Рецепт Баклажанна ікра з помідорами через м`ясорубку на зиму
Баклажани можна квасити, солити, смажити і маринувати. традиційно, найбільшою популярністю користується баклажанная ікра. Використовуючи звичайну м'ясорубку в цьому рецепті, ми отримаємо ідеальну структуру.
опис приготування:
Рецепт досить легкий і простий, а інгредієнти доступні. Хочете порадувати своїх близьких смачною закускою або просто прикрасити святковий стіл знаменитої ікрою з баклажанів, тоді сміливо беріть цей рецепт на замітку. розповім, як приготувати баклажанну ікру з помідорами через м'ясорубку на зиму. Готуйте і насолоджуйтеся смаком!
- баклажани— 1 кілограм
- Перець солодкий— 750 грам
- помідори— 500 грам
- Цибуля— 250 грам
- часник— 1 штука(головка)
- морква— 250 грам
- Рослинна олія— 100 мілілітрів
- оцет 9% — 50 мілілітрів
- сіль— 1 Ст. ложка(за смаком)
- цукор— 2 Ст. ложки(за смаком)
Деко застеліть пергаментом або фольгою, змастіть маслом і викладіть в один ряд перець і баклажани. Баклажани наколи виделкою в декількох місцях. Змастіть овочі за допомогою кулінарної кисті рослинним маслом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте до повної готовності. В процесі овочі необхідно перевернути один раз.
Готові баклажани перекладіть на тарілку і остудіть.
Перець покладіть в целофановий пакетик і зав'яжіть. Залиште до повного охолодження. Завдяки цій простої маніпуляції, надалі у перців можна буде з легкістю зняти шкірку.
Цибуля наріжте пір'ям, моркву натріть на тертці. Обсмажте цибулю і моркву на сковороді до м'якості.
Помідори наріжте на 4 частини.
У перців зніміть шкірку і видаліть насінну коробку. Баклажани так само очистіть від шкірки. Всі підготовлені овочі крім часнику, перейдіть через м'ясорубку: перець, баклажани, помідори, цибулю і моркву. Гасіть овочі під кришкою на невеликому вогні 30 хвилин.
Тим часом підготуйте сіль, цукор і оцет. Кількість солі і цукру може знадобитися трохи більше або менше, все залежить від ваших уподобань. Спочатку додайте невелику частину, а потім знімаючи пробу, вирівняйте на свій смак.
Після закінчення зазначеного часу, додайте пропущений через прес часник, сіль, цукор і оцет. Гасіть все разом ще 10 хвилин. Баклажаннаяікра через м'ясорубку на зиму готова.
Розкладіть ікру відразу ж по стерилізованих банках. засукайте, переверніть догори дном, укутайте і залиште до охолодження.
У мене вийшло дві баночки по 700 грам.
Зберігається така ікра в звичайних умовах. Вдалих вам заготовок!
Подібні рецепти
Соус «ткемалі» (рецепт в мультиварці)
Якщо вам хочеться в холодну пору з'їсти що-небудь смачне і легке, баклажанная ікра на зиму без стерилізації стане відмінним варіантом. Ця страва може бути перекусом, закускою або гарніром до м'яса. опис приготування: Починається сезон баклажанів, і саме час запастися смачними закусками з них н...
Баклажанна ікра на зиму
Якщо хочете і взимку насолоджуватися овочами, варто подбати про заготовках ще з літа, осені. розповім, як приготувати баклажанну ікру на зиму. Її можна їсти з шматочком хліба або подавати як салат. опис приготування: Є безліч способів приготування ікри. Баклажани можна очистити від шкірки, а м...
Баклажанна ікра
Баклажанна ікра — наша слабкість! смачна, яскрава за смаком, ароматна ікра з баклажанів. обов'язково спробуйте! Її можна їсти ложкою або намазувати на хліб. Вкуснятина! кількість порцій: 3 баклажани— 3 штуки перець солодкий— 2 штуки помідори— 3 штуки морква— 1 штука зелень, сіль, гострий перець...
Баклажанна ікра дуже смачна
Любителям корисних і смачних овочевих страв розповім, як приготувати баклажанну ікру дуже смачну. Просто пальчики оближеш! Зверніть увагу, що дана ікра не призначена для довгого зберігання. опис приготування: Процес приготування баклажанної ікри досить простий: спочатку необхідно обсмажити ово...
Баклажанова ікра
сьогодні дізнаєтеся, як приготувати баклажановий ікру. Такий рецепт зі своїми особливостями є у кожної сім'ї, і сьогодні я розповім вам, як його готують в нашій родині. Все досить просто. дивіться! опис приготування: Таке блюдо я вам рекомендую їсти не тільки як самостійне, але і використовува...