Рецепт Баклажанна ікра на зиму
Якщо хочете і взимку насолоджуватися овочами, варто подбати про заготовках ще з літа, осені. розповім, як приготувати баклажанну ікру на зиму. Її можна їсти з шматочком хліба або подавати як салат.
опис приготування:
Є безліч способів приготування ікри. Баклажани можна очистити від шкірки, а можна і не очищати. Їх нарізають шматочками і варять, або запікають попередньо в духовці. З баклажанами добре поєднуються різні овочі: морква, перець, часник, цибуля, кабачки та інші.
- баклажани— 2 кілограма
- Болгарський перець— 1,5 кілограма
- томати— 1 кілограм
- цибулина— 0,5 кілограма
- Чилі— За смаком
- часник— За смаком
- сіль, цукровий пісок— За смаком
- оцет столовий— 100 мілілітрів
- Соняшникова олія— 100 мілілітрів
2. Вимийте перці і цілком відправте їх в духовку до баклажанів. для 1 годину його 2-3 рази переверніть.
3. Очистіть томати від шкірки, потім за допомогою м'ясорубки подрібніть їх в пюре.
4. Очистіть і дуже дрібно наріжте цибулину. Розігрійте каструлю з соняшниковою олією і викладіть цибулю, обсмажте його пару хвилин.
5. Влийте в каструлю до цибулі томатне пюре і доведіть до кипіння, потім варіть на слабкому вогні півгодини.
6. Через необхідний час дістаньте баклажани і перці з духовки.
7. Зніміть шкірку з печених перців, потім наріжте його невеликими шматочками.
8. До цибулі і томатного пюре додайте печені баклажани і перці, після закипання тушкуйте 30 хвилин.
9. Далі влийте в каструлю оцет, додайте подрібнений часник і чилі, за смаком сіль, цукровий пісок. За допомогою блендера подрібніть ікру, тушкуйте ще 5 хвилин.
10. Розкладіть ікру в банки і закупорьте, укутайте їх теплими речами або ковдрами, залиште до охолодження, потім приберіть на зберігання в комору.
Подібні рецепти
Салат з печінки і моркви
Якщо вам хочеться в холодну пору з'їсти що-небудь смачне і легке, баклажанная ікра на зиму без стерилізації стане відмінним варіантом. Ця страва може бути перекусом, закускою або гарніром до м'яса. опис приготування: Починається сезон баклажанів, і саме час запастися смачними закусками з них н...
Баклажанна ікра з помідорами через м`ясорубку на зиму
Баклажани можна квасити, солити, смажити і маринувати. традиційно, найбільшою популярністю користується баклажанная ікра. Використовуючи звичайну м'ясорубку в цьому рецепті, ми отримаємо ідеальну структуру. опис приготування: Рецепт досить легкий і простий, а інгредієнти доступні. Хочете порад...
Баклажанна ікра
Баклажанна ікра — наша слабкість! смачна, яскрава за смаком, ароматна ікра з баклажанів. обов'язково спробуйте! Її можна їсти ложкою або намазувати на хліб. Вкуснятина! кількість порцій: 3 баклажани— 3 штуки перець солодкий— 2 штуки помідори— 3 штуки морква— 1 штука зелень, сіль, гострий перець...
Баклажанна ікра дуже смачна
Любителям корисних і смачних овочевих страв розповім, як приготувати баклажанну ікру дуже смачну. Просто пальчики оближеш! Зверніть увагу, що дана ікра не призначена для довгого зберігання. опис приготування: Процес приготування баклажанної ікри досить простий: спочатку необхідно обсмажити ово...
Баклажанова ікра
сьогодні дізнаєтеся, як приготувати баклажановий ікру. Такий рецепт зі своїми особливостями є у кожної сім'ї, і сьогодні я розповім вам, як його готують в нашій родині. Все досить просто. дивіться! опис приготування: Таке блюдо я вам рекомендую їсти не тільки як самостійне, але і використовува...