Рецепт Болонська лазіння
Болонська лазіння відмінно поєднується з соусом бешамель, м'ясним фаршем і томатним соусом.
кількість порцій: 8
- гриби— 250 грам
- цибулина— 1 штука
- оливкова олія— 4 Ст. ложки(2 ст.ложки — для грибів, 2 ст.ложки — для фаршу)
- фарш із яловичини— 600 грам
- букет гарні— 1 штука
- кубик яловичого бульйону— 1 штука
- часник— 2 зубчики
- пучок петрушки— 1 штука
- томатний соус— 300 мілілітрів
- листя лазаньї— 15 штук
- соус бешамель— 300 мілілітрів
- тертий сир— 250 грам
- сіль, перець— — За смаком
Очистити і нарізати дрібно цибулину.
налити 2 столові ложки оливкової олії в сковороду на середньому вогні. Додати половину нарізаної цибулі, сіль і перець. Смажити протягом однієї хвилини.
Додати нарізані гриби і смажити помішуючи протягом 3 — 4 хвилин.
Прибрати в сторону .
налити 2 столові ложки оливкової олії у велику сковороду на середньому вогні. коли нагріється, додати, що залишився нарізану цибулю, сіль і перець і смажити протягом 1 хвилини.
Додати фарш і добре перемішати.
Додати 1 букет гарні, кубик яловичого бульйону і 2 зубчики часнику.
Готувати поки м'ясо не стане коричневим.
Прибрати часник і букет гарні. Додати посічену петрушку, гриби і томатний соус. Добре перемішати і зняти з вогню.
Підготувати соус бешамель і листя лазаньї.
Розігріти духовку до 180 ° С
Форму змастити маслом і соусом бешамель.
Викласти шар м'яса в томатному соусі і посипати зверху трохи тертим сиром.
Накрийте шаром лазаньї.
Повторити цю операцію, поки страва не заповнитися повністю.
Закінчити шаром лазаньї, залити соусом бешамель і щедро покрити шаром сиру.
випікати близько 40 хвилин. дивіться уважно, щоб сильно не підгорів.
Подібні рецепти
Смачна домашня лазіння (плюс рецепт тесту)
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...