Рецепт Білий квас

Рецепт Білий квас
Кількість порцій: 1 Час приготування: 19 г. 0 хв.
З настанням тепла особливої ​​актуальності набувають домашні напої, добре вгамовують спрагу. Тому на замітку пропоную вам відмінний рецепт приготування білого квасу. Дивіться і запам'ятовуйте!

опис приготування:

1. Візьміть 2 столові ложки борошна, розведіть їх в невеликій кількості води.

2. Туди ж відправте дріжджі, ретельно перемішайте і залиште на 7-10 хвилин.

3. Житній і ячмінний солод перемішайте, поступово вливайте теплу воду. В результаті має вийти подобу рідкого тесту.

4. В окремій мисочці з'єднайте пшеничну, гречану і житнє борошно. Як слід перемішайте.

5. Зробіть в борошняної суміші поглиблення, потроху вливайте в нього солод, постійно перемішуючи. Рецепт приготування білого квасу дуже нагадує роботу з тестом.

6. Поступово вливайте гарячу воду (з розрахунку 4 до 1 по відношенню до борошна з солодом).

7. з 4-6 годин залиште суміш в теплі.

8. Підготуйте близько 7 літрів окропу, влийте його тонкою цівкою, постійно помішуючи.

9. Викладіть закваску на дріжджах, все як слід перемішайте. За смаком можна додати цукор, наприклад.

10. Тепер можна залишити заготовку на ніч (годин на 10-12).

11. Коли процес бродіння завершиться, білий квас в домашніх умовах буде готовий. Залишиться тільки процідити його, охолодити і пробувати, що вийшло.

  • солод ячмінний— 250 грам
  • солод житній— 500 грам
  • борошно гречане— 500 грам
  • Пшеничне борошно— 500 грам
  • борошно житнє— 2 кілограма
  • дріжджі— 50 грам
  • вода— 8 літрів
1. Візьміть 2 столові ложки борошна, розведіть їх в невеликій кількості води.

2. Туди ж відправте дріжджі, ретельно перемішайте і залиште на 7-10 хвилин.

3. Житній і ячмінний солод перемішайте, поступово вливайте теплу воду. В результаті має вийти подобу рідкого тесту.

4. В окремій мисочці з'єднайте пшеничну, гречану і житнє борошно. Як слід перемішайте.

5. Зробіть в борошняної суміші поглиблення, потроху вливайте в нього солод, постійно перемішуючи. Рецепт приготування білого квасу дуже нагадує роботу з тестом.

6. Поступово вливайте гарячу воду (з розрахунку 4 до 1 по відношенню до борошна з солодом).

7. з 4-6 годин залиште суміш в теплі.

8. Підготуйте близько 7 літрів окропу, влийте його тонкою цівкою, постійно помішуючи.

9. Викладіть закваску на дріжджах, все як слід перемішайте. За смаком можна додати цукор, наприклад.

10. Тепер можна залишити заготовку на ніч (годин на 10-12).

11. Коли процес бродіння завершиться, білий квас в домашніх умовах буде готовий. Залишиться тільки процідити його, охолодити і пробувати, що вийшло.

Подібні рецепти

BALSAMELLA Італійський білий соус

Локшина з яловичиною і китайської капустою

Рецепт приготування італійського білого соусу. кількість порцій: 6-10 вершкове масло— 55 грам мука— 60 грам сир пармезан— 30 грам мускатного горіха— 1 щіпка сіль— 1 штука Вершкове масло розтопити в сотейнику на слабкому вогні, зняти з вогню. Потроху просеем борошно в сотейник … ...

Білий амур в духовці

Білий амур в духовці

Білий амур в духовці з овочами — смачне і корисне блюдо, яке можна приготувати на вечерю і навіть на святковий стіл. Ця страва відноситься до середземноморської кухні, але готується дуже просто. опис приготування: У цій рибі містяться жири, білки і маса корисних вітамінів, які потрібні нашому...

Білий бульйон

Білий бульйон

білий бульйон — один з класичних видів бульйону, основа для різних страв, супів, а ще відмінне самостійне блюдо. ароматний, насичений, корисний. розповім вам, як просто його готувати. опис приготування: Приготувати білий бульйон досить просто, правда потрібен час. Як приготувати білий бульйон,...

Білий хліб на молодий заквасці

Білий хліб на молодий заквасці

хліб, приготований на молодий заквасці, злегка відрізняється від інших своєю легкістю, щільним м'якушем і тонкою хрумкою скоринкою. ділюся рецептом, як приготувати білий хліб на молодий заквасці. опис приготування: У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати білий хліб на молодий заквасці. В...

«білий» салат з курячою грудкою

«білий» салат з курячою грудкою

Є безліч варіантів приготування подібного салату. Він може бути як легким вегетаріанським, так і ситним м'ясним блюдом. У приготуванні нашого салату використовується куряча грудка. кількість порцій: 6 крем— 2 Ст. ложки куряча грудка— 1 штука(середня) сіль і перець— 1 щіпка(за смаком) цибуля ріп...