Рецепт Баранина з артишоками

Рецепт Баранина з артишоками
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 2 г. 40 хв.
Баранина з артишоками — національне блюдо Криту. Увага — для приготування автентичного страви необхідна наявність справжній печі!

опис приготування:

Рецепт страви придуманий не мною, а подсмотрен у шеф-кухаря в одному крітському ресторані. Адже там столики і печі прямо на вулиці стоять, тому дуже зручно спостерігати за процесом Так що, якщо будете слідувати моїм рецептом з фото, у вас вийде щось на зразок того ж, що я пробував на Криті.

страва — дуже смачне. Артишоки хоч не дуже гарні, немає, тому що — дуже смачні. І, мабуть, ні в жодному іншому блюді артишоки не дивлячись (у смакову плані, природно) так добре, як в цьому.

Пишу і слинки течуть Ну, ай-да готувати!


  • баранина— 4 кілограма
  • артишок— 2 кілограма
  • лимон— 3 штуки
  • Оливкова олія— 1 Склянка
  • сіль, перець— — За смаком
Баранина з артишоками - фото крок 1 Сперва очищаем артишоки. Они должны стать такими, як на фото.

Баранина з артишоками - фото крок 2 В большой противень выливаем примерно 2/3 стакана оливкового масла и выкладываем баранину, нарезанную на порционные куски.

Баранина з артишоками - фото крок 3 Выжимаем на баранину сок трех лимонов, солимо, перчимо й перемішуємо. Накрываем противень фольгой и отправляем в печь на 1 час. В печи должно быть примерно 220 градусів.

Баранина з артишоками - фото крок 4 На Крите это выглядит следующим образомтам только домашние печи используют, но при большом желании можно попробовать приготовить блюдо и в кухонной духовке.

Баранина з артишоками - фото крок 5 Пока баранина в печи, занимаемся артишоками. Очищенные артишоки сбрызгиваем соком лимона, nalivaem 1/3 склянки оливкової олії, додаємо сіль і перець.

Баранина з артишоками - фото крок 6 Когда баранина уже постояла один час в печи, дістаємо її, добавляем к ней артишоки вместе с лимонным соком, добавляем немножко (півсклянки) теплой воды в противень, накрываем фольгой и тушим еще полтора часа в печи в той же температуре.

Баранина з артишоками - фото крок 7 Подавать баранину с артишоками лучше всего с оливками и ракией. Ааах, как аппетитно выглядит все на фотографии, аж слюнки текут

Подібні рецепти

Боби з артишоками

Яєчня з артишоками і картоплею

Рецепт приготування страви з бобів і артишоків, забезпечене зеленню та спеціями опис приготування: Боби укладаються на друшляк, промиваються, після чого залишаються в ньому до повного стікання води. Морква нарізають невеликими кубиками. Перекладіть Ваші боби в каструлю і залийте водою «з голов...

Брускетта з артишоками

Брускетта з артишоками

Рецепт приготування гарячих італійських бутербродів з маринованими артишоками, рикоттой, часником і сиром пармезан. опис приготування: Тонко нарізати скибочками 1 зубчик часнику, відкласти в сторону. Акуратно розчавити залишився зубчик часнику і натерти масою одну сторону кожного скибочки хліб...

Баранина в рисової кірці

Баранина в рисової кірці

Рецепт приготування смачної страви з баранини і рису. опис приготування: 1. Розтопити масло в сковороді, обсмажувати філе баранини з усіх боків до готовності. Викласти м'ясо на тарілку. 2. Розігріти духовку до 180 ° С. 3. Змішати гірчицю з тертим часником, тертим сиром і цедрою лимона. Об'єдна...

Баранина з кольоровою капустою і соусом

Баранина з кольоровою капустою і соусом

Рецепт приготування смаженої баранини із запеченою цвітною капустою, соусом з йогурту і рисом басматі. опис приготування: Розігріти духовку до 230 градусів. У маленькій мисці змішати йогурт, Kinzu, лимонний сік і часник. Приправити сіллю і перцем, відкласти соус убік. Приготувати рис відповідн...

Баранина з чорносливом в горщику

Баранина з чорносливом в горщику

Баранина виходить дуже соковитою і смачною. Т. до. м'ясо на кісточці, смак виходить більш насичений, а блюдо ситне. Як приготувати баранину з чорносливом в горщику, читайте нижче і готуйте. опис приготування: Соусу після баранини залишається дуже багато, тому можна на ньому приготувати ще й га...