Рецепт Біріані з бараниною
Біріані з бараниною, або відкидний плов з бараниною — дуже смачне, ситне і оригінальне східне блюдо, яке можна сміливо подавати на який-небудь сімейне свято.
опис приготування:
Біріані з бараниною — блюдо святкове, не буденна, тому налаштовуйтесь на те, що приготування буде достатньо довгим і нудним Але результат, повірте, того варто. Що мені подобається — блюдо не тільки смачніше тривіального плову, але ще і набагато ефектніше виглядає на столі.
словом, якщо є час і бажання приготувати дійсно смачну страву з баранини — рекомендую біріані.
хай щастить!
- Рис басмати— 600 грам
- паличка кориці— 1 штука
- зірочка бадьяна— 1 штука
- гвоздика— 3 штуки
- кардамон (зерна) — 2 штуки
- зіра— — За смаком
- насіння кунжуту— — За смаком
- молоко— 500 мілілітрів
- сіль— — За смаком
- горіхи кешью— 1 Ст. ложка
- мигдаль— 1 Ст. ложка
- шафран— 1 щіпка
- Ізюм— 1/2 склянки
- фініки— 12 штук
- цибулина— 1 штука
- часник— 3 зубчики
- імбир (2-3 см) — 1 штука
- бараняча корейка— 1,5 кілограма
- йогурт натуральний— 300 мілілітрів
- Рослинна олія— 150 мілілітрів
- кінза свіжа— — За смаком
- Листи дріжджового тіста— 2 штуки
- масло топлене— 300 грам
- гранат— 1 штука
зіра, кориандр и горчицу прокаливаем на сухой сковороде (1-2 хвилини).
Вливаем полстакана растительного масла и ароматизируем его специями.
За те пару минут, что масло пропитывается специями, Мельк narezhem цибулю, часник і імбир.
Добавляем нарезанные ингредиенты в масло, обжариваем до золотистости лука.
Затем кладем в сковороду кусочки замаринованной баранины. Хорошенько перемешиваем с луком, чесноком и имбирем, и обжариваем до образования уверенной корочки.
Знімаємо м'ясо з вогню, накрываем крышкой и ненадолго оставляем в покое.
Промытый рис заливаем молоком, добавляем палочку корицы, бадьян, корицю, кардамон і сіль. Доливаем воды столько, сколько надо жидкости для варки риса. Отвариваем до практически полной готовности.
Поки рис вариться, обжариваем наши орехи пару минут на сковороде.
Тонко раскатываем лист теста.
Посыпаем тесто специями.
Берем казанок, змащуємо його рослинним маслом. Аккуратно выкладываем в него наше тесто.
Выкладываем на тесто треть риса, потім — треть мяса, фініків, орехов и изюма. Щедро поливаем все топленым маслом.
Аналогичным образом формируем еще 2 шару.
Верхним слоем должен быть рис. Шафран растираем ступкой и смешиваем с небольшим количеством воды. Этой смесью заливаем сверху наш рис — побачити, як, он приобретет желтый оттенок.
Раскатываем второй лист теста, укрываем им наш плов. Остатки теста срезаем — вони нам не потрібні. Плов плотно утрамбовывать не нужно — он должен оставаться немного рыхленьким.
Ставим все это дело в духовку и запекаем примерно 30 хвилин при 180 градусах.
Справа за малим — подать блюдо к столу. Это делаем так — срезаем верхнюю шапку каравая, перевертаємо його, разрезаем на сектора и подаем каждому отдельно.
Уже непосредственно на тарелке можно украсить зернами граната и свежей кинзой. Смачного!
Подібні рецепти
Біріані з овочами
Індійський плов — це щось! І готується він з куркою, імбиром і куркумою, зазвичай, по святах. Ділюся рецептом приготування «біріані» з куркою, буде смачно! опис приготування: «Біріані» можна приготувати не тільки з куркою, рецепт вже давно модернізували і готують зі свининою, яловичиною, мореп...
Баклажани з яйцем і помідорами
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...