Рецепт Болгарський дріжджовий пиріг «намісника»
Ніжний пиріг з дріжджового тіста з сиром і вершково-яєчної заливанням — яскравий представник національної болгарської кухні, оригінальний рецепт якого передається з покоління в покоління. пробуйте!
опис приготування:
Під час приготування "; намісника" зверніть особливу увагу на процес формування пирога зі шматочків. Поверхня готового виробу в результаті повинна нагадувати плетений кошик. А подають цей оригінальний пиріг, відокремлюючи шматочки один від одного за допомогою дерев'яної лопатки.
- яйця курячі— 5 штук(2 шт. — в начинку, 3 шт. — в заливку)
- молоко (2,5% жирності) — 300 мілілітрів
- вершки (30% жирності) — 300 мілілітрів
- Сир (5% жирності) — 400 грам
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) — 300-350 грам
- борошно цільнозернове (пшеничне) — 100 грам
- дріжджі сухі— 7 грам
- сіль кухонна— 1 Чайна ложка
- Цукровий пісок— 0,5 чайних ложки
Молоко підігрійте до теплого стану і розчиніть в ньому сухі дріжджі з додаванням 0,5 немає. L. цукру.
всипте сіль (приблизно 0,5 немає. л.) і додайте цельнозерновую борошно, просіюючи її. Змішайте компоненти ложкою.
При одночасному просеивании всипте в масу білу муку (частинами) і замісіть м'яке тісто.
Накрийте миску з тістом рушником і помістіть в тепле місце на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.
Приготуйте начинку для пирога, з'єднавши сир (попередньо розім'ятий ложкою), щіпку солі і 2 яйця.
Тісто, що підійшло обомніте руками і помістіть на робочу поверхню, присипану борошном.
розділити тісто 4 рівних частини і скачайте кожну з них по черзі в джгут довжиною 35-40 см.
Кожен джгут розкачайте в пласт так, щоб довжина його залишилася колишньою, а ширина складала 7-8 см. Ложкою розкладіть частина сирної начинки по центру вийшла основи.
Скріпіть кінці тесту так, щоб вийшов довгий джгут з начинкою, а потім розріжте його на 12 рівних шматочків.
Кожен шматочок розмістіть на змащеному олією деку з високими бортами. Розкладайте шматочки таким чином, щоб зріз одного з них знаходився поруч із закритим краєм іншого.
Як тільки всі шматочки виявляться на деку, злегка притисніть їх руками, щоб сформувати єдиний пиріг.
Приготуйте заливку для "; намісника ";. Для цього злегка збийте яйця (3 штуки) з дрібкою солі, влийте вершки.
Збийте і залийте пиріг.
Помістіть болгарський дріжджовий пиріг в розігріту до 190 градусів духовку на 45-55 хвилин до появи золотистої скоринки.
Готовий "; намісника" неймовірно смачний відразу після випікання і після того, як він охолоне.
Подібні рецепти
Дріжджовий пиріг «троянди»
Болгарський пиріг з сиром — відмінна випічка, яку зовсім не складно приготувати самому в домашніх умовах. смачно, корисно, недовго — все це про болгарський пиріг з сиром. опис приготування: Болгарський пиріг з сиром або болгарський пиріг з бринзою дуже просте блюдо, особливо в плані приготуван...
Болгарський перець з начинкою
Ця страва чудово виручає коли гості на порозі, а я тільки що сама додому прийшла. Рецепт який не займе багато часу і сил, а смак не залишить нікого байдужим. кількість порцій: 4 гриби гливи— 250 грам Рис з грибами муер— 200 грам Болгарський перець— 2 штуки сіль— по За смаком сушені овочі— по За...
Болгарський суп
Літо вже на порозі, скоро настануть спекотні дні. Захочеться з'їсти чогось смачного і прохолодного. Розповім сьогодні про рецепт, як приготувати болгарський суп, який нагадує окрошку. опис приготування: В основі приготування - огірки і несолодкий йогурт. Ви можете подрібнити огірки невеликими ...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...