Рецепт Млинці з пшоняної каші
яскраві, рум'яний, пишні і з дірочками — саме такими виходять млинці зі звичайної пшоняної каші, якщо не пошкодувати часу на їх приготування. Порадуйте себе смачними млинцями з незвичайним смаком.
опис приготування:
Такі млинці ви ще точно не пекли, зазвичай ми все випікаємо традиційні млинці з пшеничного борошна на молоці або кефірі. А адже наші бабусі ще пекли і гречані млинці, і ось такі — з пшоняної каші. що, часу на приготування тіста піде побільше, але результат того вартий. пишні, рум'яний, дуже ситні і з легким незвичайним смаком… з таким млинцями навіть в гості на Масляну можна йти. Млинці можна спекти і товстими, і тонкими. Товстими вони вийдуть, якщо ви точно будете слідувати цим рецептом. Якщо захочете зробити млинці тонший, просто додайте ще молока. Рослинна олія в тісто для цих млинців не рекомендую наливати, краще змащувати сковорідку перед випічкою кожного млинця. Якщо вас не лякає тривалість приготування тіста і ви вирішили взятися за справу - як приготувати млинці з пшоняної каші, я розповім вам в цьому рецепті.
- пшоно— 1 Склянка
- борошно— 2 — 2,5 склянки
- молоко— 1-1,5 склянки
- яйце— 2-3 склянок
- дріжджі свіжі— 20 грам
- сіль— 0,5 чайних ложки
- цукор— 1,5-2 Ст. ложки
- вода— 3,5 склянки(для варіння каші)
Розчиняємо дріжджі приблизно в 0,5 склянки теплого молока, додаємо пів-ложки цукру і столову ложку борошна. Розмішуємо і ставимо в тепле місце, нехай опара підніметься.
Пшенную кашу остужаем и перемалываем-перетираем блендером. додаємо борошно, яйця, цукор, що залишився і вливаємо опару, що підійшла. Ретельно перемішуємо і ставимо в тепле місце приблизно на 50-60 хвилин, нехай тісто підніметься.
Потім додаємо молоко, що залишилося, знову розмішуємо тісто, даємо йому піднятися в теплому місці.
Нагріваємо сковороду для випічки млинців, змащуємо її олією або шматочком сала, наливаємо тісто. Смажимо млинці на вогні трохи менше середнього. Поспішати не потрібно, в іншому випадку podgorit млинець, а пропектися не встигне.
Акуратно лопаткою перевертаємо млинець і обсмажуємо іншу сторону.
Подібні рецепти
Заморожений йогурт з медом
Забутий рецепт дуже смачної страви. Хочу поділитися з вами, як приготувати биточки з пшоняної каші. Часу займе зовсім небагато, а як сподобається дітлахам (та й дорослі із задоволенням скуштують)! опис приготування: Це дуже смачні биточки з горіховим смаком, приготувати їх можна і на сніданок,...
Млинці на молоці
Млинці на молоці — найпростіші, найсмачніші і найпопулярніші млинці, які готують практично в кожній родині. Розповідаю і показую, як приготувати млинці на молоці. опис приготування: Млинці люблять все. Добре готувати — на жаль, не всі Спеціально для початківців і тих, хто хоче вдосконалити сво...
Млинці на пиві
Млинці на молоці всім відомі з дитинства. А що ви скажете про млинці на пиві? Як на мене, млинці на пиві виходять нітрохи не менш смачними і навіть більш оригінальними, ніж молочні. опис приготування: пиво — це рідкий хліб, а значить — на пиві можна приготувати дуже смачні млинці. Такими думка...
Млинці на вершках
Млинці на вершках відрізняються від звичайних млинців ніжнішою текстурою, воно і зрозуміло — вершки жирніше молока! Приготуйте млинці на вершках, може бути, цей рецепт стане фірмовим. опис приготування: Млинці на вершках я випікаю тільки з якого-небудь особливого випадку, коли потрібні ніжні п...
Млинці на сироватці з яйцями
Основою для млинців може стати будь-який кисломолочний продукт. Цей рецепт про те, як зробити млинці на сироватці з яйцями. Вони виходять тоненькими, м'якими і дуже смачними. опис приготування: Рецепт приготування млинців на сироватці з яйцями — це гідна альтернатива більш дорогому молоку. Мли...