Рецепт Баклажанна ікра на зиму без стерилізації

Рецепт Баклажанна ікра на зиму без стерилізації
Кількість порцій: 5-10 Час приготування: 19 г. 0 хв.
Якщо вам хочеться в холодну пору з'їсти що-небудь смачне і легке, баклажанная ікра на зиму без стерилізації стане відмінним варіантом. Ця страва може бути перекусом, закускою або гарніром до м'яса.

опис приготування:

Починається сезон баклажанів, і саме час запастися смачними закусками з них на зиму. Я розповім, як приготувати баклажанну ікру на зиму без стерилізації "; Пальчики оближеш ";. Її називають так, тому що за цим рецептом вона дійсно виходить неймовірно смачною. Вся справа в простому секреті, про який я розповім далі в рецепті.

  • баклажани— 5  штук
  • Болгарський перець— 2  штуки
  • помідори— 2  штуки
  • Цибуля— 1  штук
  • базилік зелений— 1  Пучков
  • часник— 4  зубчики
  • Сіль і перець— За смаком
  • Рослинна олія— За смаком(для смаження)
  • оцет— 1  чайних ложок
Баклажаннаяікра на зиму без стерилізації - фото крок 1 1. Дуже люблю цей рецепт приготування смачної баклажанної ікри, оскільки вона не вимагає стерилізації. Всі інгредієнти прості, але є одна родзинка - зелень базиліка. Саме ця пряність надає ікрі неповторний смак.

Баклажаннаяікра на зиму без стерилізації - фото крок 2 2. Відразу потрібно нарізати баклажани, посолити і залишити їх на 20 хвилин, щоб пішла вся гіркота. Нарізайте баклажани кубиками середнього розміру. Якщо любите дрібні овочі в ікрі, нарізайте дрібніше, це на кінцевий результат не вплине негативним чином.

Баклажаннаяікра на зиму без стерилізації - фото крок 3 3. Нарізаємо дрібно цибулю, часник і базилік. Відразу обсмажуємо нарізану дрібно цибулю (на рослинному маслі). Коли він почне стає золотистим, додаємо подрібнений часник і базилік.

Баклажаннаяікра на зиму без стерилізації - фото крок 4 4. Перекручуємо через м'ясорубку свіжі помідори і додаємо до цибулі. через 5 хвилин додаємо нарізану дрібно болгарський перець.

Баклажаннаяікра на зиму без стерилізації - фото крок 5 5. У самому кінці додаємо баклажани і вливаємо склянку води. Сіль і спеції додайте за смаком. Тушкуємо ікру на слабкому вогні при закритій кришці близько 25 хвилин. Перед тим, як зняти з вогню, я вливаю чайну ложку оцту, потім мучуся ще півхвилини і знімаю ікру з вогню.

Баклажаннаяікра на зиму без стерилізації - фото крок 6 6. Деякі подрібнюють ікру блендером, потім доводять до кипіння і розкладають по банках. Тут все залежить від ваших смакових уподобань. Ікру потрібно розкласти по стерилізованим баночках і закатати. Потім баночки потрібно вкрити ковдрою і залишити в темному місці до повного охолодження. Після цього ікра зберігається в прохолодному темному місці.

Подібні рецепти

Баклажанна ікра на зиму

Кабачкова ікра на зиму без стерилізації

Якщо хочете і взимку насолоджуватися овочами, варто подбати про заготовках ще з літа, осені. розповім, як приготувати баклажанну ікру на зиму. Її можна їсти з шматочком хліба або подавати як салат. опис приготування: Є безліч способів приготування ікри. Баклажани можна очистити від шкірки, а м...

Баклажанна ікра з помідорами через м`ясорубку на зиму

Баклажанна ікра з помідорами через м`ясорубку на зиму

Баклажани можна квасити, солити, смажити і маринувати. традиційно, найбільшою популярністю користується баклажанная ікра. Використовуючи звичайну м'ясорубку в цьому рецепті, ми отримаємо ідеальну структуру. опис приготування: Рецепт досить легкий і простий, а інгредієнти доступні. Хочете порад...

Баклажанна ікра

Баклажанна ікра

Баклажанна ікра — наша слабкість! смачна, яскрава за смаком, ароматна ікра з баклажанів. обов'язково спробуйте! Її можна їсти ложкою або намазувати на хліб. Вкуснятина! кількість порцій: 3 баклажани— 3 штуки перець солодкий— 2 штуки помідори— 3 штуки морква— 1 штука зелень, сіль, гострий перець...

Баклажанна ікра дуже смачна

Баклажанна ікра дуже смачна

Любителям корисних і смачних овочевих страв розповім, як приготувати баклажанну ікру дуже смачну. Просто пальчики оближеш! Зверніть увагу, що дана ікра не призначена для довгого зберігання. опис приготування: Процес приготування баклажанної ікри досить простий: спочатку необхідно обсмажити ово...

Аджика на зиму без стерилізації

Аджика на зиму без стерилізації

Є такі заготовки, які не завжди слід піддавати складній обробці. При цьому вони довго зберігаються і зовсім не псуються. Читайте, як приготувати аджику на зиму без стерилізації. опис приготування: Аджику без стерилізації готують різними способами. Взагалі-то її не завжди варять для цього. Можн...