Рецепт Бастурма по-вірменськи

Рецепт Бастурма по-вірменськи
Кількість порцій: 8-10 Час приготування: 12 дн. 16 г. 0 хв.
Багато любителів м'ясних пряних закусок знають, що таке бастурма. Це в'ялена яловича вирізка, яка добре пресується і щедро присмачується приправами і сіллю для більш насиченого смаку.

опис приготування:

Щоб блюдо правильно вийшло, його слід сушити в провітрюваному місці два тижні. Таку закуску можна заздалегідь заготовити, і не боятися, що вона пропаде. А я вам розповім, як приготувати бастурма по-вірменськи. Принцип створення і головний інгредієнт як в класичному варіанті, змінюються тільки спеції.

  • Говяжа вирізка— 700 грам
  • сіль— 500 грам
  • Чорний мелений перець— 80 грам
  • Хміль-сунелі— 80 грам
  • Червоний мелений перець— 80 грам
Бастурма по-вірменськи - фото крок 1 М'ясо промийте і покладіть в каструлю. Залийте його розчином з холодної води з сіллю. Залиште в такому вигляді в холодильнику на дві доби, щоб яловичина не спливала.

Бастурма по-вірменськи - фото крок 2 Після цього промийте м'ясо. Поставте його під прес, щоб пішла вся зайва вода.

Бастурма по-вірменськи - фото крок 3 Змішайте обидва види перцю і хмелі-сунелі. Добре обваляйте в сухої суміші м'ясо.

Бастурма по-вірменськи - фото крок 4 На м'ясі у одне краю зробіть петлі з мотузкою. Добре їх закріпіть.

Бастурма по-вірменськи - фото крок 5 Перев'яжіть яловичину марлею і мотузкою або ниткою. Повісьте в провітрюється.

Бастурма по-вірменськи - фото крок 6 через 2 тижні бастурму можна знімати і пробувати. приємною дегустації!

Подібні рецепти

Бастурма з яловичини

Підлива з курячої грудки

думаю, бастурму пробували все, і я знаю мало людей, які мають щось проти цієї смачної і пікантною закуски! А я вам розповім, як зробити бастурму з яловичини самостійно! Це дуже просто! опис приготування: якщо придивитися, то стає зрозуміло, що це дуже простий рецепт бастурми з яловичини, і впо...

Бастурма з індички з коньяком

Бастурма з індички з коньяком

Этот простой рецепт бастурмы из индейки с коньяком стал уже классикой в узких кругах. перевірено: хто готував його хоч раз, вже до інших рецептами не вертався. Неймовірно смачно і дуже просто! опис приготування: Ділюся простим рецептом бастурми з індички з коньяком! швидко готується (в порівня...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...