Рецепт Баранина з артишоками
Баранина з артишоками — національне блюдо Криту. Увага — для приготування автентичного страви необхідна наявність справжній печі!
опис приготування:
Рецепт страви придуманий не мною, а подсмотрен у шеф-кухаря в одному крітському ресторані. Адже там столики і печі прямо на вулиці стоять, тому дуже зручно спостерігати за процесом Так що, якщо будете слідувати моїм рецептом з фото, у вас вийде щось на зразок того ж, що я пробував на Криті.
страва — дуже смачне. Артишоки хоч не дуже гарні, немає, тому що — дуже смачні. І, мабуть, ні в жодному іншому блюді артишоки не дивлячись (у смакову плані, природно) так добре, як в цьому.
Пишу і слинки течуть Ну, ай-да готувати!
- баранина— 4 кілограма
- артишок— 2 кілограма
- лимон— 3 штуки
- Оливкова олія— 1 Склянка
- сіль, перець— — За смаком
В большой противень выливаем примерно 2/3 стакана оливкового масла и выкладываем баранину, нарезанную на порционные куски.
Выжимаем на баранину сок трех лимонов, солимо, перчимо й перемішуємо. Накрываем противень фольгой и отправляем в печь на 1 час. В печи должно быть примерно 220 градусів.
На Крите это выглядит следующим образом — там только домашние печи используют, но при большом желании можно попробовать приготовить блюдо и в кухонной духовке.
Пока баранина в печи, занимаемся артишоками. Очищенные артишоки сбрызгиваем соком лимона, nalivaem 1/3 склянки оливкової олії, додаємо сіль і перець.
Когда баранина уже постояла один час в печи, дістаємо її, добавляем к ней артишоки вместе с лимонным соком, добавляем немножко (півсклянки) теплой воды в противень, накрываем фольгой и тушим еще полтора часа в печи в той же температуре.
Подавать баранину с артишоками лучше всего с оливками и ракией. Ааах, как аппетитно выглядит все на фотографии, аж слюнки текут
Подібні рецепти
Омлет з шинкою і помідорами
Рецепт приготування страви з бобів і артишоків, забезпечене зеленню та спеціями опис приготування: Боби укладаються на друшляк, промиваються, після чого залишаються в ньому до повного стікання води. Морква нарізають невеликими кубиками. Перекладіть Ваші боби в каструлю і залийте водою «з голов...
Брускетта з артишоками
Рецепт приготування гарячих італійських бутербродів з маринованими артишоками, рикоттой, часником і сиром пармезан. опис приготування: Тонко нарізати скибочками 1 зубчик часнику, відкласти в сторону. Акуратно розчавити залишився зубчик часнику і натерти масою одну сторону кожного скибочки хліб...
Ароматна баранина з нутом
Хочете простого і смачного блюда на східний манер? Будь ласка — ароматна баранина з нутом! Простий механізм приготування, доступні інгредієнти — і фантастично смачна страва на столі! опис приготування: Ароматна баранина з нутом — смачна штука, я вам скажу. І особливого клопоту з нею немає, і в...
Баранина смажена на сковороді з цибулею
баранина, смажена на сковороді — справжній делікатес, який потрібно вміло приготувати. Хоча по суті, баранину важко зіпсувати. Сьогодні ми приготуємо маринад, який зробить баранину вишукано ніжною. опис приготування: баранина, смажена на сковороді виходить надзвичайно ніжною і смачною. Вона пр...
Баранина на кісточці
Якщо ви вирішили порадувати своїх близьких незвичайним м'ясною стравою, то придивіться до цього рецепту баранини на кісточці, яка виходить смачною і ароматною завдяки несподіваному інгредієнту. опис приготування: Перед вами рецепт баранини на кісточці. Приготувавши за цим рецептом, ви отримаєт...