Рецепт Болгарський дріжджовий пиріг «намісника»

Рецепт Болгарський дріжджовий пиріг «намісника»
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ніжний пиріг з дріжджового тіста з сиром і вершково-яєчної заливанням — яскравий представник національної болгарської кухні, оригінальний рецепт якого передається з покоління в покоління. пробуйте!

опис приготування:

Під час приготування "; намісника" зверніть особливу увагу на процес формування пирога зі шматочків. Поверхня готового виробу в результаті повинна нагадувати плетений кошик. А подають цей оригінальний пиріг, відокремлюючи шматочки один від одного за допомогою дерев'яної лопатки.

  • яйця курячі— 5 штук(2 шт. — в начинку, 3 шт. — в заливку)
  • молоко (2,5% жирності)  — 300 мілілітрів
  • вершки (30% жирності)  — 300 мілілітрів
  • Сир (5% жирності)  — 400 грам
  • Борошно пшеничне (1 або вищий сорт)  — 300-350 грам
  • борошно цільнозернове (пшеничне)  — 100 грам
  • дріжджі сухі— 7 грам
  • сіль кухонна— 1 Чайна ложка
  • Цукровий пісок— 0,5 чайних ложки
Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 1 Підготуйте необхідні продукти, враховуючи, що для приготування "; намісника" жирність сиру не обов'язково повинна складати 5%, можна використовувати менш жирний сир. А цельнозерновую борошно, що входить до складу дріжджового тіста, по необхідності можна замінити житній або пшеничної.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 2 Молоко підігрійте до теплого стану і розчиніть в ньому сухі дріжджі з додаванням 0,5 немає. L. цукру.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 3 всипте сіль (приблизно 0,5 немає. л.) і додайте цельнозерновую борошно, просіюючи її. Змішайте компоненти ложкою.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 4 При одночасному просеивании всипте в масу білу муку (частинами) і замісіть м'яке тісто.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 5 Накрийте миску з тістом рушником і помістіть в тепле місце на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 6 Приготуйте начинку для пирога, з'єднавши сир (попередньо розім'ятий ложкою), щіпку солі і 2 яйця.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 7 Тісто, що підійшло обомніте руками і помістіть на робочу поверхню, присипану борошном.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 8 розділити тісто 4 рівних частини і скачайте кожну з них по черзі в джгут довжиною 35-40 см.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 9 Кожен джгут розкачайте в пласт так, щоб довжина його залишилася колишньою, а ширина складала 7-8 см. Ложкою розкладіть частина сирної начинки по центру вийшла основи.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 10 Скріпіть кінці тесту так, щоб вийшов довгий джгут з начинкою, а потім розріжте його на 12 рівних шматочків.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 11 Кожен шматочок розмістіть на змащеному олією деку з високими бортами. Розкладайте шматочки таким чином, щоб зріз одного з них знаходився поруч із закритим краєм іншого.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 12 Як тільки всі шматочки виявляться на деку, злегка притисніть їх руками, щоб сформувати єдиний пиріг.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 13 Приготуйте заливку для "; намісника ";. Для цього злегка збийте яйця (3 штуки) з дрібкою солі, влийте вершки.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 14 Збийте і залийте пиріг.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 15 Помістіть болгарський дріжджовий пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 45-55 хвилин до появи золотистої скоринки.

Болгарський дріжджовий пиріг «намісника» - фото крок 16 Готовий "; намісника" неймовірно смачний відразу після випікання і після того, як він охолоне.

Подібні рецепти

Болгарський пиріг з сиром

Бутерброди з оселедцем і лимоном

Болгарський пиріг з сиром — відмінна випічка, яку зовсім не складно приготувати самому в домашніх умовах. смачно, корисно, недовго — все це про болгарський пиріг з сиром. опис приготування: Болгарський пиріг з сиром або болгарський пиріг з бринзою дуже просте блюдо, особливо в плані приготуван...

Болгарський перець з начинкою

Болгарський перець з начинкою

Ця страва чудово виручає коли гості на порозі, а я тільки що сама додому прийшла. Рецепт який не займе багато часу і сил, а смак не залишить нікого байдужим. кількість порцій: 4 гриби гливи— 250 грам Рис з грибами муер— 200 грам Болгарський перець— 2 штуки сіль— по За смаком сушені овочі— по За...

Болгарський суп

Болгарський суп

Літо вже на порозі, скоро настануть спекотні дні. Захочеться з'їсти чогось смачного і прохолодного. Розповім сьогодні про рецепт, як приготувати болгарський суп, який нагадує окрошку. опис приготування: В основі приготування - огірки і несолодкий йогурт. Ви можете подрібнити огірки невеликими ...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...