Рецепт Баклажани по-грузинськи

Рецепт Баклажани по-грузинськи
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Грузинська кухня — це не тільки м'ясо, вино і сири. Тамтешні кулінари чудово готують овочі — і баклажани по-грузинськи тому яскраве свідчення.

опис приготування:

1. Баклажани промиваємо та нарізаємо на поздовжні скибочки товщиною не більше сантиметра. Гарненько солимо і залишаємо просочитися сіллю хвилин на 20-30.

2. Тим часом готуємо горіхову пасту. За допомогою блендера подрібнюємо волоські горіхи, часник, кінзу і обсмажений до золотистого цибулю. Солимо і перчимо.

3. Постояли баклажани промиваємо від солі, віджимаємо за допомогою рушники і обсмажуємо на сковороді в маслі до м'якості. Як тільки баклажани стануть м'якими — знімаємо їх з вогню.

4. Посмажені баклажанів даємо охолонути. Потім на кожен з них намазуємо горіхову пасту і в такому вигляді подаємо до столу. Подавати баклажани по-грузинськи найкраще холодними, посипавши свіжою зеленню і зернятками свіжого граната.

Приємного апетиту


  • баклажани— 1,5 кілограма
  • Грецькі горіхи— 300 грам
  • Braai— 1 Ст. ложка
  • Ріпчаста цибуля— 1 штука
  • часник— 5 зубчиків
  • Перець червоний мелений (гострий)  — 1/2 чайних ложки
1. Баклажани промиваємо та нарізаємо на поздовжні скибочки товщиною не більше сантиметра. Гарненько солимо і залишаємо просочитися сіллю хвилин на 20-30.

2. Тим часом готуємо горіхову пасту. За допомогою блендера подрібнюємо волоські горіхи, часник, кінзу і обсмажений до золотистого цибулю. Солимо і перчимо.

3. Постояли баклажани промиваємо від солі, віджимаємо за допомогою рушники і обсмажуємо на сковороді в маслі до м'якості. Як тільки баклажани стануть м'якими — знімаємо їх з вогню.

4. Посмажені баклажанів даємо охолонути. Потім на кожен з них намазуємо горіхову пасту і в такому вигляді подаємо до столу. Подавати баклажани по-грузинськи найкраще холодними, посипавши свіжою зеленню і зернятками свіжого граната.

Приємного апетиту


Подібні рецепти

Баклажани рулетики з сиром

Імбирне печиво без яєць

Баклажани рулетики з сиром — дуже хороша і проста в приготуванні закуска. Обсмажені баклажани прекрасно поєднуються з сирною начинкою, часником і майонезом. Смачно на холодне і гаряче. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування баклажановий рулетиків з сиром. Баклажани наріз...

Баклажани рулетики

Баклажани рулетики

Дуже смачна пікантна закуска яка підійде для будь-якого святкового столу. готується просто, а з'їдається моментально! опис приготування: Думаю у кожної господині є свій рецепт рулетиків з баклажанів. Я сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати баклажани рулетики з начинкою з сиру, яєць, час...

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Баклажани, фаршировані фаршем і грибами

Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...

Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці

Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці

Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...

Баклажани рулети по-кримськи

Баклажани рулети по-кримськи

Ваш святковий стіл стане ще красивішим та привабливішим. Приготуйте чудові рулети з баклажанів з додаванням спецій і волоського горіха. Від такої закуски дуже важко відмовитися! опис приготування: Охоче ​​ділюся з вами простим рецептом приготування баклажановий рулетів по-кримськи. Так як бакл...