Рецепт Бешамель соус
бешамель (французький. Бешамель) - базовий молочний соус, який подають до різних страв європейської кухні та використовують як основу для інших соусів. Простий рецепт соусу Бешамель — для вас!
опис приготування:
Властивості і походження:
За однією з версій, рецепт приготування соусу бешамель був відкритий грофмейстером Людовика XIV Луї де бешамель. За іншою версією, цей соус вперше був приготований королівським кухарем Франсуа де ля Варенн, який є засновником високої кухні в Версалі.
застосування:
Соус бешамель використовують переважно при приготуванні страв з макаронів і пасти. Цей соус є незамінним інгредієнтом лазаньї і суфле. У Франції його подають до страв з овочів. Бешамель також дуже часто використовують в якості основи для інших соусів: аврора, більше, субіз, які вживають з рибними та м'ясними стравами. Соус бешамель використовують при гасінні котлет, курячих шлуночків і фрикадельок. Цим соусом також приправляють омлети зі спаржею та овочами, запечений з грибами і сиром картопля і морепродукти. А також заправляють салати і супи-пюре, додають в овочеві начинки з брокколі і кабачків.
Поради шеф-кухаря:
Рекомендується змастити спекотне соусом бешамель за 2-3 хвилини до готовності і посипати тертим сиром. Блюдо вийде соковитим і ароматним.
- Вершкове масло— 20 грам
- Борошно пшеничне— 25 грам
- сіль— 1-2 Щепоток
- молоко— 400 мілілітрів
- Мускатний горіх— 0.5 чайних ложки(без верху
)
2. Молоко хорошо подогрейте, чтобы было горячим, але не доводьте його до кипіння. Зніміть з вогню.
3. В сотейнике растопите кусочек сливочного масла на очень медленном огне, щоб не пригоріло.
4. Добавьте муку и очень быстрыми движениями венчика перемешайте, чтобы мука равномерно обжарилась в масле. З вогню не знімайте.
5. Маленькими порциями вводите горячее молоко, при этом не прекращайте активно мешать, щоб не утворилися грудочки. Все манипуляции проводите на малюсеньком огне.
6. Коли все молоко буде влито, доведите соус до густоты, не переставая помешивать венчиком. Чи не кип'ятити! В конце добавьте мускатный орех и щепотку-другую соли. От того момента когда вы влили последнее молоко, и до густого соуса примерно минут 5 на слабкому вогні. Соус по густоте будет, як рідка сметана, коли почне остигати, станет намного гуще.
Подібні рецепти
Тости з авокадо
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...