Рецепт Ботвінья традиційна

Рецепт Ботвінья традиційна
Кількість порцій: 10 Час приготування: 40 хв.
Рецепт приготування російської холодної супу на основі бурякової гички з рибою.

опис приготування:

Ботвінья - традиційний російський холодний суп з хлібного квасу, відвару бурякової гички і червоної риби. Ботвінья подавалася з дрібно посічений льодом в окремій чаші. Ботвінья відмінно освіжає в літню спеку, вона легша, ніж окрошка. Пікантність супу надають хрін, лимон і гірчиця. Як риби використовуйте осетра, севрюгу, лосося або їх поєднання. Рибну частина ботвіньі можна урізноманітнити або замінити раками і креветками.

приготування:

У каструлі злегка відварити бадилля буряка і окремо корінці, поки вони не стануть м'якими. Відварити листя щавлю, не більше 3 хвилин. Промити кропиву під холодною водою, ошпарити окропом і відкинути на друшляк. Гострим ножем дрібно нарізати бурякову гичку, щавель і кропиву. Чи не подрібнюйте зелень через м'ясорубку або блендер! Додати дрібно нарізані корінці буряків і подрібнену зелену цибулю, посолити за смаком. Нарізати огірок дрібними кубиками і відкласти в сторону.

Змішати хлібний і білий квас. Цедру лимона і сік перемішати з цукром. Додати гірчицю, тертий хрін, влити трохи квасу і перемішати. Потім додати квас.

Квасну масу змішати з ботвічной масою, додати огірок і поставити в холодильник на 15-20 хвилин. За цей час бадилля повинна стати кислому.

Приготувати рибу для ботвіньі. Викласти шматочки риби в каструлю з киплячою підсоленою водою. Додати цибулю, кріп, чорний перець і лавровий лист. Варити солону і копчену рибу 2-3 хвилини, сиру — 10 хвилин. Подавати холодник зі свіжим житнім хлібом як першу страву або як рідкої закуски перед гарніром в трьох тарілках: одна тарілка з Ботвінов, друга тарілка з рибою, третя тарілка з кубиками льоду. Ботвінья повинна весь час залишатися холодною, тому періодично в неї підкладають шматочки льоду.


  • хлібний квас— 1 літр
  • білий опитаний квас— 0,25 L
  • відварений щавель— 1,5-2 склянки
  • відварена кропива— 1 Склянка
  • молода буряк з бадиллям— 3 штуки
  • свіжий огірок— 1-1,5 штуки
  • тертий хрін— 1-2 Ст. ложок
  • лимон— 0,5 штуки
  • гірчичний— 1 Чайна ложка
  • Зелена цибуля— 0,5-0,75 склянки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Чайна ложка
  • кріп— 1,5 Ст. ложки
  • риба— 0,5 кілограма
  • раки— 4 штуки
Ботвінья - традиційний російський холодний суп з хлібного квасу, відвару бурякової гички і червоної риби. Ботвінья подавалася з дрібно посічений льодом в окремій чаші. Ботвінья відмінно освіжає в літню спеку, вона легша, ніж окрошка. Пікантність супу надають хрін, лимон і гірчиця. Як риби використовуйте осетра, севрюгу, лосося або їх поєднання. Рибну частина ботвіньі можна урізноманітнити або замінити раками і креветками.

приготування:

У каструлі злегка відварити бадилля буряка і окремо корінці, поки вони не стануть м'якими. Відварити листя щавлю, не більше 3 хвилин. Промити кропиву під холодною водою, ошпарити окропом і відкинути на друшляк. Гострим ножем дрібно нарізати бурякову гичку, щавель і кропиву. Чи не подрібнюйте зелень через м'ясорубку або блендер! Додати дрібно нарізані корінці буряків і подрібнену зелену цибулю, посолити за смаком. Нарізати огірок дрібними кубиками і відкласти в сторону.

Змішати хлібний і білий квас. Цедру лимона і сік перемішати з цукром. Додати гірчицю, тертий хрін, влити трохи квасу і перемішати. Потім додати квас.

Квасну масу змішати з ботвічной масою, додати огірок і поставити в холодильник на 15-20 хвилин. За цей час бадилля повинна стати кислому.

Приготувати рибу для ботвіньі. Викласти шматочки риби в каструлю з киплячою підсоленою водою. Додати цибулю, кріп, чорний перець і лавровий лист. Варити солону і копчену рибу 2-3 хвилини, сиру — 10 хвилин. Подавати холодник зі свіжим житнім хлібом як першу страву або як рідкої закуски перед гарніром в трьох тарілках: одна тарілка з Ботвінов, друга тарілка з рибою, третя тарілка з кубиками льоду. Ботвінья повинна весь час залишатися холодною, тому періодично в неї підкладають шматочки льоду.


Подібні рецепти

Ботвінья традиційна з рибою

Ботвінья (борщ з бадиллям)

Ботвінья традиційна з рибою — освіжаюче блюдо російської кухні з бадилля, тобто. їстівної трави. Хороша ботвінья в спеку. Подається вона з рибою — свіжої, солоної, відвареної. За основу візьмемо квас. опис приготування: Як приготувати холодник традиційну з рибою? 1. бадилля промити, відокремит...

Ботвінья по старорусскому рецептом

Ботвінья по старорусскому рецептом

Ботвінья - старовинне блюдо російської кухні з різною бадиллям (молоде листя) на кислом квасе. Кожна господиня готувала ботвінью за своїм рецептом. Для святкового варіанту додавали рибу і м'ясо раків. опис приготування: Цей холодний суп готується на основі бадилля - будь-яких їстівних листя: м...

Ботвінья (борщ з бадиллям)

Ботвінья (борщ з бадиллям)

Є кілька рецептів приготування борщу з буряка, але сьогодні я розповім вам, як приготувати холодник (борщ з бадиллям) з svekloм. Борщ виходить дуже смачним і в той же час незвичайним. опис приготування: Приготування ботвіньі за цим рецептом не складе труднощів і не займе у вас багато часу. Гол...

Ботвінья з огірками

Ботвінья з огірками

Рецепт приготування Ботвинов з щавлю, свіжих огірків, зелений, гірчиці і квасу. опис приготування: Для приготування ботвіньі найкраще брати кислий квас. До Ботвінов добре подати по одній лід. приготування: Перебрати і промити щавель під холодною водою. Відварити щавель у власному соку, дати ох...

Ботвінья

Ботвінья

Незвичайний рецепт рибного страви зі шпинатом і лимоном опис приготування: Рибу слід ретельно обшпарити і промити, а потім укласти в каструлю в один ряд, додавши ріпчасту цибулю і петрушку. Потім все заливається окропом, солиться і вариться на слабкому вогні при слабкому кипінні до стану готов...