Рецепт Баклажани в томатному соусі

Рецепт Баклажани в томатному соусі
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Шукайте варіант апетитною овочевий закуски? можливо, вам сподобається цей нескладний рецепт приготування баклажанів в томатному соусі з хрусткою сирною скоринкою.

опис приготування:

Ці апетитні баклажани в томатному соусі в домашніх умовах стануть справжньою знахідкою для тих, хто любить овочеві гарніри. Неймовірно ніжні і соковиті, вони здивують вас своїм смаком. При бажанні в соус можна додати улюблені спеції, а також інші овочі, наприклад.


  • баклажани— 2-3 штук
  • Оливкова олія— 70-80 мілілітрів
  • помідори— 5-7 штук
  • цукор— 1 Ст. ложка
  • базилік— 3 Ст. ложки
  • часник— 4-6 зубчиків
  • сир— 250 грам
  • Панірувальні сухарі— 2 Ст. ложки
  • Rikotta— 200 грам(по бажанню)
  • сіль— 1 щіпка
Баклажани в томатному соусі - фото крок 1 1. Противень застелите пергаментом и как следует смажьте его оливковым маслом. баклажани вимийте, обсушите бумажной салфеткой и нарежьте тонкими кружочками. Додати сіль за смаком, викладіть на деко. Сверху сбрызнете маслом, отправьте противень в разогретую до 160 градусів духовку. Запекайте около получаса до румяности и мягкости. При желании можно использовать не запеченные, а обжаренные овощи.

Баклажани в томатному соусі - фото крок 2 2. Вот такие румяные кружочки получатся в итоге. Аккуратно снимите с противня, и дайте им немного остыть.

Баклажани в томатному соусі - фото крок 3 3. Тепер можна зайнятися соусом. В сотейнике разогрейте пару ложек оливкового масла. очистіть часник, измельчите и немного обжарьте его. Отличным ингредиентом, который прекрасно дополнит этот простой рецепт баклажанов в томатном соусе, станет лук. Вимийте і висушіть помідори, измельчите и добавьте их в сотейник. Обсмажте на середньому вогні пару хвилин. Додайте за смаком сіль, цукор, можна перець. Потім зніміть з вогню, и добавьте измельченный базилик.

Баклажани в томатному соусі - фото крок 4 4. На середній терці натріть твердий сир. Ще один цікавий інгредієнт, который прекрасно дополнит классический рецепт баклажанов в томатном соусе, — это рикотта. На дно формы для запекания выложите немного соуса. Разложите тонким слоем половину баклажанов. Затем рикотту (якщо використовуєте), подсолив и поперчив ее немного. Снова соус и баклажаны. Зверху посипте все тертим сиром. Накройте форму фольгой и отправьте в разогретую духовку минут на 15.

Баклажани в томатному соусі - фото крок 5 5. Панірувальні сухарі сбрызнете оливковым маслом, додайте трохи тертого сиру, і присипте зверху. Снова отправьте форму в духовку, і запікайте до рум'яної скоринки. Ось такий нескладний, але дуже цікавий варіант, как приготовить баклажаны в томатном соусе. Перед подачей украсьте свежей зеленью или ломтиками помидора.

Подібні рецепти

Баклажани, тушковані в сметанному соусі

Червона квасоля в томатному соусі

Перед вами рецепт баклажанів, тушкованих в духовці в сметанно-вершкової заливки з часником і кінзою. страва — ситне, літнє, просте в приготуванні. Використовуються тільки натуральні продукти. опис приготування: Підійде і як самостійне блюдо, і як гарнір. Переваги цього способу приготування в т...

Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи

У китайській кухні переважають цікаві поєднання, які перетворюють смак самих звичайних овочів, наприклад, баклажанів. подивіться, як приготувати баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи. опис приготування: Дуже смачне поєднання кислинки і солодощі, які надають навіть звичайним баклажанів...

Баклажани в кисло-солодкому соусі

Баклажани в кисло-солодкому соусі

Баклажани в кисло-солодкому соусі — справжній делікатес, чий смак не може не порадувати гурманів. Рецепт про те, як рядовий продукт перетворити в вишукане частування! опис приготування: Баклажани в кисло-солодкому соусі дуже просте і швидке блюдо. Його дуже добре використовувати як гарнір до м...

Баклажани в горіховому соусі

Баклажани в горіховому соусі

Баклажани в горіховому соусі — грузинське блюдо, увібрало в себе традиційні аромати цієї кухні. Braai, грецькі горіхи, ucho-сунелі і, звичайно, винний оцет — основа смачного соусу для баклажан. опис приготування: баклажани, запечені в духовці і щедро присмачені горіховим соусом, Лілія стануть ...

Баклажани в гострому соусі

Баклажани в гострому соусі

Готувати баклажани часто дуже просто, головне, підібрати до них смачний соус. Дуже добре підходить до баклажанів томатний соус, тому пропоную приготувати баклажани в гострому соусі з помідорів. опис приготування: Купити баклажани в літньо-осінній період не складає труднощів, тому, раджу готува...