Рецепт Білий бульйон
білий бульйон — один з класичних видів бульйону, основа для різних страв, супів, а ще відмінне самостійне блюдо. ароматний, насичений, корисний. розповім вам, як просто його готувати.
опис приготування:
Приготувати білий бульйон досить просто, правда потрібен час. Як приготувати білий бульйон, дивіться покрокову рекомендації до рецептом.
- яловичі реберця— 600 грам
- вода— 2,5-3 L
- морква— 1 штука
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- стебло селери— 1 штука
- чебрець— 1 Чайна ложка
- петрушка— 15 грам
- гвоздика— 5-6 штук
- Лавровий лист— 1 штука
- Чорний перець горошком— 10 штук
- сіль— 1 Чайна ложка(або за смаком, додавати в кінці варіння)
промийте м'ясо, покладіть в каструлю, залийте холодною водою, поставте на вогонь, не закриваючи кришкою. Доведіть до кипіння, зніміть піну.
Підготуйте саше з спецій і прянощів: перець, гвоздику, чебрець, лавровий лист, петрушку.
Зауважте ниткою в вузлик з довгим хвостиком.
Опустіть саше в бульйон, хвостик залиште зовні, варіть приблизно 1,5 години на самому повільному вогні, з відкритими кришкою.
Підготуйте овочі: цибуля, морква, селера, наріжте на великі шматочки.
через 1,5 години варіння бульйону покладіть в нього овочі і варіть до готовності м'яса.
Бульйон повинен добре протоміться, придбати прозорість. Готовність визначаємо по тому, як м'ясо починає відділятися від кісток і ставати м'яким. Додати сіль. вийміть м'ясо, штам бульйону, овочі зробили свою справу, додали бульйону смак і аромат, їх можна просто прибрати.
М'ясо злегка остудіть, видаліть кістки.
Відварене м'ясо поріжте на шматочки.
Для подачі бульйону подрібніть зелень, відваріть перепелині або курячі яйця, в нашій сім'ї люблять саме так.
Подавайте бульйон з вареними яйцями, розрізаними на половинки, додавайте відварне м'ясо, зелень. Бульйон вийшов ароматним і смачним, а ще дуже корисним.
Подібні рецепти
Білий соус для лазаньї
Рецепт приготування італійського білого соусу. кількість порцій: 6-10 вершкове масло— 55 грам мука— 60 грам сир пармезан— 30 грам мускатного горіха— 1 щіпка сіль— 1 штука Вершкове масло розтопити в сотейнику на слабкому вогні, зняти з вогню. Потроху просеем борошно в сотейник … ...
Білий амур в духовці
Білий амур в духовці з овочами — смачне і корисне блюдо, яке можна приготувати на вечерю і навіть на святковий стіл. Ця страва відноситься до середземноморської кухні, але готується дуже просто. опис приготування: У цій рибі містяться жири, білки і маса корисних вітамінів, які потрібні нашому...
Білий хліб на молодий заквасці
хліб, приготований на молодий заквасці, злегка відрізняється від інших своєю легкістю, щільним м'якушем і тонкою хрумкою скоринкою. ділюся рецептом, як приготувати білий хліб на молодий заквасці. опис приготування: У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати білий хліб на молодий заквасці. В...
«білий» салат з курячою грудкою
Є безліч варіантів приготування подібного салату. Він може бути як легким вегетаріанським, так і ситним м'ясним блюдом. У приготуванні нашого салату використовується куряча грудка. кількість порцій: 6 крем— 2 Ст. ложки куряча грудка— 1 штука(середня) сіль і перець— 1 щіпка(за смаком) цибуля ріп...
Білий амур
Сьогодні зробимо рибу по-східному. розповім, як приготувати білого амура, якого нарізаю шматочками і обсмажую на сковороді зі спеціями. Якщо не любите надто гостре, зменшите кількість спецій. опис приготування: Рибка виходить із золотистою і хрусткою скоринкою. Подавайте блюдо самостійно зі св...