Рецепт Біріані з бараниною

Рецепт Біріані з бараниною
Кількість порцій: 6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Біріані з бараниною, або відкидний плов з бараниною — дуже смачне, ситне і оригінальне східне блюдо, яке можна сміливо подавати на який-небудь сімейне свято.

опис приготування:

Біріані з бараниною — блюдо святкове, не буденна, тому налаштовуйтесь на те, що приготування буде достатньо довгим і нудним Але результат, повірте, того варто. Що мені подобається — блюдо не тільки смачніше тривіального плову, але ще і набагато ефектніше виглядає на столі.

словом, якщо є час і бажання приготувати дійсно смачну страву з баранини — рекомендую біріані.

хай щастить!


  • Рис басмати— 600 грам
  • паличка кориці— 1 штука
  • зірочка бадьяна— 1 штука
  • гвоздика— 3 штуки
  • кардамон (зерна)  — 2 штуки
  • зіра— — За смаком
  • насіння кунжуту— — За смаком
  • молоко— 500 мілілітрів
  • сіль— — За смаком
  • горіхи кешью— 1 Ст. ложка
  • мигдаль— 1 Ст. ложка
  • шафран— 1 щіпка
  • Ізюм— 1/2 склянки
  • фініки— 12 штук
  • цибулина— 1 штука
  • часник— 3 зубчики
  • імбир (2-3 см)  — 1 штука
  • бараняча корейка— 1,5 кілограма
  • йогурт натуральний— 300 мілілітрів
  • Рослинна олія— 150 мілілітрів
  • кінза свіжа— — За смаком
  • Листи дріжджового тіста— 2 штуки
  • масло топлене— 300 грам
  • гранат— 1 штука
Біріані з бараниною - фото крок 1 перше, що ми зробимо — нарежем нашу корейку на порционные кусочки, срежем с нее лишний жир и острые косточки. Маринуем кусочки баранины смеси йогурта, измельченных в ступке специй и нарубленной свежей кинзы. Маринуем приблизительно 2-3 годину.

Біріані з бараниною - фото крок 2 зіра, кориандр и горчицу прокаливаем на сухой сковороде (1-2 хвилини).

Біріані з бараниною - фото крок 3 Вливаем полстакана растительного масла и ароматизируем его специями.

Біріані з бараниною - фото крок 4 За те пару минут, что масло пропитывается специями, Мельк narezhem цибулю, часник і імбир.

Біріані з бараниною - фото крок 5 Добавляем нарезанные ингредиенты в масло, обжариваем до золотистости лука.

Біріані з бараниною - фото крок 6 Затем кладем в сковороду кусочки замаринованной баранины. Хорошенько перемешиваем с луком, чесноком и имбирем, и обжариваем до образования уверенной корочки.

Біріані з бараниною - фото крок 7 Знімаємо м'ясо з вогню, накрываем крышкой и ненадолго оставляем в покое.

Біріані з бараниною - фото крок 8 Промытый рис заливаем молоком, добавляем палочку корицы, бадьян, корицю, кардамон і сіль. Доливаем воды столько, сколько надо жидкости для варки риса. Отвариваем до практически полной готовности.

Біріані з бараниною - фото крок 9 Поки рис вариться, обжариваем наши орехи пару минут на сковороде.

Біріані з бараниною - фото крок 10 Тонко раскатываем лист теста.

Біріані з бараниною - фото крок 11 Посыпаем тесто специями.

Біріані з бараниною - фото крок 12 Берем казанок, змащуємо його рослинним маслом. Аккуратно выкладываем в него наше тесто.

Біріані з бараниною - фото крок 13 Выкладываем на тесто треть риса, потім — треть мяса, фініків, орехов и изюма. Щедро поливаем все топленым маслом.

Біріані з бараниною - фото крок 14 Аналогичным образом формируем еще 2 шару.

Біріані з бараниною - фото крок 15 Верхним слоем должен быть рис. Шафран растираем ступкой и смешиваем с небольшим количеством воды. Этой смесью заливаем сверху наш рис — побачити, як, он приобретет желтый оттенок.

Біріані з бараниною - фото крок 16 Раскатываем второй лист теста, укрываем им наш плов. Остатки теста срезаем — вони нам не потрібні. Плов плотно утрамбовывать не нужноон должен оставаться немного рыхленьким.

Біріані з бараниною - фото крок 17 Ставим все это дело в духовку и запекаем примерно 30 хвилин при 180 градусах.

Біріані з бараниною - фото крок 18 Справа за малим — подать блюдо к столу. Это делаем таксрезаем верхнюю шапку каравая, перевертаємо його, разрезаем на сектора и подаем каждому отдельно.

Біріані з бараниною - фото крок 19 Уже непосредственно на тарелке можно украсить зернами граната и свежей кинзой. Смачного!

Подібні рецепти

Біріані з куркою

Біріані з овочами

Індійський плов — це щось! І готується він з куркою, імбиром і куркумою, зазвичай, по святах. Ділюся рецептом приготування «біріані» з куркою, буде смачно! опис приготування: «Біріані» можна приготувати не тільки з куркою, рецепт вже давно модернізували і готують зі свининою, яловичиною, мореп...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...