Рецепт Баклажани по-єгипетськи
Баклажани по-єгипетськи — просте, але дуже смачне і оригінальне блюдо. Ця чудова гостра, пряна закуска підійде до будь-якого столу! А головне — всі інгредієнти доступні в будь-якому супермаркеті.
опис приготування:
Рецепт приготування баклажанів по-єгипетськи:
готуємо баклажани.
1. баклажани промити, обсушити, змастити оливковою олією, покласти на деко, предворительно застелений фольгою, і запікати в розігрітій до 200 г. духовці 20-25 хвилин (поки баклажани не стануть м'якими).
2. Дати баклажанів трохи охолонути і руками акуратно прибрати плодоніжки. В тому місці, де були плодоніжки, ретельно посолити сіллю і залишити на 1 час.
готуємо начинку.
3. Солодкий і гострий перець порізати на половини, очистити і нарізати маленькими кубиками.
Часник потовкти в ступці або пропустити через прес.
Петрушку дрібно порізати.
Змішати всі інгредієнти. Додати сіль, koriandr, каррі, червоний гострий мелений перець, кмин, лимонний сік, оцет і 50 мл оливкової олії. Все перемішати.
4. У кожному баклажані збоку зробити надріз, присолити трохи і покласти всередину начинку.
5. Баклажани покласти в контейнер або стерилізовані банки. Залити оливковою олією і поставити в холодильник.
через 5 днів баклажани готові.
Смачного!
- баклажани— 8-10 штук
- Перець болгарський— 1 штука
- Перець чилі— 1 штука
- часник— 6-7 зубчиків
- Оливкова олія— 150-200 мілілітрів
- петрушка— 100 грам
- Сік лимона— 4-5 Ст. ложок
- оцет (будь-який 6%) — 1 Ст. ложка
- коріандр мелений— 1 Ст. ложка
- каррі(порошок) — 1 Ст. ложка
- кмин(мелений) — 0,5 чайних ложки
- Перець чилі(мелений) — 0,5 чайних ложки
- сіль— — За смаком
готуємо баклажани.
1. баклажани промити, обсушити, змастити оливковою олією, покласти на деко, предворительно застелений фольгою, і запікати в розігрітій до 200 г. духовці 20-25 хвилин (поки баклажани не стануть м'якими).
2. Дати баклажанів трохи охолонути і руками акуратно прибрати плодоніжки. В тому місці, де були плодоніжки, ретельно посолити сіллю і залишити на 1 час.
готуємо начинку.
3. Солодкий і гострий перець порізати на половини, очистити і нарізати маленькими кубиками.
Часник потовкти в ступці або пропустити через прес.
Петрушку дрібно порізати.
Змішати всі інгредієнти. Додати сіль, koriandr, каррі, червоний гострий мелений перець, кмин, лимонний сік, оцет і 50 мл оливкової олії. Все перемішати.
4. У кожному баклажані збоку зробити надріз, присолити трохи і покласти всередину начинку.
5. Баклажани покласти в контейнер або стерилізовані банки. Залити оливковою олією і поставити в холодильник.
через 5 днів баклажани готові.
Смачного!
Подібні рецепти
Anolotti
Баклажани рулетики з сиром — дуже хороша і проста в приготуванні закуска. Обсмажені баклажани прекрасно поєднуються з сирною начинкою, часником і майонезом. Смачно на холодне і гаряче. опис приготування: Перед вами — класичний рецепт приготування баклажановий рулетиків з сиром. Баклажани наріз...
Баклажани рулетики
Дуже смачна пікантна закуска яка підійде для будь-якого святкового столу. готується просто, а з'їдається моментально! опис приготування: Думаю у кожної господині є свій рецепт рулетиків з баклажанів. Я сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати баклажани рулетики з начинкою з сиру, яєць, час...
Баклажани, фаршировані фаршем і грибами
Фарширувати баклажани можна різною начинкою, але найсмачніша з них — це, звичайно ж, фарш і гриби. Таке блюдо можна і на святковий стіл поставити, і до вечері приготувати, воно сподобається всім. опис приготування: Ну, хіба цей простий рецепт баклажанів, фаршированих фаршем і грибами, не примі...
Баклажани, фаршировані фаршем, в духовці
Мені здається, кожна господиня повинна вміти приготувати це приголомшливе блюдо, адже його можна зробити і до свята, і на обід, такі баклажани виходять дуже смачними, а виглядають вони просто супер. опис приготування: Хочете зробити приємний сюрприз своїм домашнім і приготувати для них щось ді...
Баклажани рулети по-кримськи
Ваш святковий стіл стане ще красивішим та привабливішим. Приготуйте чудові рулети з баклажанів з додаванням спецій і волоського горіха. Від такої закуски дуже важко відмовитися! опис приготування: Охоче ділюся з вами простим рецептом приготування баклажановий рулетів по-кримськи. Так як бакл...