Рецепт Баклажанна ікра на зиму без стерилізації
Якщо вам хочеться в холодну пору з'їсти що-небудь смачне і легке, баклажанная ікра на зиму без стерилізації стане відмінним варіантом. Ця страва може бути перекусом, закускою або гарніром до м'яса.
опис приготування:
Починається сезон баклажанів, і саме час запастися смачними закусками з них на зиму. Я розповім, як приготувати баклажанну ікру на зиму без стерилізації "; Пальчики оближеш ";. Її називають так, тому що за цим рецептом вона дійсно виходить неймовірно смачною. Вся справа в простому секреті, про який я розповім далі в рецепті.
- баклажани— 5 штук
- Болгарський перець— 2 штуки
- помідори— 2 штуки
- Цибуля— 1 штук
- базилік зелений— 1 Пучков
- часник— 4 зубчики
- Сіль і перець— За смаком
- Рослинна олія— За смаком(для смаження)
- оцет— 1 чайних ложок
2. Відразу потрібно нарізати баклажани, посолити і залишити їх на 20 хвилин, щоб пішла вся гіркота. Нарізайте баклажани кубиками середнього розміру. Якщо любите дрібні овочі в ікрі, нарізайте дрібніше, це на кінцевий результат не вплине негативним чином.
3. Нарізаємо дрібно цибулю, часник і базилік. Відразу обсмажуємо нарізану дрібно цибулю (на рослинному маслі). Коли він почне стає золотистим, додаємо подрібнений часник і базилік.
4. Перекручуємо через м'ясорубку свіжі помідори і додаємо до цибулі. через 5 хвилин додаємо нарізану дрібно болгарський перець.
5. У самому кінці додаємо баклажани і вливаємо склянку води. Сіль і спеції додайте за смаком. Тушкуємо ікру на слабкому вогні при закритій кришці близько 25 хвилин. Перед тим, як зняти з вогню, я вливаю чайну ложку оцту, потім мучуся ще півхвилини і знімаю ікру з вогню.
6. Деякі подрібнюють ікру блендером, потім доводять до кипіння і розкладають по банках. Тут все залежить від ваших смакових уподобань. Ікру потрібно розкласти по стерилізованим баночках і закатати. Потім баночки потрібно вкрити ковдрою і залишити в темному місці до повного охолодження. Після цього ікра зберігається в прохолодному темному місці.
Подібні рецепти
Кабачкова ікра на зиму без стерилізації
Якщо хочете і взимку насолоджуватися овочами, варто подбати про заготовках ще з літа, осені. розповім, як приготувати баклажанну ікру на зиму. Її можна їсти з шматочком хліба або подавати як салат. опис приготування: Є безліч способів приготування ікри. Баклажани можна очистити від шкірки, а м...
Баклажанна ікра з помідорами через м`ясорубку на зиму
Баклажани можна квасити, солити, смажити і маринувати. традиційно, найбільшою популярністю користується баклажанная ікра. Використовуючи звичайну м'ясорубку в цьому рецепті, ми отримаємо ідеальну структуру. опис приготування: Рецепт досить легкий і простий, а інгредієнти доступні. Хочете порад...
Баклажанна ікра
Баклажанна ікра — наша слабкість! смачна, яскрава за смаком, ароматна ікра з баклажанів. обов'язково спробуйте! Її можна їсти ложкою або намазувати на хліб. Вкуснятина! кількість порцій: 3 баклажани— 3 штуки перець солодкий— 2 штуки помідори— 3 штуки морква— 1 штука зелень, сіль, гострий перець...
Баклажанна ікра дуже смачна
Любителям корисних і смачних овочевих страв розповім, як приготувати баклажанну ікру дуже смачну. Просто пальчики оближеш! Зверніть увагу, що дана ікра не призначена для довгого зберігання. опис приготування: Процес приготування баклажанної ікри досить простий: спочатку необхідно обсмажити ово...
Аджика на зиму без стерилізації
Є такі заготовки, які не завжди слід піддавати складній обробці. При цьому вони довго зберігаються і зовсім не псуються. Читайте, як приготувати аджику на зиму без стерилізації. опис приготування: Аджику без стерилізації готують різними способами. Взагалі-то її не завжди варять для цього. Можн...