Рецепт Болгарські помідори на зиму

Рецепт Болгарські помідори на зиму
Кількість порцій: 1 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Без заготовок на зиму в наш час обійтися важко, адже це найкращий спосіб запастися улюбленими фруктами і овочами на період холодів. І помідори — це, мабуть, найпопулярніша закачування в кожній родині.

опис приготування:

думаю, знайдеться мало людей, які б не любили заготовки з помідорів, тому кожна господиня, як тільки починається сезон овочів, намагається запастися ними про запас. Наша сім'я не стала винятком, і без помідор у нас не проходить жодне свято, а заготовлюю я їх у цій простому рецептом болгарських помідор на зиму. Якщо чесно я поняття не маю, чому він так називаються, так як рецепт дістався мені від бабусі, але точно знаю одне, помідори ці виходять шалено смачними. Це відмінне доповнення до обіду або вечері, а так само чудова закуска на святковому столі. Так що для всіх любителів овочів і консервації в цьому рецепті я розповім, як приготувати болгарські помідори на зиму легко і швидко.

  • помідори— 500 грам(інгредієнти на одну літрову банку)
  • оцет 6%  — 100 мілілітрів
  • цукор— 12 чайних ложок
  • сіль— 5 чайних ложок
  • Зелень свіжа або сушена— За смаком(кріп, петрушка, листя хрону)
  • часник— 2-3 зубчиків
  • Лавровий лист— 1-2 штук
  • Перець чорний горошком— 3-5 штук
Болгарські помідори на зиму - фото крок 1 Для початку відбираємо стиглі і міцні помідори і промиваємо їх під холодною водою.

Болгарські помідори на зиму - фото крок 2 Потім стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом, я роблю це на пару.

Болгарські помідори на зиму - фото крок 3 На дно кожної банки викладаємо лавровий лист і зелень, а на неї кладемо помідори якомога щільніше один до одного.

Болгарські помідори на зиму - фото крок 4 У чайнику або каструлі кип'ятимо воду і заливаємо окропом помідори двічі.

Болгарські помідори на зиму - фото крок 5 Після другого разу зливаємо воду і викладаємо на помідори часник і чорний перець горошком, додаємо цукор і сіль, вливаємо оцет.

Болгарські помідори на зиму - фото крок 6 І заливаємо вміст банки окропом під саме горло.

Болгарські помідори на зиму - фото крок 7 Тепер банки необхідно накрити кришками і разом з їх вмістом стерилізувати протягом 25 хвилин. Після стерилізації банки закочує, перевертаємо кришкою вниз і вкутуємо в теплу ковдру. Коли вони повністю охолонуть, їх можна переносити з прохолодне місце на зберігання.

Подібні рецепти

Бочкові помідори

Крем-суп з брокколі з сиром

Солити помідори в бочці — справа нехитра! головне, підібрати підходящий посуд. Якщо немає бочки, то знайдіть емальоване або нержавеющее відро. Отже, засукаєте рукава і вперед! опис приготування: Для засолювання бочкових помідорів добре б мати чисту суху бочку або будь-яку іншу зручну посудину....

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...