Рецепт Баклажани пармеджано

Рецепт Баклажани пармеджано
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
трохи спрощений (але результат виходить не менш смачний) рецепт приготування знаменитого італійського блюда — баклажанів пармеджано. Не лякайтеся назви: страва дуже просте.

опис приготування:

Ця страва таке яскраве і ситне, що його не соромно подати і на святковий стіл. Його їдять і гарячим, і холодним — якщо, звичайно, воно у вас залишиться. У чому я сумніваюся Запах запаморочливий. Якщо ви любитель спецій — посипте баклажани перед запіканням сухими травами, можете додати трохи часнику. Я впевнена, що спробувавши приготувати цю страву один раз, ви будете ще не раз повертатися до цього простого рецепту приготування баклажан пармеджано. Кожен поважаючий себе італійський ресторатор готує в своєму закладі це блюдо. Я спростила рецепт і тепер можу готувати баклажани пармеджано в домашніх умовах нітрохи не гірше (ну може зовсім трішечки), ніж в ресторані. Готуйте і насолоджуйтеся результатом!

  • баклажани— 2 штуки
  • помідор— 2 штуки
  • моцарелла— 2 штуки(приблизно 150-200 грам)
  • сир— 100 грам
  • Рослинна олія— 100 мілілітрів
  • базилік— 20 грам
  • сіль— 2-3 Щепоток(за смаком)
  • Перець чорний мелений— 1-2 Щепоток(за смаком)
баклажани пармеджано - фото крок 1 Баклажани миємо й нарізаємо кружальцями приблизно 0.7 см. Якщо вам не подобається баклажанная гірчинка — посипте кружечки сіллю і почекайте хвилин 15-20, поки баклажани дадуть сік. Потім промийте їх холодною водою і обсушити.

баклажани пармеджано - фото крок 2 Злегка обсмажте кружечки баклажан на рослинній олії.

баклажани пармеджано - фото крок 3 помідори миємо, робимо хрестоподібний надріз і знімаємо з них шкірку.

баклажани пармеджано - фото крок 4 Нарізаємо кружальцями очищені помідори і моцарелу.

баклажани пармеджано - фото крок 5 Будь-який , наявний у вас твердий сир натираємо на тертці

баклажани пармеджано - фото крок 6 Складаємо в посуд для запікання черзі — баклажан, помідори, сир. Солимо і перчимо. Зверху посипаємо натертим сиром і відправляємо в духовку. Запікаємо до золотистої скоринки при температурі 180-200 градусів. Перед подачею прикрасьте гілочкою базиліка або посипте тим же базиліком, але дрібно нарізаним.

Подібні рецепти

Баклажани запечені

Тушковані баклажани під соусом

проста, корисна і смачна річна закуска з баклажанів. розповім, як приготувати баклажани запечені. Їх можна подавати самостійно або використовувати для приготування салатів та інших страв. опис приготування: Запечені баклажани - це не тільки смачне, але і корисне блюдо, оскільки для їх приготув...

Баклажани з грибами, запечені в духовці

Баклажани з грибами, запечені в духовці

Баклажани з грибами, запечені в духовці — смачна страва, яке можна приготувати до приходу несподіваних гостей. Запікаються баклажани не тільки з грибами, але і з помідорами під сирною скоринкою. опис приготування: Ця страва одне з моїх улюблених, адже готується воно дуже просто, а результат за...

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани з грибами в сметані

Баклажани добре поєднуються з печерицями, а вже тушковані в сметані - справжня смакота! Блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре або спагетті. ситно, смачно і дуже просто! рекомендую! опис приготування: Докладніше, як приготувати баклажани з грибами, я розповім нижче. Печериці можна замін...

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами

Баклажани з волоськими горіхами — це дуже смачна закуска до будь-якого столу! Традиційна страва грузинської кухні. опис приготування: Смажені баклажани з волоськими горіхами — це чи не найпопулярніша закуска на грузинських столах. готується вона, що доводить цей рецепт, до божевілля просто, пр...

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Баклажани з волоськими горіхами на зиму

Ділюся рецептом дуже смачної заготовки на зиму з баклажанів з волоськими горіхами. Процес приготування нескладний, а виходить закуска гідна святкового столу. опис приготування: Якщо любите гостре, то в начинку можна додати стручок гострого перцю. Із зелені підійде кінза, петрушка або кріп. А в...