Рецепт Баклажани солоні

Рецепт Баклажани солоні
Кількість порцій: 1 Час приготування: 3 дн. 0 г. 0 хв.
Хочу поділитися з вами рецептом солоних баклажанів з часником. Рецепт зручний тим, що не потрібно ставити овочі під гніт, потрібно всього лише щільно заповнити баночки, залити розсолом і чекати, поки баклажани будуть готові!

опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати "; Баклажани солоні ";. Насправді все дуже легко і просто. Але для цього рецепта потрібно вибирати дрібні і не перезрілі баклажани, щоб вони по висоті були не вище літрової банки. Дуже зручно їх солити в банках, там і зберігати, тільки в прохолодному місці. Варити баклажани потрібно в солоному розсолі, на літр води 50 г солі, це приблизно 5 немає. L. без гірки. А ось заливати розсолом менш солоним, з 500 мл води 20 г солі і два лаврові листки. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить одна літрова баночка. Детальніше дивіться в моєму рецепті! хай щастить!

  • баклажани— 1 кілограм
  • часник— 25 грам
  • Лавровий лист— 2 штуки
  • сіль— 20 грам
  • вода— 500 мілілітрів
баклажани солоні - фото крок 1 1. Підготуйте баклажани, часник, сіль, лаврушку і воду. приступимо!

баклажани солоні - фото крок 2 2. Баклажани ретельно вимийте, зріжте хвостики.

баклажани солоні - фото крок 3 3. Закип'ятіть один літр води, покладіть туди 5 чайних ложок солі без гірки (майбутній, це не помилка) і проваріть в цьому розсолі баклажани 5 хвилин. Не беріть велику каструлю, а то вода не покриє баклажани. Готові овочі дістаньте з каструлі, часник пропустіть через прес.

баклажани солоні - фото крок 4 4. Покладіть кілька баклажанів на дощечку, накрийте другою дошкою і обережно відіжміть від води. Можна поставити дошку під нахилом, зверху гніт і залишити хвилин на 10, щоб вся вода пішла.

баклажани солоні - фото крок 5 5. Розріжте кожен баклажан уздовж, НЕ дорізаючи до кінця пару см. Відкрийте, покладіть часник на одну половинку, а другий накрийте.

баклажани солоні - фото крок 6 6. з 500 мл води, 20 г солі зваріть розсіл, також покладіть пару лаврових листочків.

баклажани солоні - фото крок 7 7. Чисту літрову банку щільно утрамбуйте баклажанами.

баклажани солоні - фото крок 8 8. Залийте гарячим розсолом, він повинен повністю покривати баклажани. Накрийте блюдцем і залиште на столі на 2-3 дня. Після чого можна прибрати в холодильник для зберігання або з'їсти!

баклажани солоні - фото крок 9 9. Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани з часником солоні

Баклажани солоні з морквою

Все-таки приємно взимку поїсти овочів з грядки. Тому соління і заготовки взимку так популярні. Хоча пропоноване блюдо таке смачне, що його захочеться з'їсти відразу ж. опис приготування: Я описала, як приготувати баклажани з часником солоні, нижче. Це проста закуска, в якій можна поексперимент...

Баклажани солоні фаршировані овочами

Баклажани солоні фаршировані овочами

Якщо вам до душі пікантні домашні закуски, тоді раджу взяти на замітку цей класний варіант і дізнатися, як приготувати баклажани солоні фаршировані овочами. Відмінна закуска до будь-якого столу. опис приготування: Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що такі баклажани в домашніх умовах можн...

Баклажани солоні фаршировані

Баклажани солоні фаршировані

Простий рецепт приготування баклажанів, солоних і фаршированих, стане в нагоді будь-якої господині, яка бажає здивувати своїх рідних і гостей оригінальною і пікантною закускою на святковому столі! опис приготування: Баклажани гарні не тільки смажені, але і у вигляді заготовки. Ви можете самі в...

Млинці солоні

Млинці солоні

На Масляну або в будні раджу зробити млинці. Я пропоную солоні млинці з начинкою з моркви по-корейськи. Дуже смачно і оригінально. опис приготування: Готуємо тісто для млинців за класичним рецептом. Додамо в тісто для яскравості та оригінальності подрібнений шпинат. Смажимо млинці на розпечені...

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...