Рецепт Баклажанна ікра на зиму

Рецепт Баклажанна ікра на зиму
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 г. 50 хв.
Якщо хочете і взимку насолоджуватися овочами, варто подбати про заготовках ще з літа, осені. розповім, як приготувати баклажанну ікру на зиму. Її можна їсти з шматочком хліба або подавати як салат.

опис приготування:

Є безліч способів приготування ікри. Баклажани можна очистити від шкірки, а можна і не очищати. Їх нарізають шматочками і варять, або запікають попередньо в духовці. З баклажанами добре поєднуються різні овочі: морква, перець, часник, цибуля, кабачки та інші.

  • баклажани— 2 кілограма
  • Болгарський перець— 1,5 кілограма
  • томати— 1 кілограм
  • цибулина— 0,5 кілограма
  • Чилі— За смаком
  • часник— За смаком
  • сіль, цукровий пісок— За смаком
  • оцет столовий— 100 мілілітрів
  • Соняшникова олія— 100 мілілітрів
Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 1 1. вимийте баклажани, очистіть їх від шкірки і наріжте кубиками. Викладіть їх на деко, политий олією, зверху їх також полийте олією. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 60 хвилин.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 2 2. Вимийте перці і цілком відправте їх в духовку до баклажанів. для 1 годину його 2-3 рази переверніть.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 3 3. Очистіть томати від шкірки, потім за допомогою м'ясорубки подрібніть їх в пюре.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 4 4. Очистіть і дуже дрібно наріжте цибулину. Розігрійте каструлю з соняшниковою олією і викладіть цибулю, обсмажте його пару хвилин.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 5 5. Влийте в каструлю до цибулі томатне пюре і доведіть до кипіння, потім варіть на слабкому вогні півгодини.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 6 6. Через необхідний час дістаньте баклажани і перці з духовки.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 7 7. Зніміть шкірку з печених перців, потім наріжте його невеликими шматочками.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 8 8. До цибулі і томатного пюре додайте печені баклажани і перці, після закипання тушкуйте 30 хвилин.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 9 9. Далі влийте в каструлю оцет, додайте подрібнений часник і чилі, за смаком сіль, цукровий пісок. За допомогою блендера подрібніть ікру, тушкуйте ще 5 хвилин.

Баклажаннаяікра на зиму - фото крок 10 10. Розкладіть ікру в банки і закупорьте, укутайте їх теплими речами або ковдрами, залиште до охолодження, потім приберіть на зберігання в комору.

Подібні рецепти

Баклажанна ікра на зиму без стерилізації

Салат з печінки і моркви

Якщо вам хочеться в холодну пору з'їсти що-небудь смачне і легке, баклажанная ікра на зиму без стерилізації стане відмінним варіантом. Ця страва може бути перекусом, закускою або гарніром до м'яса. опис приготування: Починається сезон баклажанів, і саме час запастися смачними закусками з них н...

Баклажанна ікра з помідорами через м`ясорубку на зиму

Баклажанна ікра з помідорами через м`ясорубку на зиму

Баклажани можна квасити, солити, смажити і маринувати. традиційно, найбільшою популярністю користується баклажанная ікра. Використовуючи звичайну м'ясорубку в цьому рецепті, ми отримаємо ідеальну структуру. опис приготування: Рецепт досить легкий і простий, а інгредієнти доступні. Хочете порад...

Баклажанна ікра

Баклажанна ікра

Баклажанна ікра — наша слабкість! смачна, яскрава за смаком, ароматна ікра з баклажанів. обов'язково спробуйте! Її можна їсти ложкою або намазувати на хліб. Вкуснятина! кількість порцій: 3 баклажани— 3 штуки перець солодкий— 2 штуки помідори— 3 штуки морква— 1 штука зелень, сіль, гострий перець...

Баклажанна ікра дуже смачна

Баклажанна ікра дуже смачна

Любителям корисних і смачних овочевих страв розповім, як приготувати баклажанну ікру дуже смачну. Просто пальчики оближеш! Зверніть увагу, що дана ікра не призначена для довгого зберігання. опис приготування: Процес приготування баклажанної ікри досить простий: спочатку необхідно обсмажити ово...

Баклажанова ікра

Баклажанова ікра

сьогодні дізнаєтеся, як приготувати баклажановий ікру. Такий рецепт зі своїми особливостями є у кожної сім'ї, і сьогодні я розповім вам, як його готують в нашій родині. Все досить просто. дивіться! опис приготування: Таке блюдо я вам рекомендую їсти не тільки як самостійне, але і використовува...