Рецепт Боботай

Рецепт Боботай
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 20 хв.
рецепт Боботай — приготування популярного африканського страви з яловичини з мигдалем, джемом і прянощами.

опис приготування:

Відлийте половину молока, яке у вас є, і замочіть в ньому хліб, після чого відіжміть його. М'ясо дрібно робиться, змішується з родзинками, рубаним луком, джемом, мигдалем, каррі, kurkumoy, лимонним соком, чатні і хлібом. Не забудьте посолити. Отримана маса ретельно вимішує і обсмажується на маслі.

Після цього вона викладається в керамічну посудину, заливається яйцями, які збиваються з другою половиною молока, а зверху обкладається лавровими листами. запікайте при 180 З протягом 50 хвилин.

Після того, як боботай готовий, він виймається з духовки і розрізається на порції перед подачею.


  • хліб пшеничний— 1 скибочку
  • молоко— 250 грам
  • яловичини або баранини— 1 кілограм(м'якоть)
  • цибуля— 1 штука
  • родзинки— 125 грам(без кісточок )
  • мигдаль— 125 грам
  • абрикосове варення— 2 чайних ложки
  • соус чатні— 2 чайних ложки
  • сік лимонний— 1 Ст. ложка
  • соняшникова олія— 2 чайних ложки
  • яйця— 3 штуки
  • лаврове листя— 4 штуки
  • порошок каррі— 2 чайних ложки
  • куркума молотая— 1 Чайна ложка
  • сіль— 2 чайних ложки
Відлийте половину молока, яке у вас є, і замочіть в ньому хліб, після чого відіжміть його. М'ясо дрібно робиться, змішується з родзинками, рубаним луком, джемом, мигдалем, каррі, kurkumoy, лимонним соком, чатні і хлібом. Не забудьте посолити. Отримана маса ретельно вимішує і обсмажується на маслі.

Після цього вона викладається в керамічну посудину, заливається яйцями, які збиваються з другою половиною молока, а зверху обкладається лавровими листами. запікайте при 180 З протягом 50 хвилин.

Після того, як боботай готовий, він виймається з духовки і розрізається на порції перед подачею.


Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Варення з щавлю

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...