Рецепт Баклажани по-китайськи
Баклажани по-китайськи — одне з найпопулярніших страв китайської кухні. Втім, всі інгредієнти для цієї страви доступні в будь-якому російському супермаркеті, тому блюдо можна приготувати і у нас.
опис приготування:
Вся фішка баклажанів по-китайськи полягає в кисло-солодкому соусі, в якому перед подачею на стіл гасяться ці баклажани. Блюдо теж виходить кисло-солодким — як і багато інших страви китайської кухні. Якщо любите гостроту — сміливо додавайте до баклажанів перець чилі. В цілому, баклажани по-китайськи готуються дуже просто, але страва має яскраво виражений східний відтінок, тому якщо хочете влаштувати у себе вдома вечір азіатської кухні — цей рецепт вам на допомогу.
- баклажан великий— 1 штука
- Соєвий соус— 2 Ст. ложки
- оцет— 1 Ст. ложка
- цукор коричневий— 2 Ст. ложки
- мед— 1 Чайна ложка
- сіль— 1 щіпка
- Оливкова олія— 50 мілілітрів
- крохмаль— 1 Ст. ложка
У сковороді розігріваємо оливкове масло, кладемо туди нарізані баклажани, солимо.
3-4 хвилини обсмажуємо баклажани на швидкому вогні, потім зменшуємо вогонь, вливаємо півсклянки води і 15 хвилин тушкуємо, помішуючи.
Потім баклажани знімаємо з вогню і перекладаємо в тарілочку.
А в ту ж сковороду вливаємо соус: суміш соєвого соусу, крохмалю, оцту, пісочний і мед. Вливаємо півсклянки води і 3-4 хвилини підігріваємо соус.
Додаємо в соус обсмажені баклажани, гарненько розмішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Баклажани по-китайськи готові!
Подібні рецепти
Баклажани, смажені на сковороді
Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...
Булгур з куркою і томатами
Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...
Баклажани по-індійськи
Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...
Бринза запечена в духовці
Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...
Бальзамічний крем-соус
Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...