Рецепт Борщ зі щавлем і буряком

Рецепт Борщ зі щавлем і буряком
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 1 г. 20 хв.
Борщ зі щавлем і буряком - чудове блюдо до обіду, він прекрасно вгамує голод і здивує вас своїм смаком. Щавель надає страві необхідну кислинку, вам не треба буде додавати оцет. Це смачно!

опис приготування:

Ви ніколи не пробували борщ зі щавлем і буряком? Саме час спробувати це чудове блюдо! Дуже цікавий смак виходить, повірте. Щавель придаст борщу ту самую кислинку, без якої не вариться жоден борщ, а ще він замінить собою капусту. А зварити такий борщ зовсім нескладно. У цьому простому рецепті докладно розказано, як приготувати борщ зі щавлем і буряком. сподіваюся, вам сподобається новий смак борщу. Смачного!

  • Курині ніжки— 1 штука
  • Буряк— 1 штука
  • морква— 1 штука
  • Цибуля ріпчаста— 2 штуки
  • Картопля— 5-6 штук
  • щавель— 150 грам
  • зелень свіжа— 20 грам(кріп, петрушка, Зелена цибуля)
  • яйце варене— 3-4 штук
  • Рослинна олія— 1-2 Ст. ложок
  • сіль— 2/3 Ст. ложки(за смаком)
  • Перець чорний мелений— 1-2 Щепоток
Борщ зі щавлем і буряком - фото крок 1 Бульйон для борщу можна зварити будь. Я варю курячий. Для цього заливаємо стегенце водою (L 2-2.5) і варимо хвилин 30.

Борщ зі щавлем і буряком - фото крок 2 Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на рослинному маслі.

Борщ зі щавлем і буряком - фото крок 3 Очистимо морква і буряк, натремо їх на крупній тертці і додамо до цибулі на сковороду. Пасеруємо на невеликому вогні хвилин 15. Можна додати трохи води.

Борщ зі щавлем і буряком - фото крок 4 очистимо картопля, наріжемо його невеликими кубиками і відправимо в готовий бульйон. Куряче стегенце дістанемо, і, коли злегка охолоне, відділимо м'ясо від кісток.

Борщ зі щавлем і буряком - фото крок 5 хвилин через 10 після закладки картоплі, відправляємо в каструлю буряк з морквою і цибулею. Туди ж додамо куряче м'ясо, сіль і перець. варимо хвилин 15.

Борщ зі щавлем і буряком - фото крок 6 Ретельно промиємо щавель під проточною водою, дрібно його наріжемо.

Борщ зі щавлем і буряком - фото крок 7 Помиємо і дрібно нарізаємо зелень.

Борщ зі щавлем і буряком - фото крок 8 Додамо в борщ щавель, а хвилин через 5 і решту зелень. Варимо ще хвилин 5, а потім вимикаємо і даємо настоятися хвилин 20. Варене яйце додаємо в тарілку кожному їдцю.

Подібні рецепти

Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем

Зелений борщ з консервованим щавлем

Незвичайне поєднання бісквітного тіста і соковитого щавлю робить таку випічку разюче гармонійної за смаком. Пиріг виходить дуже ніжним, в міру солодким і з легкою кислинкою. Варто спробувати! опис приготування: При приготуванні шарлотки зі щавлем важливо, щоб начинка і тісто були розподілені ш...

Борщ з борщівника

Борщ з борщівника

Рецепт приготування борщу з борщівника, буряка, картоплі, зеленої цибулі і бурякового відвару. опис приготування: Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому кв...

Борщ з індички

Борщ з індички

Індичка не дарма вважається самим дієтичним і корисним м'ясом. Тому його рекомендують для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні готуємо борщ з індичкою. ароматне, смачне і корисне перша страва. опис приготування: борщ — одне з найчастіших страв на нашому обідньому столі. Рецептів його при...

Борщ на бобах

Борщ на бобах

Борщ на бобах — це борщ спеціально призначений для тих, хто дотримується дієти, воліє пісну або вегетаріанську їжу. Однак смак такого борщу абсолютно не поступається класичним! опис приготування: Борщ на бобах — це борщ абсолютно пісний і вегетаріанський. Тут немає м'яса, але в той же час він ...

Борщ білоруський

Борщ білоруський

Білоруський борщ - один з численних варіантів цього смачного, червоного і ситного супу. Ви хочете дізнатися, як його приготувати? Тоді я вам розповім в подробицях, як це зробити. опис приготування: Основні відмінності білоруського борщу від українського: відсутність капусти, буряк відварюється...