Рецепт Баклажани в томатно-часниковому соусі на зиму

Рецепт Баклажани в томатно-часниковому соусі на зиму
Кількість порцій: 1 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Ця заготовка прекрасно підходить як добавка до будь-якого м'яса, відварного картоплі, обожнювання. Та й для легкої вечері — просто з шматочком хліба дуже смачно. розповім, як приготувати баклажани в соусі.

опис приготування:

Ця прекрасна заготівля на зиму в моїй родині користується попитом в холодну пору року, адже блюдо досить гостре, добре підігріває організм і бореться з застудою. баклажани, приготовані за цим простим рецептом, можна використовувати і як самостійне блюдо, і додавати при готуванні рагу. А тепер розповідаю, як приготувати баклажани в томатно-часниковому соусі на зиму.

1. Вимити все овочі, обрізати черешки, почистити зубчики часнику. У болгарського перцю вичистити серцевину з насінням.

2. Перекрутити через м'ясорубку помідори, болгарський перець, перець чилі і часник. Болгарський перець можна і не перекручувати, а просто порізати кубиками або смужками. Спробуйте приготувати обидва варіанти, виберіть кращий.

3. Виливаємо отриману масу в каструлю, ставимо її варитися. Доводимо до кипіння.

4. Баклажани нарізаємо на кубики або полукружкі товщиною приблизно 0,5 см.

5. Як тільки соус закипить, додаємо в нього підготовлені баклажани, сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Якщо замість свіжого перчика чилі ви використовуєте сухий мелений перець, Зараз саме час додати в соус з баклажанами.

6. Доводимо нашу заготовку до кипіння, зменшуємо вогонь і кип'ятимо ще 20 хвилин.

7. Потім викладаємо баклажани з соусом в стерилізовані банки, закочує їх і ставимо шийкою вниз. укутуємо. Коли банки повністю охолонуть, переставляємо їх на постійне місце зберігання. У мене прекрасно стоять у коморі в квартирі.

  • баклажани— 3 кілограма
  • помідори стиглі— 3 кілограма
  • часник— 2 штуки(великі, якщо невеликий часник — 3 головки)
  • Гострий перець чилі— 1 штука(за смаком, можна взяти сухий мелений )
  • Перець болгарський— 1 кілограм
  • цукор— 0,5 склянки
  • сіль— 2,5 Ст. ложки(без гірки)
  • оцет 9%  — 3 Ст. ложки
  • Рослинна олія— 0,5 склянки
Ця прекрасна заготівля на зиму в моїй родині користується попитом в холодну пору року, адже блюдо досить гостре, добре підігріває організм і бореться з застудою. баклажани, приготовані за цим простим рецептом, можна використовувати і як самостійне блюдо, і додавати при готуванні рагу. А тепер розповідаю, як приготувати баклажани в томатно-часниковому соусі на зиму.

1. Вимити все овочі, обрізати черешки, почистити зубчики часнику. У болгарського перцю вичистити серцевину з насінням.

2. Перекрутити через м'ясорубку помідори, болгарський перець, перець чилі і часник. Болгарський перець можна і не перекручувати, а просто порізати кубиками або смужками. Спробуйте приготувати обидва варіанти, виберіть кращий.

3. Виливаємо отриману масу в каструлю, ставимо її варитися. Доводимо до кипіння.

4. Баклажани нарізаємо на кубики або полукружкі товщиною приблизно 0,5 см.

5. Як тільки соус закипить, додаємо в нього підготовлені баклажани, сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Якщо замість свіжого перчика чилі ви використовуєте сухий мелений перець, Зараз саме час додати в соус з баклажанами.

6. Доводимо нашу заготовку до кипіння, зменшуємо вогонь і кип'ятимо ще 20 хвилин.

7. Потім викладаємо баклажани з соусом в стерилізовані банки, закочує їх і ставимо шийкою вниз. укутуємо. Коли банки повністю охолонуть, переставляємо їх на постійне місце зберігання. У мене прекрасно стоять у коморі в квартирі.

Подібні рецепти

Баклажани в гострому соусі

Голубці в томатно-сметанному соусі

Готувати баклажани часто дуже просто, головне, підібрати до них смачний соус. Дуже добре підходить до баклажанів томатний соус, тому пропоную приготувати баклажани в гострому соусі з помідорів. опис приготування: Купити баклажани в літньо-осінній період не складає труднощів, тому, раджу готува...

Баклажани в соусі «терияки»

Баклажани в соусі «терияки»

Соус "; Теріякі" зараз, напевно, наймодніший і ходової з усіх соусів. А баклажани як були корисними, так і залишаться! Давайте сумісний ці 2 інгредієнта і приготуємо баклажани в соусі теріякі. опис приготування: Баклажани готуються досить просто. Вони не "; розповзаються ";, якщо не різати їх ...

Баклажани в томатному соусі

Баклажани в томатному соусі

Шукайте варіант апетитною овочевий закуски? можливо, вам сподобається цей нескладний рецепт приготування баклажанів в томатному соусі з хрусткою сирною скоринкою. опис приготування: Ці апетитні баклажани в томатному соусі в домашніх умовах стануть справжньою знахідкою для тих, хто любить овоче...

Баклажани, тушковані в сметанному соусі

Баклажани, тушковані в сметанному соусі

Перед вами рецепт баклажанів, тушкованих в духовці в сметанно-вершкової заливки з часником і кінзою. страва — ситне, літнє, просте в приготуванні. Використовуються тільки натуральні продукти. опис приготування: Підійде і як самостійне блюдо, і як гарнір. Переваги цього способу приготування в т...

Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи

Баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи

У китайській кухні переважають цікаві поєднання, які перетворюють смак самих звичайних овочів, наприклад, баклажанів. подивіться, як приготувати баклажани в кисло-солодкому соусі по-китайськи. опис приготування: Дуже смачне поєднання кислинки і солодощі, які надають навіть звичайним баклажанів...