Рецепт Березовий квас з ячменем

Рецепт Березовий квас з ячменем
Кількість порцій: 20 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо вам необхідний квас для освіжаючий окрошки, то хлібний можна замінити за допомогою цього рецепта, який докладно пояснює, як приготувати березовий квас з ячменем, мають корисні вітаміни.

опис приготування:

1. Візьміть для приготування різкого квасу свіжий березовий сік і ячмінь в співвідношенні 10:1 (з 10 літрів соку досить 1 кілограма ячменю).

2. Ячмінь переглянете. Позбавте від різних непотрібних вкраплень, сміття. промийте. переконайтеся, що ячмінь чистий, а після цього обсмажте зерна до появи приємного коричневого відтінку і особливого запаху смажених ячмінних зерен.

3. Березовий сік процідіть і залийте в зручну ємність (можна використовувати 10-літровий бутель). Потім всипте в березовий сік прожарений і охолоджений ячмінь.

4. Після того як ячмінь з'єднали з березовим соком, поставте ємність з закваскою в темне і прохолодне місце, щоб процес проходив поступово.

5. Необхідна різкість з'явиться не відразу. Поступово сік буде натягувати фортеця. Після того як визначте, що різкість достатня, квас залиште в холодному місці. Пити квас можна практично відразу після готовності. У такому вигляді він збережеться до півроку в холодному місці (холодильник, льох).


  • Березовий сік— 10 літрів
  • Ячмінь— 1 кілограм
1. Візьміть для приготування різкого квасу свіжий березовий сік і ячмінь в співвідношенні 10:1 (з 10 літрів соку досить 1 кілограма ячменю).

2. Ячмінь переглянете. Позбавте від різних непотрібних вкраплень, сміття. промийте. переконайтеся, що ячмінь чистий, а після цього обсмажте зерна до появи приємного коричневого відтінку і особливого запаху смажених ячмінних зерен.

3. Березовий сік процідіть і залийте в зручну ємність (можна використовувати 10-літровий бутель). Потім всипте в березовий сік прожарений і охолоджений ячмінь.

4. Після того як ячмінь з'єднали з березовим соком, поставте ємність з закваскою в темне і прохолодне місце, щоб процес проходив поступово.

5. Необхідна різкість з'явиться не відразу. Поступово сік буде натягувати фортеця. Після того як визначте, що різкість достатня, квас залиште в холодному місці. Пити квас можна практично відразу після готовності. У такому вигляді він збережеться до півроку в холодному місці (холодильник, льох).


Подібні рецепти

Березовий квас без дріжджів

Торт «чарівний»

Рекомендую вам дізнатися, як приготувати березовий квас без дріжджів. Це дуже простий рецепт, який не вимагає багато часу і клопоту. Квас відмінно втамовує спрагу і заряджає енергією. опис приготування: як ви бачите, квас робиться елементарно і не требется витрат ні тимчасових, ні грошових. Сп...

Березовий квас з родзинками

Березовий квас з родзинками

Підбадьорливий і освіжаючий напій в літню спеку просто на вагу золота. Я розповім, як приготувати березовий квас з родзинками, який чудово втамовує спрагу. Не пропустіть час збору березового соку! опис приготування: Такий квас можна зберігати до осені. Про його користь відомо багато: він благо...

Березовий сік на зиму

Березовий сік на зиму

Ви любите березовий сік? Якщо так, то можу запропонувати рецепт заготовки цього напою на зиму. Консервація березового соку - заняття неважка, і ви з ним легко впораєтеся. Нагорода - чудовий напій! опис приготування: Перед вами шикарний рецепт приготування березового соку на зиму. Його відмінна...

Березовий сік з апельсином

Березовий сік з апельсином

Березовий сік — джерело вітамінів, особливо в холодну пору року, коли настає авітаміноз. Пропонуємо зробити запас на зиму. Дивіться в моєму рецепті, як приготувати березовий сік з апельсином опис приготування: Березовий сік цінний не тільки своїми корисними властивостями. Його унікальний смак ...

Березовий сік з лимоном

Березовий сік з лимоном

Любіть березовий сік і хочете спробувати нові варіації улюбленого напою? Сьогодні мені хочеться розповісти вам, як приготувати березовий сік з лимоном на зиму. Смак цього напою полонить вас відразу! опис приготування: Такий напій зможе втамувати спрагу навіть в саму спекотну погоду. Крім усьог...