Рецепт Бешамель соус

Рецепт Бешамель соус
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 15 хв.
бешамель (французький. Бешамель) - базовий молочний соус, який подають до різних страв європейської кухні та використовують як основу для інших соусів. Простий рецепт соусу Бешамель — для вас!

опис приготування:

Властивості і походження:

За однією з версій, рецепт приготування соусу бешамель був відкритий грофмейстером Людовика XIV Луї де бешамель. За іншою версією, цей соус вперше був приготований королівським кухарем Франсуа де ля Варенн, який є засновником високої кухні в Версалі.

застосування:

Соус бешамель використовують переважно при приготуванні страв з макаронів і пасти. Цей соус є незамінним інгредієнтом лазаньї і суфле. У Франції його подають до страв з овочів. Бешамель також дуже часто використовують в якості основи для інших соусів: аврора, більше, субіз, які вживають з рибними та м'ясними стравами. Соус бешамель використовують при гасінні котлет, курячих шлуночків і фрикадельок. Цим соусом також приправляють омлети зі спаржею та овочами, запечений з грибами і сиром картопля і морепродукти. А також заправляють салати і супи-пюре, додають в овочеві начинки з брокколі і кабачків.

Поради шеф-кухаря:

Рекомендується змастити спекотне соусом бешамель за 2-3 хвилини до готовності і посипати тертим сиром. Блюдо вийде соковитим і ароматним.


  • Вершкове масло— 20 грам
  • Борошно пшеничне— 25 грам
  • сіль— 1-2 Щепоток
  • молоко— 400 мілілітрів
  • Мускатний горіх— 0.5 чайних ложки(без верху
    )
бешамель соус - фото крок 1 1. Приготовьте продукты для соуса: молоко берите любой жирности, борошно, вершкове масло, сіль і мелений мускатний горіх.

бешамель соус - фото крок 2 2. Молоко хорошо подогрейте, чтобы было горячим, але не доводьте його до кипіння. Зніміть з вогню.

бешамель соус - фото крок 3 3. В сотейнике растопите кусочек сливочного масла на очень медленном огне, щоб не пригоріло.

бешамель соус - фото крок 4 4. Добавьте муку и очень быстрыми движениями венчика перемешайте, чтобы мука равномерно обжарилась в масле. З вогню не знімайте.

бешамель соус - фото крок 5 5. Маленькими порциями вводите горячее молоко, при этом не прекращайте активно мешать, щоб не утворилися грудочки. Все манипуляции проводите на малюсеньком огне.

бешамель соус - фото крок 6 6. Коли все молоко буде влито, доведите соус до густоты, не переставая помешивать венчиком. Чи не кип'ятити! В конце добавьте мускатный орех и щепотку-другую соли. От того момента когда вы влили последнее молоко, и до густого соуса примерно минут 5 на слабкому вогні. Соус по густоте будет, як рідка сметана, коли почне остигати, станет намного гуще.

Подібні рецепти

Баклажановий соус

Грудка індички з грибами

Пропоную приготувати густий ароматний соус з баклажанів та помідорів з прянощами. Дуже добре підходить для заправки пасти або рису, може служити соусом для піци і цілком замінить кетчуп. опис приготування: Це рецепт в міру гострого, пікантного і дуже смачного соусу. Готовий соус можна додатков...

BALSAMELLA Італійський білий соус

BALSAMELLA Італійський білий соус

Рецепт приготування італійського білого соусу. кількість порцій: 6-10 вершкове масло— 55 грам мука— 60 грам сир пармезан— 30 грам мускатного горіха— 1 щіпка сіль— 1 штука Вершкове масло розтопити в сотейнику на слабкому вогні, зняти з вогню. Потроху просеем борошно в сотейник … ...

Бобовий соус

Бобовий соус

Це простий універсальний соус з садових бобів. Їм можна заправляти овочеві салати, додавати до макаронів або вмочати в нього начос. Соус отримує легким, з кремовою консистенцією і дуже смачним. опис приготування: Для цього рецепта я використовувала садові боби, але їх можна замінити на консерв...

Білий соус до шашлику

Білий соус до шашлику

Білий соус до шашлику замінить вам звичайний кетчуп і майонез. Батьківщиною цього соусу є Америка, де барбекю роблять мало не кожен день. Саме до цієї страви і подають такий білий соус. опис приготування: Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати білий соус до шашлику, то прочитайте цей рецепт....

Базовий томатний соус

Базовий томатний соус

На замітку кожному пропоную нескладний і дуже вдалий варіант, як приготувати базовий томатний соус. Він відмінно підійде для піци, пасти, м'яса або котлет, зберігається до тижня в холодильнику. опис приготування: Для основи такого соусу в сезон можна взяти свіжі помідори, попередньо знявши з н...