Рецепт Білий бульйон

Рецепт Білий бульйон
Кількість порцій: 4 Час приготування: 3 г. 0 хв.
білий бульйон — один з класичних видів бульйону, основа для різних страв, супів, а ще відмінне самостійне блюдо. ароматний, насичений, корисний. розповім вам, як просто його готувати.

опис приготування:

Приготувати білий бульйон досить просто, правда потрібен час. Як приготувати білий бульйон, дивіться покрокову рекомендації до рецептом.

  • яловичі реберця— 600 грам
  • вода— 2,5-3  L
  • морква— 1 штука
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • стебло селери— 1 штука
  • чебрець— 1 Чайна ложка
  • петрушка— 15 грам
  • гвоздика— 5-6 штук
  • Лавровий лист— 1 штука
  • Чорний перець горошком— 10 штук
  • сіль— 1 Чайна ложка(або за смаком, додавати в кінці варіння)
білий бульйон - фото крок 1 Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

білий бульйон - фото крок 2 промийте м'ясо, покладіть в каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь, не закриваючи кришкою. Доведіть до кипіння, зніміть піну.

білий бульйон - фото крок 3 Підготуйте саше з спецій і прянощів: перець, гвоздику, чебрець, лавровий лист, петрушку.

білий бульйон - фото крок 4 Зауважте ниткою в вузлик з довгим хвостиком.

білий бульйон - фото крок 5 Опустіть саше в бульйон, хвостик залиште зовні, варіть приблизно 1,5 години на самому повільному вогні, з відкритими кришкою.

білий бульйон - фото крок 6 Підготуйте овочі: цибуля, морква, селера, наріжте на великі шматочки.

білий бульйон - фото крок 7 через 1,5 години варіння бульйону покладіть в нього овочі і варіть до готовності м'яса.

білий бульйон - фото крок 8 Бульйон повинен добре протоміться, придбати прозорість. Готовність визначаємо по тому, як м'ясо починає відділятися від кісток і ставати м'яким. Додати сіль. вийміть м'ясо, штам бульйону, овочі зробили свою справу, додали бульйону смак і аромат, їх можна просто прибрати.

білий бульйон - фото крок 9 М'ясо злегка остудіть, видаліть кістки.

білий бульйон - фото крок 10 Відварене м'ясо поріжте на шматочки.

білий бульйон - фото крок 11 Для подачі бульйону подрібніть зелень, відваріть перепелині або курячі яйця, в нашій сім'ї люблять саме так.

білий бульйон - фото крок 12 Подавайте бульйон з вареними яйцями, розрізаними на половинки, додавайте відварне м'ясо, зелень. Бульйон вийшов ароматним і смачним, а ще дуже корисним.

Подібні рецепти

BALSAMELLA Італійський білий соус

Білий соус для лазаньї

Рецепт приготування італійського білого соусу. кількість порцій: 6-10 вершкове масло— 55 грам мука— 60 грам сир пармезан— 30 грам мускатного горіха— 1 щіпка сіль— 1 штука Вершкове масло розтопити в сотейнику на слабкому вогні, зняти з вогню. Потроху просеем борошно в сотейник … ...

Білий амур в духовці

Білий амур в духовці

Білий амур в духовці з овочами — смачне і корисне блюдо, яке можна приготувати на вечерю і навіть на святковий стіл. Ця страва відноситься до середземноморської кухні, але готується дуже просто. опис приготування: У цій рибі містяться жири, білки і маса корисних вітамінів, які потрібні нашому...

Білий хліб на молодий заквасці

Білий хліб на молодий заквасці

хліб, приготований на молодий заквасці, злегка відрізняється від інших своєю легкістю, щільним м'якушем і тонкою хрумкою скоринкою. ділюся рецептом, як приготувати білий хліб на молодий заквасці. опис приготування: У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати білий хліб на молодий заквасці. В...

«білий» салат з курячою грудкою

«білий» салат з курячою грудкою

Є безліч варіантів приготування подібного салату. Він може бути як легким вегетаріанським, так і ситним м'ясним блюдом. У приготуванні нашого салату використовується куряча грудка. кількість порцій: 6 крем— 2 Ст. ложки куряча грудка— 1 штука(середня) сіль і перець— 1 щіпка(за смаком) цибуля ріп...

Білий амур

Білий амур

Сьогодні зробимо рибу по-східному. розповім, як приготувати білого амура, якого нарізаю шматочками і обсмажую на сковороді зі спеціями. Якщо не любите надто гостре, зменшите кількість спецій. опис приготування: Рибка виходить із золотистою і хрусткою скоринкою. Подавайте блюдо самостійно зі св...