Рецепт Баклажани солоні фаршировані овочами

Рецепт Баклажани солоні фаршировані овочами
Кількість порцій: 20 Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.
Якщо вам до душі пікантні домашні закуски, тоді раджу взяти на замітку цей класний варіант і дізнатися, як приготувати баклажани солоні фаршировані овочами. Відмінна закуска до будь-якого столу.

опис приготування:

Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що такі баклажани в домашніх умовах можна зробити в якості заготовки на зиму. Для цього просто необхідно розкласти їх по чистим банкам, залити попередньо кип'яченим маринадом, додати трохи рослинного масла і прибрати в прохолодне місце. Але про все по порядку.

1. Для початку вимийте баклажани, видаліть хвостики. У великій каструлі доведіть до кипіння воду, додайте трохи солі. Опустіть туди баклажани і проваріть хвилини 3.

2. Акуратно дістаньте баклажани з води, встановіть зверху прес (підійде обробна дошка, наприклад, і пляшка з водою) і залиште їх в такому вигляді остигати. Це допоможе позбутися від характерної баклажанів гіркоти.

3. Залиште частина гілочок петрушки, а решта подрібніть. Моркву очистіть і натріть на тертці. Часник пропустіть через прес або наріжте дрібними кубиками.

4. З'єднайте всі інгредієнти начинки і перемішайте. Ця маса повинна трохи постояти, щоб просочитися ароматом часнику.

5. На кожному баклажані потрібно зробити невеликий надріз і помістити туди начинку. Відкладеними гілочками петрушки перев'яжіть щільно (можна скористатися нитками). Складіть в підходящу ємність — контейнер або банку.

6. У невеликій каструлі доведіть до кипіння воду, додайте сіль. Також в рецепт приготування баклажанів можна використовувати запашний перець, лавровий лист і інші спеції. Прокип'ятіть маринад пару хвилин, зніміть з вогню і охолодіть.

7. Залийте овочі маринадом і залиште на 3 дня в теплі. Після можна прибрати в холодильник.

Ось і весь секрет того, як приготувати баклажани солоні фаршировані овочами. Перед подачею акуратно наріжте їх шматочками. Можна додати рослинне масло, оцет, подрібнену цибулю.

Смачного!


  • баклажани— 2 кілограма
  • морква— 500 грам
  • часник— 150 грам
  • зелень— 1 пучок
  • сіль— 2 Ст. ложки
Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що такі баклажани в домашніх умовах можна зробити в якості заготовки на зиму. Для цього просто необхідно розкласти їх по чистим банкам, залити попередньо кип'яченим маринадом, додати трохи рослинного масла і прибрати в прохолодне місце. Але про все по порядку.

1. Для початку вимийте баклажани, видаліть хвостики. У великій каструлі доведіть до кипіння воду, додайте трохи солі. Опустіть туди баклажани і проваріть хвилини 3.

2. Акуратно дістаньте баклажани з води, встановіть зверху прес (підійде обробна дошка, наприклад, і пляшка з водою) і залиште їх в такому вигляді остигати. Це допоможе позбутися від характерної баклажанів гіркоти.

3. Залиште частина гілочок петрушки, а решта подрібніть. Моркву очистіть і натріть на тертці. Часник пропустіть через прес або наріжте дрібними кубиками.

4. З'єднайте всі інгредієнти начинки і перемішайте. Ця маса повинна трохи постояти, щоб просочитися ароматом часнику.

5. На кожному баклажані потрібно зробити невеликий надріз і помістити туди начинку. Відкладеними гілочками петрушки перев'яжіть щільно (можна скористатися нитками). Складіть в підходящу ємність — контейнер або банку.

6. У невеликій каструлі доведіть до кипіння воду, додайте сіль. Також в рецепт приготування баклажанів можна використовувати запашний перець, лавровий лист і інші спеції. Прокип'ятіть маринад пару хвилин, зніміть з вогню і охолодіть.

7. Залийте овочі маринадом і залиште на 3 дня в теплі. Після можна прибрати в холодильник.

Ось і весь секрет того, як приготувати баклажани солоні фаршировані овочами. Перед подачею акуратно наріжте їх шматочками. Можна додати рослинне масло, оцет, подрібнену цибулю.

Смачного!


Подібні рецепти

Баклажани солоні фаршировані

Баклажани, фаршировані овочами

Простий рецепт приготування баклажанів, солоних і фаршированих, стане в нагоді будь-якої господині, яка бажає здивувати своїх рідних і гостей оригінальною і пікантною закускою на святковому столі! опис приготування: Баклажани гарні не тільки смажені, але і у вигляді заготовки. Ви можете самі в...

Баклажани, фаршировані куркою і овочами

Баклажани, фаршировані куркою і овочами

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати баклажани, фаршировані куркою і овочами, оригінальне літнє блюдо. Раджу подавати фаршировані баклажани з зеленим соусом - так смачніше і красивіше. опис приготування: На літньому столі обов'язково повинні бути страви з кабачків і баклажанів, тому р...

Баклажани солоні

Баклажани солоні

Хочу поділитися з вами рецептом солоних баклажанів з часником. Рецепт зручний тим, що не потрібно ставити овочі під гніт, потрібно всього лише щільно заповнити баночки, залити розсолом і чекати, поки баклажани будуть готові! опис приготування: Отже, розповідаю, як приготувати "; Баклажани соло...

Баклажани з часником солоні

Баклажани з часником солоні

Все-таки приємно взимку поїсти овочів з грядки. Тому соління і заготовки взимку так популярні. Хоча пропоноване блюдо таке смачне, що його захочеться з'їсти відразу ж. опис приготування: Я описала, як приготувати баклажани з часником солоні, нижче. Це проста закуска, в якій можна поексперимент...

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...