Рецепт Білий хліб на молодий заквасці

Рецепт Білий хліб на молодий заквасці
Кількість порцій: 7-8 Час приготування: 5 г. 0 хв.
хліб, приготований на молодий заквасці, злегка відрізняється від інших своєю легкістю, щільним м'якушем і тонкою хрумкою скоринкою. ділюся рецептом, як приготувати білий хліб на молодий заквасці.

опис приготування:

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати білий хліб на молодий заквасці. Випікати його найкраще в чавунному казані об'ємом приблизно 2,5-3 L, так як казан добре прогрівається, утримує тепло і має кришку, яка обов'язково необхідна для приготування даного хліба. Перевірити хліб на готовність можна наступним способом: після випічки відразу перекладіть його на решітку і постукайте по хрусткому основи — звук повинен бути глухим. Остуджувати хліб рекомендується на решітці для того, щоб його скоринка зберегла хрустку структуру.

  • Пшеничне борошно 1 або вищого сорту— 720 грам(перший або вищий сорт, 200 грам в закваску, 520 грам в тісто)
  • вода— 420 грам(кімнатної температури, 200 грам в закваску, 220 грам в тісто)
  • Молода пшеничне опара— 400 грам
  • сіль— 12 грам
  • дріжджі стартер— 1-2 Ст. ложок
Білий хліб на молодий заквасці - фото крок 1 Приготуйте опару. Закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.

Білий хліб на молодий заквасці - фото крок 2 Розведіть закваску водою кімнатної температури і перемішайте до однорідності. У миску тістоміса додайте просіяне борошно, zakvasku. Накрийте плівкою і залиште для відпочинку на 30-40 хвилин.

Білий хліб на молодий заквасці - фото крок 3 Додайте сіль і вимішують на другій швидкості протягом 5-6 хвилин. Готове тісто викладіть в змащену олією миску і округлятимете. Переверніть тісто і накрийте плівкою.

Білий хліб на молодий заквасці - фото крок 4 Залиште при кімнатній температурі на 3 годину. Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і округлятимете. Викладіть тісто в чавунну каструлю, змащену маслом.

Білий хліб на молодий заквасці - фото крок 5 Накрийте її кришкою і залиште на 1-2 години при кімнатній температурі. Поставте каструлю в холодну духовку і випікайте 75 хвилин при температурі 210 градусів з закритою кришкою. Готовий хліб остудіть на решітці. Смачного!

Подібні рецепти

BALSAMELLA Італійський білий соус

Варення зі слив без варіння

Рецепт приготування італійського білого соусу. кількість порцій: 6-10 вершкове масло— 55 грам мука— 60 грам сир пармезан— 30 грам мускатного горіха— 1 щіпка сіль— 1 штука Вершкове масло розтопити в сотейнику на слабкому вогні, зняти з вогню. Потроху просеем борошно в сотейник … ...

Білий амур в духовці

Білий амур в духовці

Білий амур в духовці з овочами — смачне і корисне блюдо, яке можна приготувати на вечерю і навіть на святковий стіл. Ця страва відноситься до середземноморської кухні, але готується дуже просто. опис приготування: У цій рибі містяться жири, білки і маса корисних вітамінів, які потрібні нашому...

Білий бульйон

Білий бульйон

білий бульйон — один з класичних видів бульйону, основа для різних страв, супів, а ще відмінне самостійне блюдо. ароматний, насичений, корисний. розповім вам, як просто його готувати. опис приготування: Приготувати білий бульйон досить просто, правда потрібен час. Як приготувати білий бульйон,...

«білий» салат з курячою грудкою

«білий» салат з курячою грудкою

Є безліч варіантів приготування подібного салату. Він може бути як легким вегетаріанським, так і ситним м'ясним блюдом. У приготуванні нашого салату використовується куряча грудка. кількість порцій: 6 крем— 2 Ст. ложки куряча грудка— 1 штука(середня) сіль і перець— 1 щіпка(за смаком) цибуля ріп...

Білий амур

Білий амур

Сьогодні зробимо рибу по-східному. розповім, як приготувати білого амура, якого нарізаю шматочками і обсмажую на сковороді зі спеціями. Якщо не любите надто гостре, зменшите кількість спецій. опис приготування: Рибка виходить із золотистою і хрусткою скоринкою. Подавайте блюдо самостійно зі св...