Рецепт Баклажани з печерицями

Рецепт Баклажани з печерицями
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Баклажани з печерицями — досить просте, але дуже смачне буденне блюдо з найпростіших інгредієнтів. Готується без м'яса, так що це ще і бюджетне страву.

опис приготування:

Баклажани з печерицями — це блюдо для тих випадків, коли не хочеться нічого м'ясного. Само по собі приготування цієї страви дуже просте, інгредієнти теж нехитрі, тому блюдо можна сміливо вносити в категорію страв на кожен день. При цьому, блюдо виходить досить ситним — з вказаної кількості інгредієнтів виходять чотири хороших порції, здатні нагодувати чотирьох дорослих осіб.

  • баклажани— 800 грам
  • печериці свіжі— 350 грам
  • Цибуля ріпчаста— 250 грам
  • крем 20%  — 60 мілілітрів
  • Куряче яйце— 3 штуки
  • Сік лимона— 40 мілілітрів
  • Оцет винний темний— 2 Ст. ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • вода— 4 Ст. ложки
Баклажани з печерицями - фото крок 1 Отже, ось нехитрий набір інгредієнтів, з яких приготуємо страву.

Баклажани з печерицями - фото крок 2 баклажани промиваємо, очищаємо від шкірки. М'якоть баклажанів нарізаємо кубиками стороною приблизно в 2 см.

Баклажани з печерицями - фото крок 3 Нарізані кубики баклажанів складаємо в поліетиленовий пакет.

Баклажани з печерицями - фото крок 4 Яйця злегка збиваємо в мисочці.

Баклажани з печерицями - фото крок 5 Збитими яйцями заливаємо знаходяться в поліетиленовому пакеті баклажани. Гарненько змішуємо баклажани з яєчної сумішшю, зав'язуємо пакет і відправляємо його в холодильник хоча б на 1 час.

Баклажани з печерицями - фото крок 6 Коли годину пройде, дістаємо баклажани з холодильника. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо в рослинному маслі до прозорості.

Баклажани з печерицями - фото крок 7 Печериці промиваємо і ріжемо на шматочки приблизно такого ж розміру, як і баклажани.

Баклажани з печерицями - фото крок 8 Печериці обсмажуємо окремо від цибулі, на іншій сковороді.

Баклажани з печерицями - фото крок 9 Обсмажені до готовності печериці перекладаємо до цибулі (цибуля вже не смажиться, вогонь відключений), а у вільний сковороду викладаємо баклажани. Обсмажуємо баклажани в невеликій кількості масла (якщо баклажанів багато — в кілька підходів), після чого перекладаємо до грибів і цибулі.

Баклажани з печерицями - фото крок 10 робимо заправку: крем, сіль і приблизно 4 ст.л. води. Заправкою заливаємо баклажани з грибами. перемішуємо, прогреваем на повільному вогні.

Баклажани з печерицями - фото крок 11 нарешті, додаємо в сковороду трохи лимонного соку і винного оцту. перемішуємо, злегка прогріваємо — і майже.

Баклажани з печерицями - фото крок 12 Подаємо без гарніру — блюдо самостійне і в гарнір не потребує Приємного апетиту!

Подібні рецепти

Баклажани з болгарським перцем і печерицями

Салат пікантний з куркою і печерицями

Рецепт приготування баклажанів з печерицями і болгарським перцем. Блюдо виходить смачним і корисним. опис приготування: Для приготування цієї страви нам знадобиться болгарський перець, баклажан і свіжі шампіньйони. Імбиром можна сміливо замінити часник. баклажани— 2 штуки спеції— 1 За смаком...

Баклажани роли

Баклажани роли

Рецепт приготування ролів з баклажан. кількість порцій: 6-8 баклажани— 4-5 штук рослинна олія— 1 штука(для смаження) паніровачних сухарів— 120 грам оливкова олія— 7-8 Ст. ложок середня цибулина— 1 штука(дрібно посіченою) сир пекоріко (романо)  — 85 грам(черепаха) листя орегано— 1 Чайна ложка(др...

Баклажани рулетики з сиром

Баклажани рулетики з сиром

Баклажани рулетики з сиром — дуже хороша і проста в приготуванні закуска. Обсмажені баклажани прекрасно поєднуються з сирною начинкою, часником і майонезом. Смачно на холодне і гаряче. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування баклажановий рулетиків з сиром. Баклажани наріз...

Баклажани рулетики

Баклажани рулетики

Дуже смачна пікантна закуска яка підійде для будь-якого святкового столу. готується просто, а з'їдається моментально! опис приготування: Думаю у кожної господині є свій рецепт рулетиків з баклажанів. Я сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати баклажани рулетики з начинкою з сиру, яєць, час...

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...