Ботвінья по старорусскому рецептом
Ботвінья - старовинне блюдо російської кухні з різною бадиллям (молоде листя) на кислом квасе. Кожна господиня готувала ботвінью за своїм рецептом. Для святкового варіанту додавали рибу і м'ясо раків.
опис приготування:
Цей холодний суп готується на основі бадилля - будь-яких їстівних листя: молодих буряків, шпинату, щавлю, кропиви. Зазвичай до Ботвінов подавали солону або відварну рибу осетрових видів, можна червону, я додала скумбрію. Без риби ботвінья називалася неповною. Як приготувати холодник по старорусскому рецептом, святковий варіант, дивіться нижче в рецепті.
- скумбрія— 400 грам(філе)
- Буряк— 2 штуки(відварна)
- рак— 8 штук
- Лавровий лист— 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- Цибуля зелена— 2 штуки
- кріп— 1 пучок
- Перець духмяний горошок— 6 штук
- тя— 300 грам(бурякова, шпинат, щавель)
- огірок— 2 штуки
- квас— 600 мілілітрів(охолоджений)
- сіль— За смаком
- Перець чорний мелений— За смаком
залийте водою, додайте лавровий лист, запашний перець, сіль, кріп. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, зніміть піну, варіть протягом 15-20 хвилин. Шматки риби вийміть з бульйону, видаліть кістки. штам Бульйон, його можна використовувати для приготування перших страв.
Підготуйте раків. Заздалегідь залиште їх у холодній воді на кілька годин, щоб промили залишки мулу. Потім промийте під проточною, протріть щіточкою.
У каструлі закип'ятити воду з кропом, запашним перцем, лавровим листом і сіллю (1 ст. L. з 1 л води). Покладіть крабів у киплячий бульйон, доведіть до кипіння, варіть після цього моменту 10-15 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте постояти раків ще 10 хвилин. Потім викладіть їх на блюдо.
Відварну буряк очистіть, зелень, ботву, огірки вимийте.
Ботву, шпинат, щавель залийте водою, доведіть до кипіння, варіть на повільному вогні протягом 10 хвилин. злийте відвар, бадилля подрібніть блендером.
Буряк натріть на тертці, кріп подрібніть, цибулю наріжте пір'ям, огірки - кубиками.
У мисці з'єднайте пюре з бадилля, подрібнені овочі, зелень, залийте кислим квасом, додайте сіль і перець за смаком.
Охололи раків очистіть, дістаньте м'ясо з клешнею. Додайте шматочки риби і раків в холодник. Смачного!
Подібні рецепти
Ботвінья (борщ з бадиллям)
Є кілька рецептів приготування борщу з буряка, але сьогодні я розповім вам, як приготувати холодник (борщ з бадиллям) з svekloм. Борщ виходить дуже смачним і в той же час незвичайним. опис приготування: Приготування ботвіньі за цим рецептом не складе труднощів і не займе у вас багато часу. Гол...
Ботвінья традиційна
Рецепт приготування російської холодної супу на основі бурякової гички з рибою. опис приготування: Ботвінья - традиційний російський холодний суп з хлібного квасу, відвару бурякової гички і червоної риби. Ботвінья подавалася з дрібно посічений льодом в окремій чаші. Ботвінья відмінно освіжає в...
Ботвінья з огірками
Рецепт приготування Ботвинов з щавлю, свіжих огірків, зелений, гірчиці і квасу. опис приготування: Для приготування ботвіньі найкраще брати кислий квас. До Ботвінов добре подати по одній лід. приготування: Перебрати і промити щавель під холодною водою. Відварити щавель у власному соку, дати ох...
Ботвінья традиційна з рибою
Ботвінья традиційна з рибою — освіжаюче блюдо російської кухні з бадилля, тобто. їстівної трави. Хороша ботвінья в спеку. Подається вона з рибою — свіжої, солоної, відвареної. За основу візьмемо квас. опис приготування: Як приготувати холодник традиційну з рибою? 1. бадилля промити, відокремит...
Ботвінья
Незвичайний рецепт рибного страви зі шпинатом і лимоном опис приготування: Рибу слід ретельно обшпарити і промити, а потім укласти в каструлю в один ряд, додавши ріпчасту цибулю і петрушку. Потім все заливається окропом, солиться і вариться на слабкому вогні при слабкому кипінні до стану готов...