Рецепт Баклажани з печерицями
Баклажани з печерицями — досить просте, але дуже смачне буденне блюдо з найпростіших інгредієнтів. Готується без м'яса, так що це ще і бюджетне страву.
опис приготування:
Баклажани з печерицями — це блюдо для тих випадків, коли не хочеться нічого м'ясного. Само по собі приготування цієї страви дуже просте, інгредієнти теж нехитрі, тому блюдо можна сміливо вносити в категорію страв на кожен день. При цьому, блюдо виходить досить ситним — з вказаної кількості інгредієнтів виходять чотири хороших порції, здатні нагодувати чотирьох дорослих осіб.
- баклажани— 800 грам
- печериці свіжі— 350 грам
- Цибуля ріпчаста— 250 грам
- крем 20% — 60 мілілітрів
- Куряче яйце— 3 штуки
- Сік лимона— 40 мілілітрів
- Оцет винний темний— 2 Ст. ложки
- сіль— 1 Чайна ложка
- вода— 4 Ст. ложки
баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки. М'якоть баклажанів нарізаємо кубиками стороною приблизно в 2 см.
Нарізані кубики баклажанів складаємо в поліетиленовий пакет.
Яйця злегка збиваємо в мисочці.
Збитими яйцями заливаємо знаходяться в поліетиленовому пакеті баклажани. Гарненько змішуємо баклажани з яєчної сумішшю, зав'язуємо пакет і відправляємо його в холодильник хоча б на 1 час.
Коли годину пройде, дістаємо баклажани з холодильника. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі до прозорості.
Печериці промиваємо і ріжемо на шматочки приблизно такого ж розміру, як і баклажани.
Печериці обсмажуємо окремо від цибулі, на іншій сковороді.
Обсмажені до готовності печериці перекладаємо до цибулі (цибуля вже не смажиться, вогонь відключений), а у вільний сковороду викладаємо баклажани. Обсмажуємо баклажани в невеликій кількості масла (якщо баклажанів багато — в кілька підходів), після чого перекладаємо до грибів і цибулі.
робимо заправку: крем, сіль і приблизно 4 ст.л. води. Заправкою заливаємо баклажани з грибами. перемішуємо, прогреваем на повільному вогні.
нарешті, додаємо в сковороду трохи лимонного соку і винного оцту. перемішуємо, злегка прогріваємо — і майже.
Подаємо без гарніру — блюдо самостійне і в гарнір не потребує Приємного апетиту!
Подібні рецепти
Салат пікантний з куркою і печерицями
Рецепт приготування баклажанів з печерицями і болгарським перцем. Блюдо виходить смачним і корисним. опис приготування: Для приготування цієї страви нам знадобиться болгарський перець, баклажан і свіжі шампіньйони. Імбиром можна сміливо замінити часник. баклажани— 2 штуки спеції— 1 За смаком...
Баклажани роли
Рецепт приготування ролів з баклажан. кількість порцій: 6-8 баклажани— 4-5 штук рослинна олія— 1 штука(для смаження) паніровачних сухарів— 120 грам оливкова олія— 7-8 Ст. ложок середня цибулина— 1 штука(дрібно посіченою) сир пекоріко (романо) — 85 грам(черепаха) листя орегано— 1 Чайна ложка(др...
Баклажани рулетики з сиром
Баклажани рулетики з сиром — дуже хороша і проста в приготуванні закуска. Обсмажені баклажани прекрасно поєднуються з сирною начинкою, часником і майонезом. Смачно на холодне і гаряче. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування баклажановий рулетиків з сиром. Баклажани наріз...
Баклажани рулетики
Дуже смачна пікантна закуска яка підійде для будь-якого святкового столу. готується просто, а з'їдається моментально! опис приготування: Думаю у кожної господині є свій рецепт рулетиків з баклажанів. Я сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати баклажани рулетики з начинкою з сиру, яєць, час...
Баклажани, фаршировані фаршем і грибами
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...