Рецепт Бешамель соус

Рецепт Бешамель соус
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 15 хв.
бешамель (французький. Бешамель) - базовий молочний соус, який подають до різних страв європейської кухні та використовують як основу для інших соусів. Простий рецепт соусу Бешамель — для вас!

опис приготування:

Властивості і походження:

За однією з версій, рецепт приготування соусу бешамель був відкритий грофмейстером Людовика XIV Луї де бешамель. За іншою версією, цей соус вперше був приготований королівським кухарем Франсуа де ля Варенн, який є засновником високої кухні в Версалі.

застосування:

Соус бешамель використовують переважно при приготуванні страв з макаронів і пасти. Цей соус є незамінним інгредієнтом лазаньї і суфле. У Франції його подають до страв з овочів. Бешамель також дуже часто використовують в якості основи для інших соусів: аврора, більше, субіз, які вживають з рибними та м'ясними стравами. Соус бешамель використовують при гасінні котлет, курячих шлуночків і фрикадельок. Цим соусом також приправляють омлети зі спаржею та овочами, запечений з грибами і сиром картопля і морепродукти. А також заправляють салати і супи-пюре, додають в овочеві начинки з брокколі і кабачків.

Поради шеф-кухаря:

Рекомендується змастити спекотне соусом бешамель за 2-3 хвилини до готовності і посипати тертим сиром. Блюдо вийде соковитим і ароматним.


  • Вершкове масло— 20 грам
  • Борошно пшеничне— 25 грам
  • сіль— 1-2 Щепоток
  • молоко— 400 мілілітрів
  • Мускатний горіх— 0.5 чайних ложки(без верху
    )
бешамель соус - фото крок 1 1. Приготовьте продукты для соуса: молоко берите любой жирности, борошно, вершкове масло, сіль і мелений мускатний горіх.

бешамель соус - фото крок 2 2. Молоко хорошо подогрейте, чтобы было горячим, але не доводьте його до кипіння. Зніміть з вогню.

бешамель соус - фото крок 3 3. В сотейнике растопите кусочек сливочного масла на очень медленном огне, щоб не пригоріло.

бешамель соус - фото крок 4 4. Добавьте муку и очень быстрыми движениями венчика перемешайте, чтобы мука равномерно обжарилась в масле. З вогню не знімайте.

бешамель соус - фото крок 5 5. Маленькими порциями вводите горячее молоко, при этом не прекращайте активно мешать, щоб не утворилися грудочки. Все манипуляции проводите на малюсеньком огне.

бешамель соус - фото крок 6 6. Коли все молоко буде влито, доведите соус до густоты, не переставая помешивать венчиком. Чи не кип'ятити! В конце добавьте мускатный орех и щепотку-другую соли. От того момента когда вы влили последнее молоко, и до густого соуса примерно минут 5 на слабкому вогні. Соус по густоте будет, як рідка сметана, коли почне остигати, станет намного гуще.

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Тости з авокадо

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...