Рецепт Брізоль з кальмарів

Рецепт Брізоль з кальмарів
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 40 хв.
Для всіх любителів морепродуктів і особливо кальмарів пропоную ось такий простий, швидкий дуже апетитний варіант їх приготування — ви залишитеся від цієї страви в повному захваті.

опис приготування:

Французькі кухарі придумали приголомшливий спосіб приготування їжі, при якому ми обсмажуємо продукти в яйці або яєчному омлеті - просто, швидко, смачно і ситно. Так можна приготувати все, що завгодно: м'ясо, рибу, печінку і так далі, — ну а для любителів морепродуктів я розповім, як зробити бризоль з кальмарів. Я готую цю страву досить часто, іноді навіть подаю його на святковий стіл, адже це дійсно дуже смачно і, до речі, економічно, а готуються такі кальмари неймовірно швидко. Спробуйте хоч раз зробити бризоль з кальмарів в домашніх умовах, і я думаю, надалі ви ще не раз будете готувати цю страву.

1) Отже, чистимо і ретельно промиваємо кальмарів під проточною водою, потім висушуємо їх за допомогою паперових рушників. Розрізаємо кожну тушку навпіл і відбиваємо, поки кальмар не збільшиться вдвічі.

2) Для клярі змішуємо яйця з борошном, додаємо сіль і мелений перець, розводимо масу водою так, щоб вона стала по консистенції як тісто для млинців.

3) Тепер мачає кожен шматочок кальмара в яєчної суміші і викладаємо в розігріте масло, смажимо з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

4) Перекладаємо обсмажені шматочки в чисту суху каструльку і залишаємо в ній на якийсь час, поки кальмари НЕ размягчатся. Десь через пів годинки скручуємо кожен шматочок кальмара рулетом, закріплюємо його зубочистками і викладаємо на тарілку. Прикрашаємо готову страву свіжою зеленню і овочами і подаємо до столу.

Приємного всім апетиту!


  • кальмари— 1 кілограм
  • яйце— 2 штуки
  • борошно— 3 Ст. ложки
  • вода— За смаком
  • Масло рослинне— За смаком(для смаження)
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • сіль— За смаком
Французькі кухарі придумали приголомшливий спосіб приготування їжі, при якому ми обсмажуємо продукти в яйці або яєчному омлеті - просто, швидко, смачно і ситно. Так можна приготувати все, що завгодно: м'ясо, рибу, печінку і так далі, — ну а для любителів морепродуктів я розповім, як зробити бризоль з кальмарів. Я готую цю страву досить часто, іноді навіть подаю його на святковий стіл, адже це дійсно дуже смачно і, до речі, економічно, а готуються такі кальмари неймовірно швидко. Спробуйте хоч раз зробити бризоль з кальмарів в домашніх умовах, і я думаю, надалі ви ще не раз будете готувати цю страву.

1) Отже, чистимо і ретельно промиваємо кальмарів під проточною водою, потім висушуємо їх за допомогою паперових рушників. Розрізаємо кожну тушку навпіл і відбиваємо, поки кальмар не збільшиться вдвічі.

2) Для клярі змішуємо яйця з борошном, додаємо сіль і мелений перець, розводимо масу водою так, щоб вона стала по консистенції як тісто для млинців.

3) Тепер мачає кожен шматочок кальмара в яєчної суміші і викладаємо в розігріте масло, смажимо з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

4) Перекладаємо обсмажені шматочки в чисту суху каструльку і залишаємо в ній на якийсь час, поки кальмари НЕ размягчатся. Десь через пів годинки скручуємо кожен шматочок кальмара рулетом, закріплюємо його зубочистками і викладаємо на тарілку. Прикрашаємо готову страву свіжою зеленню і овочами і подаємо до столу.

Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Брізоль зі свинини

Апельсинові біскотті з горіхами

сподіваюся, що вам сподобається це блюдо. І готувати, і їсти. Хоча хіба може бризоль зі свинини не сподобатися? рецепт — найпростіший, смак — божественний. опис приготування: Класичний рецепт бризоль зі свинини — це зовсім нескладно, але дуже смачно. ніжне і соковите м'ясо з дивним ароматом сп...

Брізоль з риби

Брізоль з риби

Ніжне рибне філе, засмажене у збитому яйці, — це блюдо з одного боку дуже просте в приготуванні, але в той же час неймовірно смачне і ситне, відмінний варіант на всі випадки життя. опис приготування: Я впевнена, що практично кожен з вас хоч раз в житті готував бризоль з риби в домашніх умовах,...

Брізоль куряча

Брізоль куряча

Вашій увазі пропоную простий рецепт брізолі курячої. Якщо раптом хто не знає, бризоль - це особливий вид котлети, великий, м'якої, ситної і соковитою. Спробуйте, смачно до неподобства, вам сподобається! опис приготування: Перед вами простий рецепт смачного страви, і я з радістю вам розповім, я...

Бефстроганов з кальмарів

Бефстроганов з кальмарів

Цікаве і дуже незвичайне блюдо — бефстроганов з кальмарів в домашніх умовах. Рецепт його приготування настільки простий, що він під силу навіть початківцю кулінарові. опис приготування: Ніжні і соковиті кальмари можна приготувати в сметанному соусі. Я уявляю класичний рецепт бефстроганов з кал...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...