Рецепт Баклажани з нутом
Баклажани з нутом — дуже смачне і ситне блюдо, відмінно підійде як на обід, так і на вечерю. До того ж воно самодостатнє і не вимагає гарніру.
опис приготування:
Щоб прискорити приготування страви нут можна використовувати консервований або відварити його заздалегідь і зберігати в холодильнику. Баклажани для цього рецепта краще взяти великі, так як після запікання в духовці їх м'якоть зменшиться в розмірі. Особливу роль в цьому рецепті грає соус на основі йогурту з додаванням тхіну, часнику, лимонного соку і оливкового масла. Докладніше, як приготувати баклажани з нутом, читайте в покроковому рецепті. Готуйте на здоров'я і з задоволенням!
- баклажани— 2 штуки
- Оливкова олія— 3,5 Ст. ложки
- Червона цибуля— 1 штука
- часник— 3 зубчики
- Koriandr— 0,5 Ст. ложки
- кумин мелений— 0,5 чайних ложки
- копчена паприка— 0,5 чайних ложки
- Томати у власному соку— 200 грам
- гайка— 70 грам
- чебрець— 1 пучок
- Фета— 20 грам
- йогурт— 120 грам
- Сік лимона— 1 Ст. ложка
- Тіна— 1,5 Ст. ложки
- сіль— За смаком
- перець мелений— За смаком
Нут відваріть до готовності, приблизно 1,5 годину. Солити воду не потрібно.
Баклажани розрізати уздовж навпіл, зробіть неглибокі надрізи в м'якоті, змастіть зріз оливковою олією і присипте сіллю. Випікайте баклажани розрізом вгору в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин.
На розігрітій олії обсмажте нарізану цибулю до прозорості. Потім додайте подрібнений часник, koriandr, кмин, паприку і готуйте ще 1 хвилину.
Додайте нарізані помідори разом з соком, сіллю, перцем і готуйте ще 10 хвилин.
Потім додайте варений нут, чебрець. Перемішайте і готуйте все разом ще пару хвилин.
Запечені баклажани дістаньте з духовки, витягніть за допомогою ложки м'якоть, наріжте її і змішайте з нутом.
Нафаршіруйте човники з баклажанів отриманою сумішшю. Присипте фетою і запікайте ще 10 хвилин.
Приготуйте соус. Тхіну змішайте з 1 столовою ложкою лимонного соку і 0,5 столової ложки оливкової олії. Додайте подрібнений часник і перець за смаком. З'єднайте отриману суміш з йогуртом.
Запечені баклажани подавайте з приготовленим соусом і подрібненою петрушкою. Смачного!
Подібні рецепти
Голубці з бараниною
Хочете простого і смачного блюда на східний манер? Будь ласка — ароматна баранина з нутом! Простий механізм приготування, доступні інгредієнти — і фантастично смачна страва на столі! опис приготування: Ароматна баранина з нутом — смачна штука, я вам скажу. І особливого клопоту з нею немає, і в...
Баклажани рулетики з сиром
Баклажани рулетики з сиром — дуже хороша і проста в приготуванні закуска. Обсмажені баклажани прекрасно поєднуються з сирною начинкою, часником і майонезом. Смачно на холодне і гаряче. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування баклажановий рулетиків з сиром. Баклажани наріз...
Баклажани рулетики
Дуже смачна пікантна закуска яка підійде для будь-якого святкового столу. готується просто, а з'їдається моментально! опис приготування: Думаю у кожної господині є свій рецепт рулетиків з баклажанів. Я сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати баклажани рулетики з начинкою з сиру, яєць, час...
Баклажани, фаршировані фаршем і грибами
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...
Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці
Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...