Рецепт Баклажани в томатно-часниковому соусі на зиму
Ця заготовка прекрасно підходить як добавка до будь-якого м'яса, відварного картоплі, обожнювання. Та й для легкої вечері — просто з шматочком хліба дуже смачно. розповім, як приготувати баклажани в соусі.
опис приготування:
Ця прекрасна заготівля на зиму в моїй родині користується попитом в холодну пору року, адже блюдо досить гостре, добре підігріває організм і бореться з застудою. баклажани, приготовані за цим простим рецептом, можна використовувати і як самостійне блюдо, і додавати при готуванні рагу. А тепер розповідаю, як приготувати баклажани в томатно-часниковому соусі на зиму.
1. Вимити все овочі, обрізати черешки, почистити зубчики часнику. У болгарського перцю вичистити серцевину з насінням.
2. Перекрутити через м'ясорубку помідори, болгарський перець, перець чилі і часник. Болгарський перець можна і не перекручувати, а просто порізати кубиками або смужками. Спробуйте приготувати обидва варіанти, виберіть кращий.
3. Виливаємо отриману масу в каструлю, ставимо її варитися. Доводимо до кипіння.
4. Баклажани нарізаємо на кубики або полукружкі товщиною приблизно 0,5 см.
5. Як тільки соус закипить, додаємо в нього підготовлені баклажани, сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Якщо замість свіжого перчика чилі ви використовуєте сухий мелений перець, Зараз саме час додати в соус з баклажанами.
6. Доводимо нашу заготовку до кипіння, зменшуємо вогонь і кип'ятимо ще 20 хвилин.
7. Потім викладаємо баклажани з соусом в стерилізовані банки, закочує їх і ставимо шийкою вниз. укутуємо. Коли банки повністю охолонуть, переставляємо їх на постійне місце зберігання. У мене прекрасно стоять у коморі в квартирі.
- баклажани— 3 кілограма
- помідори стиглі— 3 кілограма
- часник— 2 штуки(великі, якщо невеликий часник — 3 головки)
- Гострий перець чилі— 1 штука(за смаком, можна взяти сухий мелений )
- Перець болгарський— 1 кілограм
- цукор— 0,5 склянки
- сіль— 2,5 Ст. ложки(без гірки)
- оцет 9% — 3 Ст. ложки
- Рослинна олія— 0,5 склянки
1. Вимити все овочі, обрізати черешки, почистити зубчики часнику. У болгарського перцю вичистити серцевину з насінням.
2. Перекрутити через м'ясорубку помідори, болгарський перець, перець чилі і часник. Болгарський перець можна і не перекручувати, а просто порізати кубиками або смужками. Спробуйте приготувати обидва варіанти, виберіть кращий.
3. Виливаємо отриману масу в каструлю, ставимо її варитися. Доводимо до кипіння.
4. Баклажани нарізаємо на кубики або полукружкі товщиною приблизно 0,5 см.
5. Як тільки соус закипить, додаємо в нього підготовлені баклажани, сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Якщо замість свіжого перчика чилі ви використовуєте сухий мелений перець, Зараз саме час додати в соус з баклажанами.
6. Доводимо нашу заготовку до кипіння, зменшуємо вогонь і кип'ятимо ще 20 хвилин.
7. Потім викладаємо баклажани з соусом в стерилізовані банки, закочує їх і ставимо шийкою вниз. укутуємо. Коли банки повністю охолонуть, переставляємо їх на постійне місце зберігання. У мене прекрасно стоять у коморі в квартирі.
Подібні рецепти
Голубці в томатно-сметанному соусі
Готувати баклажани часто дуже просто, головне, підібрати до них смачний соус. Дуже добре підходить до баклажанів томатний соус, тому пропоную приготувати баклажани в гострому соусі з помідорів. опис приготування: Купити баклажани в літньо-осінній період не складає труднощів, тому, раджу готува...
Баклажани в соусі «терияки»
Соус "; Теріякі" зараз, напевно, наймодніший і ходової з усіх соусів. А баклажани як були корисними, так і залишаться! Давайте сумісний ці 2 інгредієнта і приготуємо баклажани в соусі теріякі. опис приготування: Баклажани готуються досить просто. Вони не "; розповзаються ";, якщо не різати їх ...
Баклажани в томатному соусі
Шукайте варіант апетитною овочевий закуски? можливо, вам сподобається цей нескладний рецепт приготування баклажанів в томатному соусі з хрусткою сирною скоринкою. опис приготування: Ці апетитні баклажани в томатному соусі в домашніх умовах стануть справжньою знахідкою для тих, хто любить овоче...
Баклажани, тушковані в сметанному соусі
Перед вами рецепт баклажанів, тушкованих в духовці в сметанно-вершкової заливки з часником і кінзою. страва — ситне, літнє, просте в приготуванні. Використовуються тільки натуральні продукти. опис приготування: Підійде і як самостійне блюдо, і як гарнір. Переваги цього способу приготування в т...
Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи
У китайській кухні переважають цікаві поєднання, які перетворюють смак самих звичайних овочів, наприклад, баклажанів. подивіться, як приготувати баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи. опис приготування: Дуже смачне поєднання кислинки і солодощі, які надають навіть звичайним баклажанів...