Рецепт Борщ з реберцями
Національна страва України, яке знають у всьому світі. Є багато варіацій на цю тему, проте традиційно його готують зі свининою. Спробуйте і ви рецепт, як приготувати борщ з реберцями.
опис приготування:
Крім свинячих можна використовувати і яловичі ребра, а також готувати з цільним шматком м'яса (свинина, яловичина, курка). Обов'язково до складу борщу входить буряк, що надає йому насичений червоний колір, картопля, цибулю і моркву, капуста, за бажанням можна додавати перець, різну зелень. У кожної господині є свої хитрощі і особливості приготування цієї страви, тому рецепт складається з базових продуктів, але при бажанні можна сміливо експериментувати. Подають борщ обов'язково гарячим з часниковими грінками, пампушками або чорним хлібом.
- ребра свинячі— 0,75 кілограма
- морквина— 1-2 штук
- Цибуля— 1-2 штук
- Буряк— 350 грам
- капуста— 250 грам
- картопля— 0,5 кілограма
- Лавровий лист— 2 штуки
- вода— 4 L
- Сіль і перець— За смаком
- оцет— За смаком
- Томатна паста— 50 грам
- часник— 2 зубчики
- Соняшникова олія— За смаком
- зелень— 1 пучок
2. Для піджарки чистимо і моєму, буряк, морква і цибуля. Буряк і моркву подрібнюємо на тертці, а цибуля нарезам маленьким кубиком. На сковороду додаємо трохи соняшникової олії і обсмажуємо все овочі, додаємо томатну пасту, лавровий лист сіль і перець, рубаний часник, перемішуємо і готуємо 5-10 хвилин.
3. З капусти видаляємо верхні листки, ретельно миємо й дрібно шаткуємо, перекладаємо в тарілку.
4. Картоплю чистимо і моєму, подрібнюємо її невеликим кубиком, заливаємо водою, щоб не почорніла, і відставляємо в сторону.
5. У готовий бульйон кладемо картоплю, через 3-5 хвилини додаємо піджарку, а через 3 хвилини - капусту, варимо на слабкому вогні. Солимо і перчимо, додаємо оцет. Варимо до повної готовності.
6. Готовий борщ подаємо гарячим з дрібно рубаною зеленню, з часниковими грінками і сметаною. Смачного!
Подібні рецепти
Мідії з вершками
борщ, по-моєму, найулюбленіший і найчастіший суп на нашому столі. Коли в будинку є борщ, всі будуть завжди ситі. Ось мій рецепт борщу з копченими реберцями. опис приготування: Представляю вам рецепт борщу з копченими реберцями. В принципі процес готування борщу завжди майже однаковий. У кожної...
Борщ з підкопченими реберцями
Хороша господиня повинна вміти варити борщ, це всім відомо. Але чому б не приготувати борщ з підкопченими реберцями в домашніх умовах, і здивувати тим самим своїх домочадців подвійно? Дуже смачно! опис приготування: Звичайно ж, у кожної господині свій особистий секрет борщу, я тут тільки ознай...
Борщ з борщівника
Рецепт приготування борщу з борщівника, буряка, картоплі, зеленої цибулі і бурякового відвару. опис приготування: Борщівник - багаторічна трав'яниста рослина сімейства зонтичних з зазубреними листям. За старих часів борщем називалася юшка з борщівника, а саме відвар борщівника на буряковому кв...
Борщ з індички
Індичка не дарма вважається самим дієтичним і корисним м'ясом. Тому його рекомендують для дитячого і дієтичного харчування. Сьогодні готуємо борщ з індичкою. ароматне, смачне і корисне перша страва. опис приготування: борщ — одне з найчастіших страв на нашому обідньому столі. Рецептів його при...
Борщ на бобах
Борщ на бобах — це борщ спеціально призначений для тих, хто дотримується дієти, воліє пісну або вегетаріанську їжу. Однак смак такого борщу абсолютно не поступається класичним! опис приготування: Борщ на бобах — це борщ абсолютно пісний і вегетаріанський. Тут немає м'яса, але в той же час він ...