Рецепт Болгарські помідори на зиму
Без заготовок на зиму в наш час обійтися важко, адже це найкращий спосіб запастися улюбленими фруктами і овочами на період холодів. І помідори — це, мабуть, найпопулярніша закачування в кожній родині.
опис приготування:
думаю, знайдеться мало людей, які б не любили заготовки з помідорів, тому кожна господиня, як тільки починається сезон овочів, намагається запастися ними про запас. Наша сім'я не стала винятком, і без помідор у нас не проходить жодне свято, а заготовлюю я їх у цій простому рецептом болгарських помідор на зиму. Якщо чесно я поняття не маю, чому він так називаються, так як рецепт дістався мені від бабусі, але точно знаю одне, помідори ці виходять шалено смачними. Це відмінне доповнення до обіду або вечері, а так само чудова закуска на святковому столі. Так що для всіх любителів овочів і консервації в цьому рецепті я розповім, як приготувати болгарські помідори на зиму легко і швидко.
- помідори— 500 грам(інгредієнти на одну літрову банку)
- оцет 6% — 100 мілілітрів
- цукор— 12 чайних ложок
- сіль— 5 чайних ложок
- Зелень свіжа або сушена— За смаком(кріп, петрушка, листя хрону)
- часник— 2-3 зубчиків
- Лавровий лист— 1-2 штук
- Перець чорний горошком— 3-5 штук
Потім стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом, я роблю це на пару.
На дно кожної банки викладаємо лавровий лист і зелень, а на неї кладемо помідори якомога щільніше один до одного.
У чайнику або каструлі кип'ятимо воду і заливаємо окропом помідори двічі.
Після другого разу зливаємо воду і викладаємо на помідори часник і чорний перець горошком, додаємо цукор і сіль, вливаємо оцет.
І заливаємо вміст банки окропом під саме горло.
Тепер банки необхідно накрити кришками і разом з їх вмістом стерилізувати протягом 25 хвилин. Після стерилізації банки закочує, перевертаємо кришкою вниз і вкутуємо в теплу ковдру. Коли вони повністю охолонуть, їх можна переносити з прохолодне місце на зберігання.
Подібні рецепти
Крем-суп з брокколі з сиром
Солити помідори в бочці — справа нехитра! головне, підібрати підходящий посуд. Якщо немає бочки, то знайдіть емальоване або нержавеющее відро. Отже, засукаєте рукава і вперед! опис приготування: Для засолювання бочкових помідорів добре б мати чисту суху бочку або будь-яку іншу зручну посудину....
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...