Рецепт Білий хліб на молодий заквасці
хліб, приготований на молодий заквасці, злегка відрізняється від інших своєю легкістю, щільним м'якушем і тонкою хрумкою скоринкою. ділюся рецептом, як приготувати білий хліб на молодий заквасці.
опис приготування:
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати білий хліб на молодий заквасці. Випікати його найкраще в чавунному казані об'ємом приблизно 2,5-3 L, так як казан добре прогрівається, утримує тепло і має кришку, яка обов'язково необхідна для приготування даного хліба. Перевірити хліб на готовність можна наступним способом: після випічки відразу перекладіть його на решітку і постукайте по хрусткому основи — звук повинен бути глухим. Остуджувати хліб рекомендується на решітці для того, щоб його скоринка зберегла хрустку структуру.
- Пшеничне борошно 1 або вищого сорту— 720 грам(перший або вищий сорт, 200 грам в закваску, 520 грам в тісто)
- вода— 420 грам(кімнатної температури, 200 грам в закваску, 220 грам в тісто)
- Молода пшеничне опара— 400 грам
- сіль— 12 грам
- дріжджі стартер— 1-2 Ст. ложок
Розведіть закваску водою кімнатної температури і перемішайте до однорідності. У миску тістоміса додайте просіяне борошно, zakvasku. Накрийте плівкою і залиште для відпочинку на 30-40 хвилин.
Додайте сіль і вимішують на другій швидкості протягом 5-6 хвилин. Готове тісто викладіть в змащену олією миску і округлятимете. Переверніть тісто і накрийте плівкою.
Залиште при кімнатній температурі на 3 годину. Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і округлятимете. Викладіть тісто в чавунну каструлю, змащену маслом.
Накрийте її кришкою і залиште на 1-2 години при кімнатній температурі. Поставте каструлю в холодну духовку і випікайте 75 хвилин при температурі 210 градусів з закритою кришкою. Готовий хліб остудіть на решітці. Смачного!
Подібні рецепти
Варення зі слив без варіння
Рецепт приготування італійського білого соусу. кількість порцій: 6-10 вершкове масло— 55 грам мука— 60 грам сир пармезан— 30 грам мускатного горіха— 1 щіпка сіль— 1 штука Вершкове масло розтопити в сотейнику на слабкому вогні, зняти з вогню. Потроху просеем борошно в сотейник … ...
Білий амур в духовці
Білий амур в духовці з овочами — смачне і корисне блюдо, яке можна приготувати на вечерю і навіть на святковий стіл. Ця страва відноситься до середземноморської кухні, але готується дуже просто. опис приготування: У цій рибі містяться жири, білки і маса корисних вітамінів, які потрібні нашому...
Білий бульйон
білий бульйон — один з класичних видів бульйону, основа для різних страв, супів, а ще відмінне самостійне блюдо. ароматний, насичений, корисний. розповім вам, як просто його готувати. опис приготування: Приготувати білий бульйон досить просто, правда потрібен час. Як приготувати білий бульйон,...
«білий» салат з курячою грудкою
Є безліч варіантів приготування подібного салату. Він може бути як легким вегетаріанським, так і ситним м'ясним блюдом. У приготуванні нашого салату використовується куряча грудка. кількість порцій: 6 крем— 2 Ст. ложки куряча грудка— 1 штука(середня) сіль і перець— 1 щіпка(за смаком) цибуля ріп...
Білий амур
Сьогодні зробимо рибу по-східному. розповім, як приготувати білого амура, якого нарізаю шматочками і обсмажую на сковороді зі спеціями. Якщо не любите надто гостре, зменшите кількість спецій. опис приготування: Рибка виходить із золотистою і хрусткою скоринкою. Подавайте блюдо самостійно зі св...