Ботвінья по старорусскому рецептом

Ботвінья по старорусскому рецептом
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Ботвінья - старовинне блюдо російської кухні з різною бадиллям (молоде листя) на кислом квасе. Кожна господиня готувала ботвінью за своїм рецептом. Для святкового варіанту додавали рибу і м'ясо раків.

опис приготування:

Цей холодний суп готується на основі бадилля - будь-яких їстівних листя: молодих буряків, шпинату, щавлю, кропиви. Зазвичай до Ботвінов подавали солону або відварну рибу осетрових видів, можна червону, я додала скумбрію. Без риби ботвінья називалася неповною. Як приготувати холодник по старорусскому рецептом, святковий варіант, дивіться нижче в рецепті.

  • скумбрія— 400 грам(філе)
  • Буряк— 2 штуки(відварна)
  • рак— 8 штук
  • Лавровий лист— 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Цибуля зелена— 2 штуки
  • кріп— 1 пучок
  • Перець духмяний горошок— 6 штук
  • тя— 300 грам(бурякова, шпинат, щавель)
  • огірок— 2 штуки
  • квас— 600 мілілітрів(охолоджений)
  • сіль— За смаком
  • Перець чорний мелений— За смаком
Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 1 скумбрію попатраєте, промийте під холодною водою, видаліть плавники, розріжте на великі шматки.

Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 2 залийте водою, додайте лавровий лист, запашний перець, сіль, кріп. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, зніміть піну, варіть протягом 15-20 хвилин. Шматки риби вийміть з бульйону, видаліть кістки. штам Бульйон, його можна використовувати для приготування перших страв.

Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 3 Підготуйте раків. Заздалегідь залиште їх у холодній воді на кілька годин, щоб промили залишки мулу. Потім промийте під проточною, протріть щіточкою.

Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 4 У каструлі закип'ятити воду з кропом, запашним перцем, лавровим листом і сіллю (1 ст. L. з 1 л води). Покладіть крабів у киплячий бульйон, доведіть до кипіння, варіть після цього моменту 10-15 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте постояти раків ще 10 хвилин. Потім викладіть їх на блюдо.

Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 5 Відварну буряк очистіть, зелень, ботву, огірки вимийте.

Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 6 Ботву, шпинат, щавель залийте водою, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. злийте відвар, бадилля подрібніть блендером.

Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 7 Буряк натріть на тертці, кріп подрібніть, цибулю наріжте пір'ям, огірки - кубиками.

Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 8 У мисці з'єднайте пюре з бадилля, подрібнені овочі, зелень, залийте кислим квасом, додайте сіль і перець за смаком.

Ботвінья по старорусскому рецептом - фото крок 9 Охололи раків очистіть, дістаньте м'ясо з клешнею. Додайте шматочки риби і раків в холодник. Смачного!

Подібні рецепти

Ботвінья (борщ з бадиллям)

Ботвінья (борщ з бадиллям)

Є кілька рецептів приготування борщу з буряка, але сьогодні я розповім вам, як приготувати холодник (борщ з бадиллям) з svekloм. Борщ виходить дуже смачним і в той же час незвичайним. опис приготування: Приготування ботвіньі за цим рецептом не складе труднощів і не займе у вас багато часу. Гол...

Ботвінья з огірками

Ботвінья з огірками

Рецепт приготування Ботвинов з щавлю, свіжих огірків, зелений, гірчиці і квасу. опис приготування: Для приготування ботвіньі найкраще брати кислий квас. До Ботвінов добре подати по одній лід. приготування: Перебрати і промити щавель під холодною водою. Відварити щавель у власному соку, дати ох...

Ботвінья традиційна з рибою

Ботвінья традиційна з рибою

Ботвінья традиційна з рибою — освіжаюче блюдо російської кухні з бадилля, тобто. їстівної трави. Хороша ботвінья в спеку. Подається вона з рибою — свіжої, солоної, відвареної. За основу візьмемо квас. опис приготування: Як приготувати холодник традиційну з рибою? 1. бадилля промити, відокремит...

Ботвінья традиційна

Ботвінья традиційна

Рецепт приготування російської холодної супу на основі бурякової гички з рибою. опис приготування: Ботвінья - традиційний російський холодний суп з хлібного квасу, відвару бурякової гички і червоної риби. Ботвінья подавалася з дрібно посічений льодом в окремій чаші. Ботвінья відмінно освіжає в...

Ботвінья

Ботвінья

Незвичайний рецепт рибного страви зі шпинатом і лимоном опис приготування: Рибу слід ретельно обшпарити і промити, а потім укласти в каструлю в один ряд, додавши ріпчасту цибулю і петрушку. Потім все заливається окропом, солиться і вариться на слабкому вогні при слабкому кипінні до стану готов...