Рецепт Баклажани по-угорськи
Особливістю угорської кухні є те, що овочі обсмажуються не в маслі, а готуються на грилі. Таким чином, отримуємо блюдо з меншим відсотком калорій, але дуже смачне!
опис приготування:
Це класичний рецепт приготування баклажан по-угорськи. Ця страва часто відносять до болгарської і грецької національної кухні. Проте, завдяки запіканню овочів на грилі, блюдо спокійно можна прирівняти до кухні угорської. До столу подається в гарячому вигляді. Гарного дня!
- баклажани— 300 грам
- помідори— 400 грам
- фарш баранячий— 350 грам
- Перець болгарський— 300 грам
- Картопля— 150 грам
- Цибуля ріпчаста— 100 грам
- базилік— 1 Чайна ложка
- часник— 2 зубчики
- молоко— 250 мілілітрів
- Вершкове масло— 3 Ст. ложки
- борошно— 3 Ст. ложки
- сир твердий— 150 грам
- яйце— 1 штука
- Мускатний горіх— 1 щіпка
- сіль— За смаком
Баклажани і картоплю запікаємо в духовці до напівготовності.
Фарш змішайте з подрібненими помідорами і мускатним горіхом.
На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, розмішайте, щоб було без грудочок і додайте молоко. Ще раз перемішайте і зніміть з вогню.
остудіть, додайте яйце і половину сиру, ретельно все перемішайте.
Форму для запікання застеліть фольгою. Налийте на дно трохи соусу, першим шаром йде картопля.
Викладаємо кільця болгарського перцю. Поливаємо ще соусом.
Викладаємо шар м'ясного фаршу, йому — баклажани. присипаємо базиліком, поливаємо соусом.
У самому верху кладемо колечка помідорів, присипаємо все тертим сиром. запікати 40 хвилин при температурі 160 градусів.
Смачного!
Подібні рецепти
Баклажани по-сербськи
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...