Рецепт Біріані з куркою

Рецепт Біріані з куркою
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 50 хв.
Індійський плов — це щось! І готується він з куркою, імбиром і куркумою, зазвичай, по святах. Ділюся рецептом приготування «біріані» з куркою, буде смачно!

опис приготування:

«Біріані» можна приготувати не тільки з куркою, рецепт вже давно модернізували і готують зі свининою, яловичиною, морепродуктами і овочами. Можна використовувати м'ясо на кістці або тільки м'якоть. Подають блюдо гарячим, а є його можна навіть руками, як в Індії.

  • Довгозернистий рис або басматі— 150 грам
  • курячі стегна— 4 штуки
  • сіль, перець— За смаком
  • Рослинна олія— 2 Ст. ложки
  • Цибуля— 1 штука
  • Свіжий імбир— За смаком(4 см)
  • куркума— 1 Чайна ложка
  • кардамон— 0,5 чайних ложки
  • паличка кориці— 1 штука
  • Лавровий лист— 1 штука
  • Ізюм— 0,5 склянки
  • Бульйон або вода— 2,5 склянки
  • мигдаль— 1/4 склянки
  • Braai— За смаком
Біріані з куркою - фото крок 1 1. У миску викладіть рис, залийте його водою і гарненько промийте, потім повторіть процедуру кілька разів до чистої води.

Біріані з куркою - фото крок 2 2. Вимийте курячі стегенця, кожне розрізати вздовж по кістки, натріть сіллю і перцем. Обсмажте м'ясо на сковороді до золотистої скоринки, потім перекладіть в тарілку.

Біріані з куркою - фото крок 3 3. Наріжте дрібно цибулю і корінь імбиру, обсмажте на сковороді, на якій обсмажували курку, dobavyte кардамон і kurkumu. Викладіть до вмісту сковороди рис і перемішайте, потім додайте куряче м'ясо, родзинки, корицю, лавровий лист, влийте воду або бульйон.

Біріані з куркою - фото крок 4 4. Після закипання рідини зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і готуйте 15-20 хвилин (до м'якості рису). Після готовності дайте страві настоятися протягом 5-7 хвилин.

Біріані з куркою - фото крок 5 5. З плову видаліть лавровий лист і корицю. На окремій сковороді обсмажте горіхи і додайте їх в плов. Подавайте блюдо відразу після приготування, прикрасивши кінзою. Смачного!

Подібні рецепти

Біріані з бараниною

Біріані з овочами

Біріані з бараниною, або відкидний плов з бараниною — дуже смачне, ситне і оригінальне східне блюдо, яке можна сміливо подавати на який-небудь сімейне свято. опис приготування: Біріані з бараниною — блюдо святкове, не буденна, тому налаштовуйтесь на те, що приготування буде достатньо довгим і ...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...