Рецепт П’ять пальців
Національне Казахське блюдо…. Моє дитинство…
опис приготування:
У каструлю покласти м'ясо, залити холодною водою і поставити на вогонь.
Довести до кипіння, зменшити вогонь, зняти піну. Варити ~ 3 — 3,5 години при слабкому кипінні, прикривши кришкою, поки м'ясо не стане м'яким і буде дуже легко відділятися від кістки. для 1-1,5 години до закінчення варіння в бульйон покласти спеції і сіль. Поки вариться бульйон, приготувати тісто для локшини.
У миску всипати просіяне борошно (~ 300-400 г), вбити яйця (можна попередньо розбовтати їх), всипати сіль і влити воду (або холодний бульйон). Замісити круте тісто, по необхідності додаючи борошно.
Тісто добре ви місити, загорнути в харчову плівку і залишити на 20-30 хвилин.
Потім стіл густо посипати просіяного борошном і викласти тісто.
Відокремити від тесту шматочок, величиною з середнє яблуко (інше загорнути в плівку, щоб не обвітрилося). На посипаний борошном стіл розкачати тісто в досить тонкий пласт. Тісто потрібно постійно посипати борошном, щоб воно не липло до рук і робочої поверхні. Тісто має розкочуватися із зусиллям.
Розкачане тісто розрізати на смуги, а смуги розрізати на ромби.
Розкласти ромби на пергаменті або на вільному столі, посипанномборошном. Залишити ромби підсохнути на 30-40 хвилин.
Тим часом бульйон і м'ясо вже зварилися.
з бульйону, за допомогою шумівки вийняти м'ясо і відкласти його в сторону.
Також видалити з бульйону спеції, а сам бульйон процідити через кілька шарів марлі. Бульйон бажано остудити і охолодити, щоб зняти з його поверхні застиглий жир, але якщо немає часу охолоджувати бульйон — можна не робити цього. М'ясо трохи остудити, відокремити від кісток, і нарізати або розібрати на невеликі шматочки.
Нарізати цибулю півкільцями або кільцями…, в цьому бульйоні готувати наше тісто… лук готується: кладемо його в друшляк і на каструлю з бульйоном — тобто. готуємо його на пару…. дістаємо тісто , м'ясо змішуємо з цибулею підігріваємо на пару і викладаємо на тісто….
- баранина (и/или говядина) з кісточкою— 1300 грам
- лавровий лист— 2 штуки
- горошин запашного перцю— 2 штуки
- сіль— 1 щіпка
- яйця— 2 штуки
- вода (або бульйон) — 200 мілілітрів
- сіль— 0.5 чайних ложки
- мука— 600 грам(Скільки візьме тісто)
- цибуля ріпчаста— 2 штуки
- сіль— 1 За смаком
- перець мелений— 1 За смаком
Довести до кипіння, зменшити вогонь, зняти піну. Варити ~ 3 — 3,5 години при слабкому кипінні, прикривши кришкою, поки м'ясо не стане м'яким і буде дуже легко відділятися від кістки. для 1-1,5 години до закінчення варіння в бульйон покласти спеції і сіль. Поки вариться бульйон, приготувати тісто для локшини.
У миску всипати просіяне борошно (~ 300-400 г), вбити яйця (можна попередньо розбовтати їх), всипати сіль і влити воду (або холодний бульйон). Замісити круте тісто, по необхідності додаючи борошно.
Тісто добре ви місити, загорнути в харчову плівку і залишити на 20-30 хвилин.
Потім стіл густо посипати просіяного борошном і викласти тісто.
Відокремити від тесту шматочок, величиною з середнє яблуко (інше загорнути в плівку, щоб не обвітрилося). На посипаний борошном стіл розкачати тісто в досить тонкий пласт. Тісто потрібно постійно посипати борошном, щоб воно не липло до рук і робочої поверхні. Тісто має розкочуватися із зусиллям.
Розкачане тісто розрізати на смуги, а смуги розрізати на ромби.
Розкласти ромби на пергаменті або на вільному столі, посипанномборошном. Залишити ромби підсохнути на 30-40 хвилин.
Тим часом бульйон і м'ясо вже зварилися.
з бульйону, за допомогою шумівки вийняти м'ясо і відкласти його в сторону.
Також видалити з бульйону спеції, а сам бульйон процідити через кілька шарів марлі. Бульйон бажано остудити і охолодити, щоб зняти з його поверхні застиглий жир, але якщо немає часу охолоджувати бульйон — можна не робити цього. М'ясо трохи остудити, відокремити від кісток, і нарізати або розібрати на невеликі шматочки.
Нарізати цибулю півкільцями або кільцями…, в цьому бульйоні готувати наше тісто… лук готується: кладемо його в друшляк і на каструлю з бульйоном — тобто. готуємо його на пару…. дістаємо тісто , м'ясо змішуємо з цибулею підігріваємо на пару і викладаємо на тісто….
Подібні рецепти
Салат з рису
звичайно, більшість з нас знає, той бешбармак — блюдо східне, а значить, готується з жирного ситного м'яса — з баранини, наприклад. Але ж можна зробити за тим же принципом і корисну версію! опис приготування: Цей простий рецепт бешбармака вегетаріанського, звичайно, далекий від свого класичног...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...