Рецепт Баклажани пармеджано

Рецепт Баклажани пармеджано
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
трохи спрощений (але результат виходить не менш смачний) рецепт приготування знаменитого італійського блюда — баклажанів пармеджано. Не лякайтеся назви: страва дуже просте.

опис приготування:

Ця страва таке яскраве і ситне, що його не соромно подати і на святковий стіл. Його їдять і гарячим, і холодним — якщо, звичайно, воно у вас залишиться. У чому я сумніваюся Запах запаморочливий. Якщо ви любитель спецій — посипте баклажани перед запіканням сухими травами, можете додати трохи часнику. Я впевнена, що спробувавши приготувати цю страву один раз, ви будете ще не раз повертатися до цього простого рецепту приготування баклажан пармеджано. Кожен поважаючий себе італійський ресторатор готує в своєму закладі це блюдо. Я спростила рецепт і тепер можу готувати баклажани пармеджано в домашніх умовах нітрохи не гірше (ну може зовсім трішечки), ніж в ресторані. Готуйте і насолоджуйтеся результатом!

  • баклажани— 2 штуки
  • помідор— 2 штуки
  • моцарелла— 2 штуки(приблизно 150-200 грам)
  • сир— 100 грам
  • Рослинна олія— 100 мілілітрів
  • базилік— 20 грам
  • сіль— 2-3 Щепоток(за смаком)
  • Перець чорний мелений— 1-2 Щепоток(за смаком)
баклажани пармеджано - фото крок 1 Баклажани миємо й нарізаємо кружальцями приблизно 0.7 см. Якщо вам не подобається баклажанная гірчинка — посипте кружечки сіллю і почекайте хвилин 15-20, поки баклажани дадуть сік. Потім промийте їх холодною водою і обсушити.

баклажани пармеджано - фото крок 2 Злегка обсмажте кружечки баклажан на рослинній олії.

баклажани пармеджано - фото крок 3 помідори миємо, робимо хрестоподібний надріз і знімаємо з них шкірку.

баклажани пармеджано - фото крок 4 Нарізаємо кружальцями очищені помідори і моцарелу.

баклажани пармеджано - фото крок 5 Будь-який , наявний у вас твердий сир натираємо на тертці

баклажани пармеджано - фото крок 6 Складаємо в посуд для запікання черзі — баклажан, помідори, сир. Солимо і перчимо. Зверху посипаємо натертим сиром і відправляємо в духовку. Запікаємо до золотистої скоринки при температурі 180-200 градусів. Перед подачею прикрасьте гілочкою базиліка або посипте тим же базиліком, але дрібно нарізаним.

Подібні рецепти

Баклажани з яйцем і помідорами

Перуанський суп з овочами і квасолею

Баклажани з яйцем і помідорами — відмінний варіант сніданку або перекусу для всіх членів сім'ї. ситно, корисно, а головне — дуже смачно! опис приготування: Приготувати баклажани з яйцем і помідорами досить просто, блюдо вийде незрівнянним. Поєднання томатів і синіх не ново, ці інгредієнти прек...

Булгур з куркою і томатами

Булгур з куркою і томатами

Якщо ви, як і я, любите смачно, ситно поїсти, причому не витратити на приготування багато часу, то записуйте рецепт, як приготувати булгур з куркою і томатами. Страву подають на обід або вечерю. опис приготування: Якщо вам вже приїлися гречка з рисом, то переходите на булгур. У нього відмінний...

Баклажани по-індійськи

Баклажани по-індійськи

Щоб приготувати баклажани по-індійськи вам знадобляться найменші баклажани, які ви знайдете. Індійські спеції і приправи і тамаринд. перевірте, чи все у вас є і готуйте із задоволенням. опис приготування: Баклажани по-індійськи краще подавати без всякого гарніру. З індійським хлібом, будь-яким...

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці

Бринза запечена в духовці — дуже просте в приготуванні і смачна страва на балканський манер. Щось схоже часто готують в Болгарії, колишньої Югославії. опис приготування: мабуть, моє улюблене болгарське блюдо — бринза, запечена в духовці з овочами. Якщо бринза хороша, свіжа, то блюдо завжди вих...

Бальзамічний крем-соус

Бальзамічний крем-соус

Чудова заправка для салатів, страв з риби і м'яса. Такий крем в магазині коштує досить дорого, тому краще приготувати його самому і невеликою порцією. Готується він дуже просто. опис приготування: Будь-яке просте блюдо можна перетворити на делікатес, доповнивши його смачним соусом або заправко...