Рецепт Борщ з реберцями

Рецепт Борщ з реберцями
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Національна страва України, яке знають у всьому світі. Є багато варіацій на цю тему, проте традиційно його готують зі свининою. Спробуйте і ви рецепт, як приготувати борщ з реберцями.

опис приготування:

Крім свинячих можна використовувати і яловичі ребра, а також готувати з цільним шматком м'яса (свинина, яловичина, курка). Обов'язково до складу борщу входить буряк, що надає йому насичений червоний колір, картопля, цибулю і моркву, капуста, за бажанням можна додавати перець, різну зелень. У кожної господині є свої хитрощі і особливості приготування цієї страви, тому рецепт складається з базових продуктів, але при бажанні можна сміливо експериментувати. Подають борщ обов'язково гарячим з часниковими грінками, пампушками або чорним хлібом.

  • ребра свинячі— 0,75 кілограма
  • морквина— 1-2 штук
  • Цибуля— 1-2 штук
  • Буряк— 350 грам
  • капуста— 250 грам
  • картопля— 0,5 кілограма
  • Лавровий лист— 2 штуки
  • вода— 4 L
  • Сіль і перець— За смаком
  • оцет— За смаком
  • Томатна паста— 50 грам
  • часник— 2 зубчики
  • Соняшникова олія— За смаком
  • зелень— 1 пучок
Борщ з реберцями - фото крок 1 1. Ребра розрізаємо так, щоб в кожному шматочку залишилася кісточка, ретельно миємо й відправляємо в каструлю, додаємо перець, лавровий лист і заливаємо водою. Варимо бульйон після закипання на слабкому вогні 1 час, прибираючи пінку.

Борщ з реберцями - фото крок 2 2. Для піджарки чистимо і моєму, буряк, морква і цибуля. Буряк і моркву подрібнюємо на тертці, а цибуля нарезам маленьким кубиком. На сковороду додаємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо все овочі, додаємо томатну пасту, лавровий лист сіль і перець, рубаний часник, перемішуємо і готуємо 5-10 хвилин.

Борщ з реберцями - фото крок 3 3. З капусти видаляємо верхні листки, ретельно миємо й дрібно шаткуємо, перекладаємо в тарілку.

Борщ з реберцями - фото крок 4 4. Картоплю чистимо і моєму, подрібнюємо її невеликим кубиком, заливаємо водою, щоб не почорніла, і відставляємо в сторону.

Борщ з реберцями - фото крок 5 5. У готовий бульйон кладемо картоплю, через 3-5 хвилини додаємо піджарку, а через 3 хвилини - капусту, варимо на слабкому вогні. Солимо і перчимо, додаємо оцет. Варимо до повної готовності.

Борщ з реберцями - фото крок 6 6. Готовий борщ подаємо гарячим з дрібно рубаною зеленню, з часниковими грінками і сметаною. Смачного!

Подібні рецепти

Борщ з копченими реберцями

Шоколадний кекс за 3 хвилини в мікрохвильовці

борщ, по-моєму, найулюбленіший і найчастіший суп на нашому столі. Коли в будинку є борщ, всі будуть завжди ситі. Ось мій рецепт борщу з копченими реберцями. опис приготування: Представляю вам рецепт борщу з копченими реберцями. В принципі процес готування борщу завжди майже однаковий. У кожної...

Борщ з підкопченими реберцями

Борщ з підкопченими реберцями

Хороша господиня повинна вміти варити борщ, це всім відомо. Але чому б не приготувати борщ з підкопченими реберцями в домашніх умовах, і здивувати тим самим своїх домочадців подвійно? Дуже смачно! опис приготування: Звичайно ж, у кожної господині свій особистий секрет борщу, я тут тільки ознай...

Борщ білоруський

Борщ білоруський

Білоруський борщ - один з численних варіантів цього смачного, червоного і ситного супу. Ви хочете дізнатися, як його приготувати? Тоді я вам розповім в подробицях, як це зробити. опис приготування: Основні відмінності білоруського борщу від українського: відсутність капусти, буряк відварюється...

Борщ без м'яса

Борщ без м'яса

Борщ без м'яса сподобається всім. Він багатий на вітаміни овочів, виходить дуже ароматним і смачним. Насолоджуйтесь! Рецепт борщу без м'яса — вам на допомогу. опис приготування: Рецепт борщу без м'яса особливо сподобається вегетаріанцям і тим, хто поститься. Його приголомшливий насичений арома...

Борщ «гетьманський»

Борщ «гетьманський»

Рецепт приготування Гетьманського борщу з кулінарної передачі телеканалу Кухня ТВ. опис приготування: почистити овочі. Кубиками нарізати цибулю, буряк, морква, перець, капусту, картопля і баклажани — порізати крупною соломкою. Нагріти сковороду з рослинним маслом. Обсмажити моркву протягом 3 х...