Рецепт Борщ з реберцями

Рецепт Борщ з реберцями
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Національна страва України, яке знають у всьому світі. Є багато варіацій на цю тему, проте традиційно його готують зі свининою. Спробуйте і ви рецепт, як приготувати борщ з реберцями.

опис приготування:

Крім свинячих можна використовувати і яловичі ребра, а також готувати з цільним шматком м'яса (свинина, яловичина, курка). Обов'язково до складу борщу входить буряк, що надає йому насичений червоний колір, картопля, цибулю і моркву, капуста, за бажанням можна додавати перець, різну зелень. У кожної господині є свої хитрощі і особливості приготування цієї страви, тому рецепт складається з базових продуктів, але при бажанні можна сміливо експериментувати. Подають борщ обов'язково гарячим з часниковими грінками, пампушками або чорним хлібом.

  • ребра свинячі— 0,75 кілограма
  • морквина— 1-2 штук
  • Цибуля— 1-2 штук
  • Буряк— 350 грам
  • капуста— 250 грам
  • картопля— 0,5 кілограма
  • Лавровий лист— 2 штуки
  • вода— 4 L
  • Сіль і перець— За смаком
  • оцет— За смаком
  • Томатна паста— 50 грам
  • часник— 2 зубчики
  • Соняшникова олія— За смаком
  • зелень— 1 пучок
Борщ з реберцями - фото крок 1 1. Ребра розрізаємо так, щоб в кожному шматочку залишилася кісточка, ретельно миємо й відправляємо в каструлю, додаємо перець, лавровий лист і заливаємо водою. Варимо бульйон після закипання на слабкому вогні 1 час, прибираючи пінку.

Борщ з реберцями - фото крок 2 2. Для піджарки чистимо і моєму, буряк, морква і цибуля. Буряк і моркву подрібнюємо на тертці, а цибуля нарезам маленьким кубиком. На сковороду додаємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо все овочі, додаємо томатну пасту, лавровий лист сіль і перець, рубаний часник, перемішуємо і готуємо 5-10 хвилин.

Борщ з реберцями - фото крок 3 3. З капусти видаляємо верхні листки, ретельно миємо й дрібно шаткуємо, перекладаємо в тарілку.

Борщ з реберцями - фото крок 4 4. Картоплю чистимо і моєму, подрібнюємо її невеликим кубиком, заливаємо водою, щоб не почорніла, і відставляємо в сторону.

Борщ з реберцями - фото крок 5 5. У готовий бульйон кладемо картоплю, через 3-5 хвилини додаємо піджарку, а через 3 хвилини - капусту, варимо на слабкому вогні. Солимо і перчимо, додаємо оцет. Варимо до повної готовності.

Борщ з реберцями - фото крок 6 6. Готовий борщ подаємо гарячим з дрібно рубаною зеленню, з часниковими грінками і сметаною. Смачного!

Подібні рецепти

Борщ з копченими реберцями

Мідії з вершками

борщ, по-моєму, найулюбленіший і найчастіший суп на нашому столі. Коли в будинку є борщ, всі будуть завжди ситі. Ось мій рецепт борщу з копченими реберцями. опис приготування: Представляю вам рецепт борщу з копченими реберцями. В принципі процес готування борщу завжди майже однаковий. У кожної...

Борщ з підкопченими реберцями

Борщ з підкопченими реберцями

Хороша господиня повинна вміти варити борщ, це всім відомо. Але чому б не приготувати борщ з підкопченими реберцями в домашніх умовах, і здивувати тим самим своїх домочадців подвійно? Дуже смачно! опис приготування: Звичайно ж, у кожної господині свій особистий секрет борщу, я тут тільки ознай...

Борщ з борщівника

Борщ з борщівника

Рецепт приготування борщу з борщівника, буряка, картоплі, зеленої цибулі і бурякового відвару. опис приготування: Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому кв...

Борщ з індички

Борщ з індички

Індичка не дарма вважається самим дієтичним і корисним м'ясом. Тому його рекомендують для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні готуємо борщ з індичкою. ароматне, смачне і корисне перша страва. опис приготування: борщ — одне з найчастіших страв на нашому обідньому столі. Рецептів його при...

Борщ на бобах

Борщ на бобах

Борщ на бобах — це борщ спеціально призначений для тих, хто дотримується дієти, воліє пісну або вегетаріанську їжу. Однак смак такого борщу абсолютно не поступається класичним! опис приготування: Борщ на бобах — це борщ абсолютно пісний і вегетаріанський. Тут немає м'яса, але в той же час він ...