Рецепт Баклажани з цибулею як гриби
думаю, не помилюся, якщо скажу, що баклажани є одним з найбільш затребуваних овочів для заготовок на зиму. Ділюся рецептом баклажанів з цибулею, які за смаком будуть схожі на гриби.
опис приготування:
Якщо в ваших краях не ростуть гриби або не було часу щоб відправитися за ними в ліс, не біда, можна приготувати баклажани, за смаком нагадують гриби. Це дуже просто, в покроковому рецепті я розповім і покажу, як це зробити.
- баклажани— 2 кілограма
- Цибуля— 4-5 штук
- часник— 1 штука
- Масло рослинне— 125-150 мілілітрів(50-75 мл. — для обсмажування, 75 мл. — для маринаду)
- вода— 200 мілілітрів
- сіль— 40 грам(20 грам — для попередньої підготовки баклажанів, 20 грам — для маринаду)
- оцет столовий— 90 мілілітрів
- Лавровий лист— 2 штуки
- Перець чорний запашний— 7-10 штук
- цукор— 1 Ст. ложка
Помийте і очистіть баклажани від шкірки, наріжте великим кубиком, пересипте шарами сіллю, залиште на 30 хвилин.
Очистіть і подрібніть часник, цибулю наріжте кільцями або півкільцями.
Баклажани добре відіжміть і в розігрітій сковороді обсмажте декількома партіями на рослинному маслі до рум'яного кольору.
Обсмажені баклажани складіть у велику каструлю.
Додайте до баклажанів цибуля і часник, перемішайте.
Зваріть маринад з води, оцту, 75 мл. рослинної олії. Додайте в маринад цукор, лавровий лист і перець, кип'ятіть три хвилини з моменту закипання. Залийте маринадом баклажани, накрийте тарілкою, щоб баклажани повністю занурилися в маринад, остудіть і на 24 години приберіть в холодильник.
Підготуйте простерилізовані банки і кришки, розкладіть баклажани, зверху прикрийте кришками, але не закручуйте. На дно великої каструлі покладіть тканинну серветку, поставте банки, долийте води на 2/3 від висоти банок, доведіть до кипіння і стерилізують з моменту закипання 20 хвилин.
закрутіть кришки, переверніть банки догори дном, щоб перевірити їх на герметичність.
З такої кількості інгредієнтів вийшло 3 банки баклажанів об'ємом по 650 мл. Вони дійсно схожі на грибочки, дуже приємно буде відкрити таку баночку взимку.
Подібні рецепти
Баклажани як гриби з майонезом
Цей варіант гарячого овочевого блюда знайомий багатьом. Пропоную вам на замітку дуже простий рецепт, як приготувати баклажани під гриби смажені без клопоту і зайвого часу. опис приготування: Пропоную звернути увагу на класичний рецепт баклажанів під гриби смажених, які стануть чудовою альтерна...
Баклажани під гриби на зиму
Хочу поділитися рецептом приготування баклажанів. Вони дуже схожі на грибочки, якщо їх заправити олією і цибулею, як це часто ми робимо з вешенками або печерицями. запевняю, сподобається всім. опис приготування: Все баклажани потрібно зварити частинами в одному розсолі, потім їм же залити банк...
Баклажани «під гриби»
Існує багато рецептів, як приготувати баклажани "; під гриби ";. Ось ще один - з неаполітанської кухні, просто вражає своєю різноманітністю і фантазією геніальних кухарів. опис приготування: Одне з найулюбленіших страв неаполітанців подається як гарнір до м'яса. Баклажани замість обсмажування,...
Баклажани як гриби на зиму
заготівля, яка закінчується першої. Баклажани виходять смачними і ароматними. Помірна кількість солі та оцту. Рецепт приготування простий, спробуйте. опис приготування: Для цього рецепта краще вибрати баклажани без великих насіння. Готові баклажани мають приємний смак і помірний аромат. Не мож...
Баклажани як гриби з часником
Чи пробували ви баклажани, схожі на гриби? Якщо ні, то цей рецепт для вас. Виходить дуже смачна закуска, нагадує грибочки. Готувати її набагато простіше, ніж піти в ліс за грибами. опис приготування: Від душі рекомендую приготувати баклажани, які за смаком нагадують грибочки з часником. Готуют...