачний рибний бульйон. Подається він гарячим в глибоких тарілках або кесе зі свіжою зеленню. опис приготування: Найчастіше для сімейного раціону на кожен день я вибираю прості, смачні і ситні варіа...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...