Рецепт Баклажани по-турецьки з м`ясом

Рецепт Баклажани по-турецьки з м`ясом
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 30 хв.
Баклажани по-турецьки з м'ясом готуються протягом півгодини. Традиційно подаються з айраном. Нам знадобиться яловичий фарш, цибуля, помідори, болгарський перець і спеції. Приступаємо до готування!

опис приготування:

Цю страву можна приготувати з будь-яким м'ясом (не тільки яловичиною). Раджу в список спецій внести сушену м'яту, в Туреччині вона користується великою популярністю. Подавати баклажани по-турецьки можете з рисом.

Як приготувати баклажани по-турецьки?

1. Промийте баклажани і наріжте півкільцями або брусочками. Шматочки баклажана складіть в каструлю і заповніть водою. Залиште їх в у воді на півгодини.

2. Через півгодини відкиньте баклажани на друшляк. просушіть.

3. У великій сковороді нагрійте масло і обсмажте баклажани до коричневого кольору.

4. Обсмажені баклажани викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого жиру, потім — на тарілку. Додати сіль.

5. У сковороді на олії обсмажте фарш (смажте, поки м'ясо не змінить свій колір), потім додайте нарізану цибулю і смажте протягом декількох хвилин, помішуючи.

6. Додайте нарізаний болгарський перець, подрібнений часник і нарізані кубиками помідори (бажано попередньо зняти з помідорів шкірку). Посоліть і смажте протягом п'яти хвилин.

7. Додайте кумін і чорний перець.

8. У сковороду поверніть баклажани, акуратно перемішайте, додайте півсклянки кип'яченої води кімнатної температури і тушьте протягом 20-30 хвилин на повільному вогні.

Баклажани по-турецьки з м'ясом готові!

Смачного!

  • баклажани— 2 штуки
  • цибулина— 1 штука
  • Фарш із яловичини— 200 грам
  • помідори— 2 штуки
  • Масло рослинне— 10 Ст. ложок
  • Болгарський перець— 1 штука
  • часник— 3 зубчики
  • сіль— — За смаком
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • кумин мелений— — За смаком
  • окріп— 1/2 склянки
Цю страву можна приготувати з будь-яким м'ясом (не тільки яловичиною). Раджу в список спецій внести сушену м'яту, в Туреччині вона користується великою популярністю. Подавати баклажани по-турецьки можете з рисом.

Як приготувати баклажани по-турецьки?

1. Промийте баклажани і наріжте півкільцями або брусочками. Шматочки баклажана складіть в каструлю і заповніть водою. Залиште їх в у воді на півгодини.

2. Через півгодини відкиньте баклажани на друшляк. просушіть.

3. У великій сковороді нагрійте масло і обсмажте баклажани до коричневого кольору.

4. Обсмажені баклажани викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від зайвого жиру, потім — на тарілку. Додати сіль.

5. У сковороді на олії обсмажте фарш (смажте, поки м'ясо не змінить свій колір), потім додайте нарізану цибулю і смажте протягом декількох хвилин, помішуючи.

6. Додайте нарізаний болгарський перець, подрібнений часник і нарізані кубиками помідори (бажано попередньо зняти з помідорів шкірку). Посоліть і смажте протягом п'яти хвилин.

7. Додайте кумін і чорний перець.

8. У сковороду поверніть баклажани, акуратно перемішайте, додайте півсклянки кип'яченої води кімнатної температури і тушьте протягом 20-30 хвилин на повільному вогні.

Баклажани по-турецьки з м'ясом готові!

Смачного!

Подібні рецепти

Баклажани з м'ясом

Баклажани фаршировані м`ясом

Баклажани з м'ясом припадуть до смаку всім любителям смачно поїсти. Готувати не складно, спробуйте, і самі в цьому переконаєтеся. опис приготування: Апетитні і соковиті баклажани з м'ясом відмінно підійдуть до будь-якого гарніру. Будь то картопля або макарони, завжди буде смачно. при бажанні, ...

Баклажани з м`ясом і овочами

Баклажани з м`ясом і овочами

Смачну і поживну страву з овочів і м'ясного фаршу. У сезон баклажан рекомендую неодмінно спробувати! Що може бути краще свіжих овочів, тушкованих з м'ясом? опис приготування: Дуже смачне блюдо для любителів баклажан — відмінна ідея для ситного обіду або вечері. Овочі з фаршем — дивовижне поєдн...

Англійські пиріжки з м`ясом

Англійські пиріжки з м`ясом

Я вам розповім, як приготувати англійський пиріжки з м'ясом - одне з традиційних англійських страв. Два сорти м'яса, приправи, курага і тісто роблять ці пиріжки дуже поживними і корисними. опис приготування: Особливість цього рецепта в тому, що тісто для пиріжків виходить дуже хрустким (спасиб...

Біляші з м'ясом

Біляші з м'ясом

Біляші дуже люблять дорослі і діти. Купувати їх в лотках не раджу, а ось приготувати вдома - відмінна думка. Це нескладно і дуже смачно. Іноді ці ласощі можна їсти навіть тим, хто дотримує фігуру. опис приготування: Біляші з м'ясом — обсмажені до рум'яної скоринки смачні пиріжки з м'ясним фарш...

Млинці з м'ясом і сиром

Млинці з м'ясом і сиром

Смачні та ситні млинці з м'ясом і сиром по достоїнству оцінять чоловіки - вони люблять м'ясні страви. Подавати млинці можна відразу ж після фарширування або ж після обсмажування в вершковому маслі. опис приготування: Смачні млинці можна приготувати якщо з'єднати в начинці два компонента: м'ясо...