Рецепт Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем

Рецепт Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Незвичайне поєднання бісквітного тіста і соковитого щавлю робить таку випічку разюче гармонійної за смаком. Пиріг виходить дуже ніжним, в міру солодким і з легкою кислинкою. Варто спробувати!

опис приготування:

При приготуванні шарлотки зі щавлем важливо, щоб начинка і тісто були розподілені шарами. Це дозволяє бісквіту рівномірно просочуватися соком щавлю і не осідати.

  • яйця курячі— 5 штук(середнього розміру)
  • листя щавлю— 300 грам
  • Борошно пшеничне— 130 грам
  • Цукровий пісок— 130 грам
  • Крохмаль кукурудзяний— 1 Ст. ложка
  • розпушувач— 1 Чайна ложка
Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти, яйця заздалегідь вийміть з холодильника (вони повинні бути кімнатної температури), листя щавлю поріжте стрічками.

Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем - фото крок 2 Розбийте яйця в глибоку миску, додайте дрібку солі і збивайте міксером або віночком, поступово додаючи цукровий пісок.

Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем - фото крок 3 через 5-7 хвилин яєчна маса придбає легкість, а цукор повністю розчиниться. При збиванні віночком на це може піти більше часу.

Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем - фото крок 4 Борошно з'єднайте з розпушувачем і просійте, частинами всипаючи її в збиті з цукром яйця. Перемішуйте бісквітну масу акуратно, знизу вгору. Робити це зручно невеликий силіконової лопаткою.

Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем - фото крок 5 Для приготування начинки в подрібнене листя щавлю всипте кукурудзяний крохмаль (можна замінити картопляним) і перемішайте. Додавання крохмалю необхідно для того, щоб скорегувати надлишкову соковитість щавлю і запобігти осідання тіста.

Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем - фото крок 6 По черзі викладіть в підготовлену форму для випікання тісто і начинку так, щоб останній шар начинки був закритий тестом. Оптимальна кількість шарів тесту - 4, а щавлю, відповідно, - 3.

Бісквітна «Шарлотка» зі щавлем - фото крок 7 Випікайте бісквітну шарлотку зі щавлем при температурі 170 градусів протягом 50-55 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою. При подачі за бажанням посипте пиріг цукровою пудрою.

Подібні рецепти

Бісквітна шарлотка в мультиварці

Шарлотка з щавлем

Существует несколько способов приготовления шарлотки. ...

Борщ зі щавлем і буряком

Борщ зі щавлем і буряком

Борщ зі щавлем і буряком - чудове блюдо до обіду, він прекрасно вгамує голод і здивує вас своїм смаком. Щавель надає страві необхідну кислинку, вам не треба буде додавати оцет. Це смачно! опис приготування: Ви ніколи не пробували борщ зі щавлем і буряком? Саме час спробувати це чудове блюдо! Д...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...